Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Elkezdett taktikázni Toroczkai: eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk

2018. április 10. 11:18

Úgy látszik, Toroczkai László jobbikos alelnök ráérzett a nagypolitika ízére, Vona villámgyors süllyedése után már alább hangolta a radikális vonalat és bejelentette: eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk. Kezdődik tehát a helyezkedési verseny a Jobbikban.

Mint ismert, viharos sebességgel tűnt el Vona Gábor bukott jobbikos pártelnök, miután a párt szavazói igencsak megbüntették az álságos, baloldali politizálása miatt. Egyes pletykák szerint zsarolás is szerepet játszott ebben, hiszen túl sok bizalmas információ vár kiszivárogtatásra az ügyben, hogy milyen pártfinanszírozási trükkök zajlottak le közte, Szabó Gábor pártigazgató és Simicska Lajos között.

Mindezek fényében egy ideig úgy tűnt, a Jobbik vagy visszatér radikális gyökereihez Toroczkaival és Novákkal az élen, vagy kettészakad, hiszen Vona Gábor a pártelitben többnyire olyan alelnökökkel és politikusokkal vetette magát körbe, akik eddig is vígan asszisztáltak a Jobbik baloldalivá tételéhez.

Csakhogy a tegnap esti rendkívüli elnökségi gyűlést követően Toroczkai – akiben sok-sok radikális bízott – többek között kijelentette

Eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk, jómagam nem is lehetnék néppártibb, hiszen a Jobbik történetének egyetlen százszázalékos eredménnyel megválasztott jelöltje vagyok, ami azt jelenti, hogy jobb- és baloldaliak, idősek és fiatalok, szegényebbek és gazdagabbak egyaránt szavaztak rám Ásotthalmon." 

Magyarán megerősítette, érdemi irányváltás a "néppártosodó" Jobbikban nem várható, viszont forrásaink szerint pártelnöki ambíciókkal rendelkezik most, hogy a legnagyobb ellenfele eltűnt a süllyesztőben. Értesülésünket Novák Előd nemrégiben tett bejegyzése is megerősítette, aki már azt írta, támogatná és javasolja is Toroczkait pártelnöknek:

Én megbízom benne, s jó szívvel ajánlom pártelnöknek is." 

Az, hogy a Jobbikból ilyenformán mi lesz, nagy kérdés, hiszen a néppártosodást követően számszerűen rosszabbul szerepelt a párt, mint négy évvel ezelőtt (most 19,33 százalékot, 2014-ben pedig 20,22 százalékot kapott), ennek ellenére úgy tűnik, Toroczkai mégsem kíván majd a jövőben ezen érdemben változtatni.

Pedig sok kiábrándult jobbikos egyedül benne látta a reményt dacára annak, hogy Toroczkai ugyanúgy végig részt vett a párt balrafordulásában, még kampányolt is a Jobbik mellett annak ellenére, hogy deklaráltan nem akart parlamenti képviselővé válni. 

Az viszont mostanra már biztosra vehető, hogy az eddigi feszültségek nemhogy csillapodtak Vona távozásával a pártban, hanem most kezdenek csak igazán kibontakozni, hiszen a párton belüli hatalmi harcok és helyezkedések immár az alelnökök, érintettek nyilvános kommunikációját képezi. Ez pedig nem véletlen.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére