Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Elkapta az Interpol Gyurcsányék üzlettársát

2019. március 4. 13:18

Az Interpol megtalálta és elkapta Gyurcsányék üzlettársát, egy hosszú ideje bujkáló bolgár bankárt, akit Cvetan Vaszilevnek hívnak.

A Ripost információi szerint az In­ter­pol rá­buk­kant Gyur­csány Ferenc és Dob­rev Klára cégtársára. Az egyik leg­hír­hed­tebb eu­ró­pai bű­nöző itt a szom­széd­ban, Belg­rád­ban buj­kált. Bul­gária máris kérte az évek óta kö­rö­zött ban­kár ki­ada­tá­sát.

Gyilkosságra készült

Dobrevék körözött üzlettársa a sajtóinformációk szerint bérgyilkosokat fogadott egy bolgár médiatulajdonos megölésére, aki le akarta leplezni a Vaszilev klán üzelmeit. Így akarták elnémítani a sötét ügyeket leleplező újságírókat.

Az ijesztő bűncselekményt több nemzetközi újságíró-szervezet is szóvá tette.

Az Interpol korábban Bécsben és Svájcban is vadászott a nemzetközi körözés alatt álló Cvetan Vaszilevre, akit most Belgrádban végre megtaláltak.

Érdekes kérdés, hogy Gyurcsányék a körözés ideje alatt tartották-e vele a kapcsolatot, s ha igen, hogyan, illetve: ki volt a közvetítő?

Bankrablás, pénzmosás, csődbűntett

Vaszilev ellen (Bulgária kérésére) egy nagybank kifosztása miatt adtak ki nemzetközi körözést. Vaszilev 600 milliárd forintnak megfelelő eurót lopott ki a szófiai Corpbankból.

Sajtóértesülések szerint pénzmosás és csődbűntett gyanúja miatt is büntetőeljárás folyik ellene.

A szervezett bűnözés elleni bolgár ügyészség vádirata Vaszilev ellen 210 000 oldalt tartalmaz. Meghallgattak több mint 400 tanút, 27 szakértő több mint 90 szakértői jelentést készített. A körözött Vaszilevet azzal vádolják, hogy több milliárd banki pénzt használt fel személyes céljaira. A bankból eltűnt háromszáz VIP-hitelfelvevő összesen 400 milliárd forint értékű kölcsönről szóló dossziéja. Ezeket a kölcsönöket csak ebben a dossziéban jegyezték fel, elektronikusan nem maradt nyomuk. Számos politikus és oligarcha is ott lehet a soha vissza nem fizetendő hitelt felvevők között.

Végre megvan Vaszilev

Újabb fejezetet nyit a szövevényes bűnügyben, hogy az Interpol végre rábukkant a régóta bujkáló Vaszilevre. Így a bolgár nyomozóhatóságoknak végre lehetőségük lehet az ügy teljes felderítésére. A Ripost úgy értesült, hogy Bulgária a két ország közötti kiadatási egyezmény alapján máris kérte Vaszilev kiadatását.

Gyurcsányék először tagadtak

Amikor a kínos ügy napvilágra került, Gyurcsányék először még azt is tagadni próbálták, hogy ismerik a nemzetközi körözés alatt álló veszélyes bűnözőt. Csak miután a Ripost közzétette a cégbírósági bizonyítékokat, tettek beismerő vallomást. Több politikus ezután felszólította Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet, hogy fejezzék be végre a hazudozást.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

amerika, london, párizs

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Egy svéd imám azt akarja, hogy a kormány segítse a visszatérő terroristák integrációját

Kashif Virk imám szerint az Iszlám Állam volt harcosainak csak a megfelelő iszlámra van szükségük az integrációhoz, szerinte ugyanis az egykori terroristák simán élhetnek újra normális életet akár Svédországban is.

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

ökojobb

Egy tanulmány részletesen foglalkozott azzal, hogy vajon az elektromos autók tényleg annyival zöldebbek-e, mint amennyire promózzák azokat. Arra jutottak, hogy nem biztos, és még az is lehet, hogy a sokat szidott dízelek kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére