Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Elszigetelődik Németország?

Kovács Tibor

2017. január 20. 14:58

A közeljövő legnagyobb kérdése, hogy mi lesz a francia választás után, amikor Merkel mama véglegesen egyedül marad politikájával és egész világképével. Amennyiben nem változtat nagyon gyorsan, egy teljesen elszigetelt Németország kormányozza majd az EU-t az összes többi tagállammal szemben, ami csak tovább fokozza az eddig is meglehetősen bizarr EU-n belüli viszonyokat.

Merkel homokozója

Merkel politikájának elfogadottsága azért volt képes a világban ilyen erős maradni, mert Obama imádta. Trumppal ez alaposan megváltozik. Ő már beiktatás előtt megüzente Merkelnek, hogy amit eddig istenített az amerikai kormányzat, az valójában elhibázott politika, veszélybe sodorja az EU-t és így a szövetségi rendszert. Nagy-Britannia kihátrált az EU-káoszból és nagyon rövid időben belül Franciaország is ezt teszi. A francia választás eredményének következtében az amúgy is meggyengült francia-német tengely végleg elveszhet. Győzzön Fillon vagy Le Pen, három területen biztosan változás lesz. Az Oroszországhoz való viszonyban, a bevándorlás és a muszlimok kérdésének megítélésében és az EU bürokráciájához való viszonyulásban. Az összes kérdésben, ami Merkel politikájának gerincét adja. Merkel utolsó szövetségese is eltűnik, és eltűnik az egyetlen erős ország, amely képes volt, és a szándékában is állt az EU irányvonalát megszabni. Az új francia vezetés – legyen az bármelyik is – sokkal kevesebb érdeklődést mutat majd az EU iránt, és főleg az EU további központosításának irányába tett lépései irányába.

Merkel és brüsszeli proxy csapata lesz az utolsó, aki a nemzetállamok további gyengítését és a nyitott határokat képviselik majd. Viszont az EU döntéseinek tekintetében továbbra is Merkel marad a legfőbb tényező. Ő az, aki leginkább EU-párti, aki legerősebben képes a brüsszeli irányvonalat kézi vezérelni, és ő fordít legtöbb időt az EU-ra. Olyan helyzettel találhatjuk szembe magunkat, hogy Németország ugyan teljesen elszigetelődik az EU jövőjét érintő álláspontjával és az EU politikájával kapcsolatban, de továbbra is csak ő lesz képes változtatásokat végrehajtani. Ebben az esetben az EU Merkel homokozójává válik, ami tökéletes forgatókönyv az EU további eljelentéktelenedésére és lassú szétcsúszására.

A V4-ek felértékelődése

A szétcsúszás azonban sokaknak nem érdeke. Az EU megmenthető lenne egy nemzetállamoknak nagyobb teret adó, a brüsszeli bürokráciát lebontó reform esetén. Valami olyasmi mentén, amit a V4-ek képviselnek. Sokak számára váratlan fordulat, de ebben az esetben a V4-ek maradnak csupán Merkel egyetlen politikai alternatívái. Ők koherens, következetes álláspontot képviselnek, van is hozzá 60 milliós népességük és hitelességük, hogy ezt tegyék. Az új francia kormány álláspontja sokkal közelebb lesz az V4-ek álláspontjához, mint a németekéhez. Amennyiben Franciaország politikai támogatást ad, akár indirekten is a V4-eknek, akkor talán felépíthető egy alternatíva Merkellel szemben. Erre óriási szükség lenne, mert a másik forgatókönyv szerint senki nem akar majd Merkellel konfrontálódni, és nem alakul ki valós alternatíva és erőcsoport vele szemben, de támogatókat sem talál majd elképzeléseihez. Egy alternatíváról folyik majd a vita, amit valójában Merkelen kívül senki nem akar, de nyíltan nem is akar ellentmondani neki. Klasszikus patthelyzet.

Sokan nem szívesen hallanak ilyet, de könnyen eljöhet egy pillanat, hogy csak a V4-ek álláspontja köré szerveződve lehet majd megmenteni az EU-t Merkeltől.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére