Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Elítélt milicistát véd Soros magyarországi szervezete

2017. december 13. 07:03

A Hasan Kilic nevű kurd milicista Törökországban rendőrökre támadt, Magyarországra pedig hamis papírokkal érkezett. A Magyar Idők hétfői számában azt írja, hogy a Helsinki Bizottság látja el a férfi jogi védelmét, akinek a magyar hatóságok eddig hatszor utasították el a menekültstátusz iránti kérelmét, mivel a kurd férfit 12 és fél évre ítélték terrorcselekmény miatt.

A Soros György által bőszen kitömött Helsinki Bizottság továbbra is kiáll az illegális bevándorlók mellett. A szervezet nagy betűkkel hirdeti, hogy évente átlagosan tíz-tizenkét migránscsalád egyesítésénél működik közre. Legújabb ügyfelük – akinek a jogi védelmét ellátják – az a Hasan Kilic, akit Törökországban a hatóságok terrorcselekményért 12 és fél évre ítéltek.

A Helsinki ügyvédje tavaly tavasz óta pártfogolja Kilicet, aki 2006-ban tíznapos vízummal, repülővel érkezett Isztambulból. A kurd harcos azóta fél tucat eljárást indított a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál (BMH), annak érdekében, hogy menekült- vagy oltalmazott státusz iránti elismerést kérjen. Erre azóta vár, a hatóságok mindig megtagadták a kérelmét. A döntés minden esetben az volt, hogy a visszaküldés tilalma fennáll.

Kurd harcos. A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A BMH több dokumentumot is kikért a törököktől, melyek közt volt egy 1995. október 18-án, az egyik török bíróság által hozott ítélet is. Ebben szerepel, hogy Hasan Kilicet 12 és fél év fegyházbüntetésre ítélték, mert a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd terroristaszervezet tagjaként fegyveres terroristatámadásokat hajtott végre, valamint jelentős mennyiségű fegyvert rejtegetett – írja a Magyar Idők.

A török rendőrök a Reyber fedőnév alatt élő harcost még 1994. február 10-én fogták el a PKK központjaként és találkozóhelyeként használt épületben, Izmirben. Egy megfigyelés során tetten érték, amikor társaival együtt egy török szolgálati gépkocsira Kalasnyikovval sorozatlövéseket adtak le. A PKK-t a világ legtöbb országában terrorszervezetként tartják számon, amiért sorozatosan merényleteket hajtanak végre, legtöbbször Törökország dél-keleti részein.

Kurd harcos. A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

Hasan Kilic a Bevándorlási Hivatalnál tartott utolsó meghallgatásán részletesen beszámolt arról, hogy 2006-ban hamisított útlevéllel érkezett, amelyben az ő fényképe volt, de az egyik testvére nevére volt kiállítva. Korábban Törökországban olyan hamis személyi igazolványokat használt, amelyeket elmondása szerint pénzért vett, török hivatalnokokat megvesztegetve. Kilic tavaly már annyit elismert, hogy a PKK gerillája volt néhány évig, de nem ölt embert, majd 11 év börtönt kapott Törökországban politikai okokból. 

A férfi úgy véli, hogy ő egy politikai üldözött, bár a török hatóságok szerint a Kurdisztáni Munkáspárt terroristája, aki gazdasági célból, megélhetési bevándorlóként a nagyobb jólét reményében szökött Európába.

Egy ilyen személyt azonban a nemzetközi jog nem tekint politikai üldözöttnek, és nem illeti meg a menedékjog sem. Ezért is utasította el a BMH a menekültügyi kérelmét 2006, 2007, 2009 és 2011 után 2015-ben kétszer is.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

spring is coming

Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata nagy karriert futott be. Mint ismert, az egyre másra korrupciós ügyekbe keveredő Jobbik szóvivője elmondta: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Emellett még korábban a párt ősellenségének kikiáltott Alföldi Róbert színházi rendezőt is a keblére ölelte volna. Mirkóczki nyilatkozatára a többi párt is reagált azóta.

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

spring is coming

Újabb vádak kerültek elő a Czeglédy Csaba ügyében. A 2014-es baloldali összefogás színeiben politizáló Czeglédy által vezetett cég a gyanú szerint a ZTE labdarúgócsapatának is nyújtott kölcsönöket, ami kapcsán felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A reggel legfontosabb hírei a 888-on!

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

spring is coming

Három újabb botrányos hangfelvétel került a PestiSrácok.hu birtokába, amelyeken hallható, hogy a Simicska pénzéből tengődő Jobbik második embere, Janiczak Dávid ózdi polgármester hogyan is beszél a nőkről, mi­kor azt gondolja, senki nem hallja.

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

amerika, london, párizs

Tűzszünetről sikerült megállapodni a szír kormányerőknek a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal.

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

spring is coming

A magyar kormányfő Brüsszelből, egy "nehéz nap" után üzent.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére