Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Elszigetelődik Németország?

Kovács Tibor

2017. január 20. 14:58

A közeljövő legnagyobb kérdése, hogy mi lesz a francia választás után, amikor Merkel mama véglegesen egyedül marad politikájával és egész világképével. Amennyiben nem változtat nagyon gyorsan, egy teljesen elszigetelt Németország kormányozza majd az EU-t az összes többi tagállammal szemben, ami csak tovább fokozza az eddig is meglehetősen bizarr EU-n belüli viszonyokat.

Merkel homokozója

Merkel politikájának elfogadottsága azért volt képes a világban ilyen erős maradni, mert Obama imádta. Trumppal ez alaposan megváltozik. Ő már beiktatás előtt megüzente Merkelnek, hogy amit eddig istenített az amerikai kormányzat, az valójában elhibázott politika, veszélybe sodorja az EU-t és így a szövetségi rendszert. Nagy-Britannia kihátrált az EU-káoszból és nagyon rövid időben belül Franciaország is ezt teszi. A francia választás eredményének következtében az amúgy is meggyengült francia-német tengely végleg elveszhet. Győzzön Fillon vagy Le Pen, három területen biztosan változás lesz. Az Oroszországhoz való viszonyban, a bevándorlás és a muszlimok kérdésének megítélésében és az EU bürokráciájához való viszonyulásban. Az összes kérdésben, ami Merkel politikájának gerincét adja. Merkel utolsó szövetségese is eltűnik, és eltűnik az egyetlen erős ország, amely képes volt, és a szándékában is állt az EU irányvonalát megszabni. Az új francia vezetés – legyen az bármelyik is – sokkal kevesebb érdeklődést mutat majd az EU iránt, és főleg az EU további központosításának irányába tett lépései irányába.

Merkel és brüsszeli proxy csapata lesz az utolsó, aki a nemzetállamok további gyengítését és a nyitott határokat képviselik majd. Viszont az EU döntéseinek tekintetében továbbra is Merkel marad a legfőbb tényező. Ő az, aki leginkább EU-párti, aki legerősebben képes a brüsszeli irányvonalat kézi vezérelni, és ő fordít legtöbb időt az EU-ra. Olyan helyzettel találhatjuk szembe magunkat, hogy Németország ugyan teljesen elszigetelődik az EU jövőjét érintő álláspontjával és az EU politikájával kapcsolatban, de továbbra is csak ő lesz képes változtatásokat végrehajtani. Ebben az esetben az EU Merkel homokozójává válik, ami tökéletes forgatókönyv az EU további eljelentéktelenedésére és lassú szétcsúszására.

A V4-ek felértékelődése

A szétcsúszás azonban sokaknak nem érdeke. Az EU megmenthető lenne egy nemzetállamoknak nagyobb teret adó, a brüsszeli bürokráciát lebontó reform esetén. Valami olyasmi mentén, amit a V4-ek képviselnek. Sokak számára váratlan fordulat, de ebben az esetben a V4-ek maradnak csupán Merkel egyetlen politikai alternatívái. Ők koherens, következetes álláspontot képviselnek, van is hozzá 60 milliós népességük és hitelességük, hogy ezt tegyék. Az új francia kormány álláspontja sokkal közelebb lesz az V4-ek álláspontjához, mint a németekéhez. Amennyiben Franciaország politikai támogatást ad, akár indirekten is a V4-eknek, akkor talán felépíthető egy alternatíva Merkellel szemben. Erre óriási szükség lenne, mert a másik forgatókönyv szerint senki nem akar majd Merkellel konfrontálódni, és nem alakul ki valós alternatíva és erőcsoport vele szemben, de támogatókat sem talál majd elképzeléseihez. Egy alternatíváról folyik majd a vita, amit valójában Merkelen kívül senki nem akar, de nyíltan nem is akar ellentmondani neki. Klasszikus patthelyzet.

Sokan nem szívesen hallanak ilyet, de könnyen eljöhet egy pillanat, hogy csak a V4-ek álláspontja köré szerveződve lehet majd megmenteni az EU-t Merkeltől.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére