Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ellenzéki vagyonnyilatkozatok: pénzeső hullott, de rengeteg a homályos részlet

2018. február 1. 08:28

Nyilvánosságra kerültek a politikusok vagyonnyilatkozatai. Az önbevallás alapján készült vagyonnyilatkozatokból kiderült többek között az is, hogy a Jobbik vezetőinek nincs hol aludniuk, hiszen nincsenek saját ingatlanjaik. Viszont az továbbra is rejtély, hogy az LMP-s Hadházy Ákos honnan finanszírozza luxushobbiját, a repülőgép-vezetést, valamint Szél Bernadett vagyonnyilatkozatában is rengeteg a homályos rész, hiszen több oldalt üresen hagyott. Gyurcsány Ferenc volt a leggazdagabb ellenzéki politikus 2017-ben.

A leggazdagabb ellenzéki politikus 2017-ben is Gyurcsány Ferenc volt,  mivel az Altus Zrt.-ből több százmillió forintos osztalékot vett fel. Emellett a Demokratikus Koalíció elnökének több mint 600 millió forintos megtakarítása van értékpapírban. Kiderült, hogy Gyurcsány szórja a pénzt, hiszen nagyjából havi 20 millió forintot költ. Feltűnő, hogy Gyurcsány osztalékbevétele hirtelen, éppen a választás évében majdnem egymilliárd forinttal csökkent. Ez azért gyanús, mert pártja, a Demokratikus Koalíció két éve még közleményben magyarázkodott a hatalmas osztalék miatt. Gyurcsány vagyonnyilatkozatáról itt írtunk részletesebben.

Zavaros ingatlanügyek a Jobbiknál: a párt vezetői állítják, nincs se lakásuk, se házuk

Az önbevallás alapján készített vagyonnyilatkozatok alapján a Jobbik vezetőinek nincsenek ingatlanjaik. Vona Gábor állítása szerint anyagi helyzete szinte semmit sem változott 2016-hoz képest. Tavalyelőtt vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana, és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele sincs. Állítólag autója sincs, de BKV-zni viszont még senki sem látta.

A Jobbik frakcióvezetője, Volner János mindeközben milliókkal gazdagodott. Viszont ő is azt állítja, hogy semmije nincs, se háza, se lakása, se ingatlana. Az, hogy hol húzza meg magát éjszakánként, továbbra is rejtély, a parlamentbe nappal néha azért bejár melegedni, de érdemi munkát ritkán folytat.

A jobbikos Szilágyi Györgynek sincs semmilyen ingatlana, viszont vett egy autót.

Az LMP-sek vagyonnyilatkozatának több részét is homály fedi

Szél Bernadettnek bevallása alapján két nagy ingatlana van, de egyébként nincs semmije. Viszont vett három új telefont és új irodabútorokkal gazdagodott. Az LMP társelnöke vicces kedvében lehetett, amikor kitöltötte a vagyonnyilatkozatát, mert két zászlót is beírt. Reméljük, azért a munkáját ennél komolyabban veszi, ha már az emberek lehetőséget adtak neki a választások alkalmával, bár amit művelnek, az sokszor tényleg vicc kategória. Arról nem mondott semmit, hogy Soros Györgytől kapott-e támogatást.

Hadházy Ákosnak saját bevallása szerint nőtt az adóssága és csökkent a megtakarítása. Állítása szerint tartozásai jóval meghaladják a megtakarításait, ami azért érdekes, mert így felmerül a kérdés, hogyan tudja fedezni luxushobbiját, a repülőgép-vezetést. A Simicska Lajoshoz közel álló politikusnak két ingatlana és két autója is van.

Az MSZP vezetői rejtve maradtak

Karácsony Gergely már szinte minden pártban megfordult, jelenleg épp az MSZP miniszterelnök-jelöltje, mivel azonban nem képviselő, nem kellett vagyonnyilatkozatot kitöltenie. Ugyanez a helyzet a pártelnökkel, Molnár Gyulával is.

Kunhalmi Ágnesnek sikerült csökkentenie az adósságát és nőtt a megtakarítása. Három irodát és havi 150 ezerért egy Skodát is bérel.

A szocialisták frakcióvezetőjének, Tóth Bertalannak több pécsi ingatlana is van, valamint egy erdőt és egy hétvégi házat is birtokol. Van egy 1,6 millió forintos és egy 50 000 eurós életbiztosítása is. Egymillió forintos tartozása mellett öt millió forintnyi készpénze van.

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nemzetiségi viszály szítása miatt vizsgálódnak az ukránok

Nemzetiségi viszály szítása miatt vizsgálódnak az ukránok

amerika, london, párizs

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében.

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

kétharmad

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire, az ellenpólust mindössze a megkérdezettek 27 százaléka alkotja.

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

amerika, london, párizs

Az európaiak már megszokhatták: ha a népakarat tiszteletben tartása kerül szóba, akkor sem Soros Györgyre, sem pedig Brüsszelre nem számíthatnak.

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

kétharmad

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, ám az ellenzék jóvoltából tüntetés is lesz.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére