Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

2018. szeptember 19. 13:56

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Az EU javaslatai készen állnak, és választ adnak arra a kérdésre, hogy hogyan is kellene menedzselni az ír-északír határt. Mint ismert, az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti határellenőrzés kérdése nagyon fontos Nagy-Britanniának. A legfontosabb, hogy a határon Nagy-Britannia kilépése esetén is biztosítani lehessen az áruforgalom zavartalanságát, ám ennek részletei még tisztázásra várnak. Az viszont közös pont, hogy a két fél nem akar egy hagyományos értelemben vett határt felállítani vámokkal és határellenőrzéssel.

Fotó: AFP

A britek 6 hónap múlva elhagyják az EU-t, így sürgetővé vált a megoldás megtalálása. Michel Barnier, az EU Brexit-főtárgyalója kijelentette, hogy dolgoztak korábbi javaslataikon és háttérmegállapodásokat javasolnak a kérdés rendezésére, amelyeket még 2019. március 29. előtt kötnének meg a felek – vagyis a Brexit jogszabályban meghatározott időpontja előtt.

Az ajánlatunk február óta az asztalon fekszik. Készen állunk a javaslat további átdolgozására"

– mondta Barnier.

Theresa May: közel a megállapodás

A miniszterelnök szerdán írt a Die Welt című német lapba. A brit kormányfő világossá tette, kizárt, hogy a brit határok mentén mindenhol visszaállítsák a teljes határellenőrzést, beleértve ebbe a vámhatárokat is – írta a Deutsche Welle.

Fotó: AFP

May "jó szándékot és elszántságot" kért az EU-tól, hogy tető alá hozzanak egy megállapodást a "kemény Brexit" elkerülésére, mivel az gazdasági problémákat jelent az EU és az Egyesült Királyság számára egyaránt.

Közel vagyunk annak eléréséhez, hogy rendben kilépjünk, amely nélkülözhetetlen alapot nyújtana egy jövőbeni, közeli partneri viszonyhoz"

– írta Theresa May. A közös megoldáshoz mindkét félnek alakítania kell a megállapodáson – tette hozzá utalva arra, hogy kompromisszumot kell kötni.

A brit miniszterelnök szerint az áruknak akadálytalanul kellene áramlaniuk Írország és Észak-Írország között.

Theresa May arra fog koncentrálni a szerdai informális EU-csúcson, hogy meggyőzze az unió vezetőit az úgynevezett Chequers-terv előnyeiről. A terv a brit miniszterelnökök nyári rezidenciájáról kapta a nevét és azt a célt tűzte ki, hogy Nagy-Britannia kétoldalú megállapodások széles körét megkötve lépjen ki az EU-ból.

Jelenleg a felek célja az, hogy novemberre megállapodásra jussanak, hiszen ekkor még kellő idő van arra, hogy a megállapodás parlamenti jóváhagyást kapjon.

Migráció és Brexit az EU-csúcson

Szerda este az EU állam- és kormányfői nem hivatalos munkavacsorát tartanak Salzburgban, amelyen a megbeszélés fő témája a migráció lesz.

Másnap az európai belső biztonság ügyével folytatódik az ülés, amelyen egyebek mellett a rendőrségi és igazságügyi együttműködésről, valamint a határbiztonság és a kibervédelem erősítéséről lesz szó. Theresa May brit miniszterelnök emellett beszámol majd a Szkripal-ügy állásáról és szóba kerül a Brexit is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ők azok

Ők azok

kétharmad

Az elmúlt napokban előkerültek a Soros-hálózathoz tartozó figurák, provokátorok, politikusok, propagandisták.

A baloldal ismét a magyarok ellen fordult

Erről Deutsch Tamás beszélt vasárnap Budapesten.

Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

pszicho

A sorosista csürhének semmi sem szent, az otthonom kapualjában fenyegettek akasztással.

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

piszkostizenkettő

Furcsa idők furcsa hírnököket hoznak. A világ olyannyira a feje tetejére állt, hogy a hagyományos, keményvonalas kereszténységet épp egy magamutogató homoszexuálisnak kell védelmébe vennie - ha már más erre nem képes, vagy kevésbé hatékonyan.

Orbán adventi koszorújáról osztott meg egy képet

Advent harmadik vasárnapja van ma. A kormányfő erről posztolt a Facebookon.

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

amerika, london, párizs

Mondhatni: most is hozta "szokásos formáját" az Európai Bizottság (EB) vezetője.

Kikiáltották rasszistának, mert elmondta, hogy szereti a fehér embereket

A hallgató felfokozott hangulatban méltatta a fehér embereket, akiknek - állítása szerint - sokat köszönhet a világ. Mindezért az internet "elfogadó" népe rögtön rasszistának kiáltotta ki az egyetemistát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére