Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Elítélt milicistát véd Soros magyarországi szervezete

2017. december 13. 07:03

A Hasan Kilic nevű kurd milicista Törökországban rendőrökre támadt, Magyarországra pedig hamis papírokkal érkezett. A Magyar Idők hétfői számában azt írja, hogy a Helsinki Bizottság látja el a férfi jogi védelmét, akinek a magyar hatóságok eddig hatszor utasították el a menekültstátusz iránti kérelmét, mivel a kurd férfit 12 és fél évre ítélték terrorcselekmény miatt.

A Soros György által bőszen kitömött Helsinki Bizottság továbbra is kiáll az illegális bevándorlók mellett. A szervezet nagy betűkkel hirdeti, hogy évente átlagosan tíz-tizenkét migránscsalád egyesítésénél működik közre. Legújabb ügyfelük – akinek a jogi védelmét ellátják – az a Hasan Kilic, akit Törökországban a hatóságok terrorcselekményért 12 és fél évre ítéltek.

A Helsinki ügyvédje tavaly tavasz óta pártfogolja Kilicet, aki 2006-ban tíznapos vízummal, repülővel érkezett Isztambulból. A kurd harcos azóta fél tucat eljárást indított a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál (BMH), annak érdekében, hogy menekült- vagy oltalmazott státusz iránti elismerést kérjen. Erre azóta vár, a hatóságok mindig megtagadták a kérelmét. A döntés minden esetben az volt, hogy a visszaküldés tilalma fennáll.

Kurd harcos. A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A BMH több dokumentumot is kikért a törököktől, melyek közt volt egy 1995. október 18-án, az egyik török bíróság által hozott ítélet is. Ebben szerepel, hogy Hasan Kilicet 12 és fél év fegyházbüntetésre ítélték, mert a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd terroristaszervezet tagjaként fegyveres terroristatámadásokat hajtott végre, valamint jelentős mennyiségű fegyvert rejtegetett – írja a Magyar Idők.

A török rendőrök a Reyber fedőnév alatt élő harcost még 1994. február 10-én fogták el a PKK központjaként és találkozóhelyeként használt épületben, Izmirben. Egy megfigyelés során tetten érték, amikor társaival együtt egy török szolgálati gépkocsira Kalasnyikovval sorozatlövéseket adtak le. A PKK-t a világ legtöbb országában terrorszervezetként tartják számon, amiért sorozatosan merényleteket hajtanak végre, legtöbbször Törökország dél-keleti részein.

Kurd harcos. A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

Hasan Kilic a Bevándorlási Hivatalnál tartott utolsó meghallgatásán részletesen beszámolt arról, hogy 2006-ban hamisított útlevéllel érkezett, amelyben az ő fényképe volt, de az egyik testvére nevére volt kiállítva. Korábban Törökországban olyan hamis személyi igazolványokat használt, amelyeket elmondása szerint pénzért vett, török hivatalnokokat megvesztegetve. Kilic tavaly már annyit elismert, hogy a PKK gerillája volt néhány évig, de nem ölt embert, majd 11 év börtönt kapott Törökországban politikai okokból. 

A férfi úgy véli, hogy ő egy politikai üldözött, bár a török hatóságok szerint a Kurdisztáni Munkáspárt terroristája, aki gazdasági célból, megélhetési bevándorlóként a nagyobb jólét reményében szökött Európába.

Egy ilyen személyt azonban a nemzetközi jog nem tekint politikai üldözöttnek, és nem illeti meg a menedékjog sem. Ezért is utasította el a BMH a menekültügyi kérelmét 2006, 2007, 2009 és 2011 után 2015-ben kétszer is.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

amerika, london, párizs

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére