Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

2018. szeptember 19. 13:56

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Az EU javaslatai készen állnak, és választ adnak arra a kérdésre, hogy hogyan is kellene menedzselni az ír-északír határt. Mint ismert, az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti határellenőrzés kérdése nagyon fontos Nagy-Britanniának. A legfontosabb, hogy a határon Nagy-Britannia kilépése esetén is biztosítani lehessen az áruforgalom zavartalanságát, ám ennek részletei még tisztázásra várnak. Az viszont közös pont, hogy a két fél nem akar egy hagyományos értelemben vett határt felállítani vámokkal és határellenőrzéssel.

Fotó: AFP

A britek 6 hónap múlva elhagyják az EU-t, így sürgetővé vált a megoldás megtalálása. Michel Barnier, az EU Brexit-főtárgyalója kijelentette, hogy dolgoztak korábbi javaslataikon és háttérmegállapodásokat javasolnak a kérdés rendezésére, amelyeket még 2019. március 29. előtt kötnének meg a felek – vagyis a Brexit jogszabályban meghatározott időpontja előtt.

Az ajánlatunk február óta az asztalon fekszik. Készen állunk a javaslat további átdolgozására"

– mondta Barnier.

Theresa May: közel a megállapodás

A miniszterelnök szerdán írt a Die Welt című német lapba. A brit kormányfő világossá tette, kizárt, hogy a brit határok mentén mindenhol visszaállítsák a teljes határellenőrzést, beleértve ebbe a vámhatárokat is – írta a Deutsche Welle.

Fotó: AFP

May "jó szándékot és elszántságot" kért az EU-tól, hogy tető alá hozzanak egy megállapodást a "kemény Brexit" elkerülésére, mivel az gazdasági problémákat jelent az EU és az Egyesült Királyság számára egyaránt.

Közel vagyunk annak eléréséhez, hogy rendben kilépjünk, amely nélkülözhetetlen alapot nyújtana egy jövőbeni, közeli partneri viszonyhoz"

– írta Theresa May. A közös megoldáshoz mindkét félnek alakítania kell a megállapodáson – tette hozzá utalva arra, hogy kompromisszumot kell kötni.

A brit miniszterelnök szerint az áruknak akadálytalanul kellene áramlaniuk Írország és Észak-Írország között.

Theresa May arra fog koncentrálni a szerdai informális EU-csúcson, hogy meggyőzze az unió vezetőit az úgynevezett Chequers-terv előnyeiről. A terv a brit miniszterelnökök nyári rezidenciájáról kapta a nevét és azt a célt tűzte ki, hogy Nagy-Britannia kétoldalú megállapodások széles körét megkötve lépjen ki az EU-ból.

Jelenleg a felek célja az, hogy novemberre megállapodásra jussanak, hiszen ekkor még kellő idő van arra, hogy a megállapodás parlamenti jóváhagyást kapjon.

Migráció és Brexit az EU-csúcson

Szerda este az EU állam- és kormányfői nem hivatalos munkavacsorát tartanak Salzburgban, amelyen a megbeszélés fő témája a migráció lesz.

Másnap az európai belső biztonság ügyével folytatódik az ülés, amelyen egyebek mellett a rendőrségi és igazságügyi együttműködésről, valamint a határbiztonság és a kibervédelem erősítéséről lesz szó. Theresa May brit miniszterelnök emellett beszámol majd a Szkripal-ügy állásáról és szóba kerül a Brexit is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tetőfokára hág az öngyűlölet Merkel Németországában

Tetőfokára hág az öngyűlölet Merkel Németországában

amerika, london, párizs

Új múzeum nyílik Berlinben, ahol a múltban elkövetett bűneikkel szeretnék szembesíteni a németeket, meg mindenkit, aki a németek hibáztatásában lát még ingerenciát. Biztos, ami biztos alapon szó lesz a Német-Római Birodalom, Poroszország és természetesen a Harmadik Birodalom gaztetteiről is.

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

amerika, london, párizs

Egy Görögországban tevékenykedő, kifejezetten a migránsok integrálásában és utaztatásában érdekelt civil szervezet szerint a keresztények legfőbb szimbóluma a kirekesztést jelképezi, ezért annak semmi keresnivalója sincs a sziget közterületén.

Levél a Nyugati Emberhez

Levél a Nyugati Emberhez

piszkostizenkettő

Egy perccel a Római Birodalom bukása előtt jártok. Rabszolgáitok megfőzik nektek a kávét, lemossák az autóitokat, kiszolgálnak és kedvetekre tesznek életetek minden pillanatában, ti pedig sütkéreztek a lemenő napban, és dőre módon azt hiszitek, hogy ez mindig így lesz.

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

kinyílott a pitypang

Ismét bebizonyosodott: a balliberális sajtótermékek bármit megtesznek a kormány lejáratása érdekében, legyen az bármennyire aljas és a valóságot nélkülöző.

A német rendőrség jobboldali bűnözőnek állítja be a karlendítő migránst

Kiderült, hogy a müncheni rendőrség gyűlölködő bevándorlókkal akarja feltornázni a jobboldali gyűlölet-bűncselekményekről szóló német statisztikákat.

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

kétharmad

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

csak neked, csak most

Emléket állítana a legjobb magyar beat- és rockzenekarok legjobbjainak és Radics Bélának is - mondta el a 888.hu-nak interjút adó Török Ádám, aki zenekarával, a Minivel együtt a magyar rock- és dzsesszzene élő legendája. Török Ádám a hatvanas és hetvenes évek magyar zenéit tartja a legjobbaknak, és úgy látja, hogy túl sok Magyarország számára a jelenleg működő több ezer könnyűzenei együttes, mert kicsi az igény az igényes zenére, miközben lassan már hely is alig van a zenélésre.

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

amerika, london, párizs

Az AfD társelnöke a populizmust a középosztály és a hétköznapi emberek szövetségeként írja le, amely a gyökértelen, globalista elit ellen szerveződött arra reagálva, hogy az államok milliárdokkal támogatják a bankokat és az illegális bevándorlókat, akik pont az ő miliőjüket foglalják el, veszélyeztetve a hazájuk és a kontinens élhetőségét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére