Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Elmaradtak celebjeink székely zászlós profilképei

Apáti Bence

2018. január 14. 14:28

VÉLEMÉNY!

Nem tudom, minek örülnék jobban. Tényleg nem.

Hogy ha a kisebbségi jogokért mindig az ájulásig és a disszidálásig aggódó honi celebjeink kifejezték volna szabad szemmel is látható módon szolidaritásukat a Romániában élő kisebbség iránt (erdélyi magyarok) vagy ha szépen konzekvensen – ahogyan most is történt – lapulnak, mint az a bizonyos szar a fűben, ha és amennyiben a nemzeti ügyek kerülnek szóba. A folyton fasiszta diktatúrát, és minden létező kisebbség elnyomását vizionáló közismert emberek néma csöndben tettek-vettek az elmúlt napokban. Rendkívüli módon lefoglalták őket halaszthatatlan teendőik.

Sorolom:

Az egyik a használt bugyiját árulta, a másik ezen kiborult, a harmadik főzött, a negyedik sütött, az ötödik konditeremben izzadt, a hatodik az új hakniját promózta, a hetedik duckface-t villantva pucsított, a nyolcadik kedvesen játszott a gyerekével és így tovább.

Végigpörgettem celeb barátaim, ismerőseim privát és nyilvános oldalait, és azt tapasztaltam, hogy ez a 10-15 közszereplő sok fontos dologgal foglalta le magát és hűséges követőit pénteken és szombaton. Sok különböző ember. Egy dologban viszont nagyon hasonlóak. Szinte ugyanolyanok. Mégpedig, hogy nem fejezték ki a szolidaritásukat az erdélyi magyarok iránt. Sehol egy poszt, sehol egy székely zászlós borítókép.

Sehol egy székely zászlós profilkép...

Pedig történt valami egészen elképesztő dolog csütörtökön. Románia miniszterelnöke akasztással fenyegetett. Álljon itt szó szerint, mit mondott ez a végtelenül szimpatikus koma:

“...ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

Mihai Tudose arcán sok minden látszik. Például, hogy legalább olyan szenvedélyesen gyűlöli a magyarokat, mint amennyire lelkes rajongója az alkohol tartalmú röviditaloknak. No nem a finom párizsi konyakok hozzák lázba, mint kollégáját Juncker bohócot hanem a vegyes gyümis kevert. És a magyargyűlölet. Ez utóbbiban viszont nagyon is hasonló az ízlésük az alkoholgőzös puszik és taslik nagy osztogatójával.

Tudose páros lábbal szállt bele az erdélyi magyarokba. Teljesen egyértelműen elmagyarázta, milyen sorsot szán azoknak a Romániában elő magyar testvéreinknek, akik Erdély autonómiájáról álmodoznak. Nincs vita, nincs mellébeszélés. Ezt már nem lehet kidumálni, se félreérteni  (Persze a HVG és Parászka Boróka azért mindkettőt hozta.)

Ahogyan Szalma György, a Mandiner publicistája fogalmazott: a románból kijött a román.

Miközben a DK nevű szekta újfent az erdélyi magyarok ellen uszítja az arra érzékeny anyaországi prolikat, aközben most kristálytisztán láthatóvá vált, hogy milyen is magyarként Romániában élni. Tisztázzuk még egyszer, hátha így celeb barátaink/ismerőseink is megértik, mi is történt egészen pontosan. Tehát: nem egy 5-6 százalékos, szélsőséges, nacionalista párt egyik vidéki polgármestere fenyegetett akasztással, hanem ROMÁNIA MINISZTERELNÖKE!

Ebben a Romániában élnek magyar testvéreink.

Voltak persze számomra egyszerre örömteli és egyszerre megdöbbentő fejleményei is az elmúlt napoknak. Azt például sosem gondoltam, hogy szinte az összes ellenzéki ballibsi hírportál elítéli az akasztással fenyegetőző román miniszterelnököt. Ahogyan azt sem, hogy az ellenzéki pártok is ugyanígy fognak tenni. A szocik elnöke, Molnár Gyula például egy székely zászlóval fényképezkedve üzent az erdélyi magyaroknak. Leesett az állam.

Úgy látszik, Magyarország mégiscsak elindult azon az úton, ahol létezik az úgynevezett nemzeti minimum. Szóval pártok, újságok, hírportálok (függetlenül attól, hogy úgy egyébként nyilvánosan vagy a négy fal között teljes szívűből gyűlölik Orbánt vagy, hogy lámpavasra húznák a fideszeseket, esetleg IFA platóra hánynák a jobboldali újságírókat – jut eszembe Bőtös mikor kezdi már meg a börtönbüntetését?) mind elhatárolódtak, és elítélték ezt a példa nélküli uszítást.

Csak a mi celebjeink sütögettek, gyúrtak, kirándultak, csücsörítettek vagy épp medencékben bohóckodtak különböző egzotikus, távoli szigeteken. Csak a mi celebjeink kussoltak diszkréten. Fütyörészve néztek félre, és tettek úgy, mintha az erdélyi magyarok ilyen brutális fenyegetése kevésbé lenne fontosabb, mint a melegjogok vagy a CEU.

És akkor el is jutottunk egy dramaturgiailag fontos részhez, ahol pontosítanom kell, miért is háborítottak fel kussolva csücsörítő celebjeink. Egyben azt is le kell szögeznem – a jegyzőkönyv kedvéért –, hogy vannak olyan celebritások, akik teljesen apolitikusok. Mármint a közösségi médiában. Sosem politizálnak, sosem nyilvánítanak véleményt semmilyen közéletet érintő esemény kapcsán. Távol tartják magukat minden olyan dologtól, ami egy kicsit is megoszthatja követőiket/rajongóikat. Ők tényleg csak futnak, főznek, napoznak, és használt bugyikkal kereskednek. Az ő csücsörítve kussolásuk papírforma. Nem is jöttem tőle idegállapotba.

Azonban vannak olyanok is – nem is kevesen –, akik viszont igenis véleményvezérként, véleményformálóként élik virtuális életüket a Facebookon. Akik ujjongva váltanak szivárványos profilképre, ha Amerikában engedélyezik a melegházasságot, majd összevont szemöldökkel posztolják, hogy #istandwithceu, ha és amennyiben úgy gondolják/hallucinálják, hogy Soros egyetemét bántja a kormány. Intenzíven és aktívan vesznek részt olyan vitákban, ami a zaklatási ügyekről, a női egyenjogúságról vagy a lombikprogramról szól.

Ezek a celebritások igenis nagyon határozottan, nagyon gyorsan és nagyon hangosan szokták artikulálni a politikát és/vagy a közéletet érintő véleményüket. Olyat is tapasztaltam, amikor négy-öt celeb tök egyszerre, szinte másodpercre pontosan ugyanakkor váltott szivárványos profilképre, vagy szinte egyszerre rakta ki az #istandwithceu hashtaget.

Véletlen lenne? Aligha. Szívük joga. Nyugodtan örvendezhetnek testületileg a melegházasságnak, ahogyan nyugodtan mérgelődhetnek a Soros-plakátok miatt. Hisz demokráciában élünk. Szólásszabadság van. Ha valaki rajong a nyílt társadalmakért, a Helsinki Bizottságért, a menekültekért, azt is nyugodtan megteheti. Nem esik bántódása, nem fogja elveszteni a munkáját.

És akkor ezek a legkevésbé sem apolitikus celebek, ezek a más esetekben azonnalaláíró, azonnalprofilképetváltó, azonnalhashtagelő, tüntetésen elcsukló hangon szónokló celebek, ezek a Magyarországon elő és dolgozó ismert emberek, színészek, énekesek, műsorvezetők, ezek a más esetekben magukat véleményvezéreknek gondolók, most néma csöndben egy négynapos (pardon: három) vízi hulla szagát árasztva kussolnak, amikor a szomszéd ország miniszterelnöke akasztaná az erdélyi magyarokat.

Úgy látszik, nekik nem számítanak legitim, megvédeni való kisebbségnek az erdélyi magyarok. Az ő valóságukban a melegek, a szírek, az afgánok, az irakiak és a transzszexuális földikutyák melletti kiállás is előre valóbb az erdélyi magyarok melletti szolidaritásnál.

Így a végére illenék valami fontos és hangsúlyos gondolattal zárni mondandómat, de csak annyit jegyeznék meg halkan, nagyon visszafogottan, magamon tiszta erőből uralkodva:

Szégyelljétek magatokat! 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

kétharmad

Továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében a külgazgadási és külügyminiszter szerint.

Beindult az ellenzéki riadólánc egy mosolygós fejtől

Példátlan pánik uralkodott el a függetlenobjektív Index szerkesztőségében, miután egy mosolygós fejjel fémjelzett sajtóközleményt kaptak a Századvégtől.

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament.

A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére