Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Emberi jogi ET-biztos: lehetővé kell tenni a családegyesítést

2019. február 8. 12:38

STRASBOURG, 12:38

Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken beszélt erről.

A más kontinensekről érkezők hátrahagyott családtagjainak Európába irányuló veszélyes és illegális bevándorlását elkerülendő minden menekült, vagy bármilyen státusú védelemre jogosult számára lehetővé kell tenni családjának újraegyesítését – hangsúlyozta Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken.

Fotó: AFP

Nyilatkozatában Mijatovic – egy Dániában ideiglenes védelemben részesült szír állampolgár családegyesítésével kapcsolatban – kiemelte, hogy az Európa Tanács egyes tagállamai, kötelezettségeiket megsértve, elrettentő eszközként használva egyáltalán nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt engedélyezik védelemre jogosultak családegyesítését.

Kiemelte, hogy a családok szétszakítottságának jelentős negatív következményei vannak, és nehezíti a társadalmi beilleszkedést.

Mijatovic arra emlékeztetett, hogy az emberi jogi törvények a családegyesítést alapvető jogként ismerik el, hiszen lehetővé teszi a menekültek, és minden sérülékeny csoport számára a normális élethez való visszatérést. Rögzíti, hogy a kiegészítő, vagy ideiglenes védelemben részesülőket a menedékkérőkkel megegyező jogok illetik meg, nem lehet őket visszaküldeni hazájukba, nem tehetők felelőssé családtagjaik hátrahagyásáért. Ennek alapján úgy a menekültek, mint a kiegészítő vagy ideiglenes védelemben részesülők és családtagjaik számára hozzáférhetővé kell tenni a családegyesítést.

Megjegyezte, hogy a családegyesítés iránti kérelem elfogadását megelőzően rendszerint nagyon hosszú várakozási idő – például a Dániában érvényes hároméves időszak – nem felel meg az Európa Tanács gyorsaságra vonatkozó követelményének.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére