Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Elszigetelődik Németország?

Kovács Tibor

2017. január 20. 14:58

A közeljövő legnagyobb kérdése, hogy mi lesz a francia választás után, amikor Merkel mama véglegesen egyedül marad politikájával és egész világképével. Amennyiben nem változtat nagyon gyorsan, egy teljesen elszigetelt Németország kormányozza majd az EU-t az összes többi tagállammal szemben, ami csak tovább fokozza az eddig is meglehetősen bizarr EU-n belüli viszonyokat.

Merkel homokozója

Merkel politikájának elfogadottsága azért volt képes a világban ilyen erős maradni, mert Obama imádta. Trumppal ez alaposan megváltozik. Ő már beiktatás előtt megüzente Merkelnek, hogy amit eddig istenített az amerikai kormányzat, az valójában elhibázott politika, veszélybe sodorja az EU-t és így a szövetségi rendszert. Nagy-Britannia kihátrált az EU-káoszból és nagyon rövid időben belül Franciaország is ezt teszi. A francia választás eredményének következtében az amúgy is meggyengült francia-német tengely végleg elveszhet. Győzzön Fillon vagy Le Pen, három területen biztosan változás lesz. Az Oroszországhoz való viszonyban, a bevándorlás és a muszlimok kérdésének megítélésében és az EU bürokráciájához való viszonyulásban. Az összes kérdésben, ami Merkel politikájának gerincét adja. Merkel utolsó szövetségese is eltűnik, és eltűnik az egyetlen erős ország, amely képes volt, és a szándékában is állt az EU irányvonalát megszabni. Az új francia vezetés – legyen az bármelyik is – sokkal kevesebb érdeklődést mutat majd az EU iránt, és főleg az EU további központosításának irányába tett lépései irányába.

Merkel és brüsszeli proxy csapata lesz az utolsó, aki a nemzetállamok további gyengítését és a nyitott határokat képviselik majd. Viszont az EU döntéseinek tekintetében továbbra is Merkel marad a legfőbb tényező. Ő az, aki leginkább EU-párti, aki legerősebben képes a brüsszeli irányvonalat kézi vezérelni, és ő fordít legtöbb időt az EU-ra. Olyan helyzettel találhatjuk szembe magunkat, hogy Németország ugyan teljesen elszigetelődik az EU jövőjét érintő álláspontjával és az EU politikájával kapcsolatban, de továbbra is csak ő lesz képes változtatásokat végrehajtani. Ebben az esetben az EU Merkel homokozójává válik, ami tökéletes forgatókönyv az EU további eljelentéktelenedésére és lassú szétcsúszására.

A V4-ek felértékelődése

A szétcsúszás azonban sokaknak nem érdeke. Az EU megmenthető lenne egy nemzetállamoknak nagyobb teret adó, a brüsszeli bürokráciát lebontó reform esetén. Valami olyasmi mentén, amit a V4-ek képviselnek. Sokak számára váratlan fordulat, de ebben az esetben a V4-ek maradnak csupán Merkel egyetlen politikai alternatívái. Ők koherens, következetes álláspontot képviselnek, van is hozzá 60 milliós népességük és hitelességük, hogy ezt tegyék. Az új francia kormány álláspontja sokkal közelebb lesz az V4-ek álláspontjához, mint a németekéhez. Amennyiben Franciaország politikai támogatást ad, akár indirekten is a V4-eknek, akkor talán felépíthető egy alternatíva Merkellel szemben. Erre óriási szükség lenne, mert a másik forgatókönyv szerint senki nem akar majd Merkellel konfrontálódni, és nem alakul ki valós alternatíva és erőcsoport vele szemben, de támogatókat sem talál majd elképzeléseihez. Egy alternatíváról folyik majd a vita, amit valójában Merkelen kívül senki nem akar, de nyíltan nem is akar ellentmondani neki. Klasszikus patthelyzet.

Sokan nem szívesen hallanak ilyet, de könnyen eljöhet egy pillanat, hogy csak a V4-ek álláspontja köré szerveződve lehet majd megmenteni az EU-t Merkeltől.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

kétharmad

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

kétharmad

A jobbikos képviselő nemcsak zsidózni szeret, de a homoszexuálisokat is előszeretettel szidja.

Amerikában jönnek a transzneműeknek szánt repjegyek

Az alternatív nemválasztási lehetőségek előretörnek.

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

kétharmad

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a napokban tette közzé a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A dokumentumból kiderült, hogy a szervezet költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt - írja a Magyar Nemzet.

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

amerika, london, párizs

Az elutasított menedékkérelemmel rendelkező afgánokat egy Frankfurtból induló járattal küldték vissza a hazájukba.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére