Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elindult a migráns LinkedIn Németországban

2016. december 4. 21:28

BERLIN, 21:28

Egy új weboldal készült Németországban abból a célból, hogy a cégek a megfelelő migránsokat a megfelelő munkára meg tudják találni. A Migrant Hire afféle LinkedIn migránsok számára.

Husszein Shaker, egy aleppói migráns a Migrant Hire nevű munkakereső internetes portál megalapítója. Elmondása szerint tízezer migránsnak szeretne munkát szerezni ezzel a vállalkozással.

A weboldal ugyanolyan elvek alapján működik, mint a többi hasonló: a munkakereső megadhatja, hogy mihez ért, a cégek pedig megtalálhatják a legalkalmasabb jelöltet egy adott pozícióra az adatbázis alapján.

Ammar Alkhouli a stuttgarti Porsche gyárban próbálja kitanulni az autószerelés csínját-bínját.

Fotó: AFP

Sok cég van, amely szívesen alkalmazna migránsokat, ám nehézséget jelent, hogy felvegyék velük a kapcsolatot"

– mondta a Migrant Hire egyik vezető munkatársa, Stefan Perlebach a DW-nek.

Az álláskereső portál tízezres célkitűzése még messze van: eddig mindössze 150-160 migránsnak sikerült munkát találni, vagy bejuttatni őket valamilyen szakképzésbe. Az oldal már egy éve működik, ám eddig inkább tesztüzemmódban volt.

Perlebach szerint túl optimisták a célkitűzéseik, de ahhoz, hogy nagyot ugorjanak, magasra kell tenni a lécet.

Gazdasági megfontolások

Habár a németek többsége inkább afféle emberbaráti, felebaráti-keresztényi magatartást vél látni a mögött, hogy Angela Merkel meghívott több mint egy millió migránst Németországba, vannak, akik szerint mindezt inkább gazdasági megfontolások indokolták.

A gazdaság több területén is egyre nagyobb munkaerőhiány mutatkozik Németországban. A legsúlyosabb hiány a matematikusokból, az IT, és a tudományos és technológiai képzettségű munkavállalókból mutatkozik. Ezzel a problémával már évek óta küzdenek a németek. A négy terület időről időre feltűnik a különböző tanulmányokban, így kezdőbetűik összeolvasásával csupán MINT-ként hivatkoznak ezekre.

2016-ban 210 000 munkavállaló hiányzik a MINT-szektorból, amely 9 százalékos növekedés az előző évekhez képest – olvasható a Kölni Gazdaságkutató Intézet november 30-án közzétett felmérésében.

A kölni intézet elemzése bizakodó: szerintük akár 40 000 migráns is el tudna helyezkedni a MINT-szektorban 2020-ig.

Egy másik tanulmány szerint a migránsoknak akkor van a legjobb esélyük az integrációra, ha földrajzi értelemben olyan helyeken próbálják meg a beilleszkedést, amelyek a leginkább küzdenek a munkaerőhiány problémájával.

Perlebach, a Migrant Hire vezető munkatársa elismerte, hogy a migránsok java része nem orvos, programozó vagy matematikus, de a legtöbben fiatalok és remekül integrálhatóak a társadalomba. Ehhez munka kell, és ennek megtalálásában, valamint az ügyintézésben tudnak segítséget nyújtani – mondta Perlebach.

Habár a kezdeményezés ígéretesnek tűnik, nagy számban eddig sehol sem tudták alkalmazni a migránsokat Európában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

amerika, london, párizs

Szokatlan zajt, "hidroakusztikus anomáliát" rögzítettek egy hete abban a térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró - közölte szerdán az argentin haditengerészet. Később arról számolt be a haditengerészet, hogy olyan információkat kapott, melyek szerint a rögzített anomália robbanás hangja lehetett.

Trump: "nyerésre állunk"

Trump: "nyerésre állunk"

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

amerika, london, párizs

Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a korábban állítottakkal ellentétben pártja mégsem hajlandó a koalíciós tárgyalások folytatására az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével és a Zöldekkel.

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

amerika, london, párizs

Az iraki kormányerők csütörtökön jelentették be, hogy megindították az utolsó offenzívát az Iszlám Állam sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére.

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

amerika, london, párizs

A rendőrség legfrissebb beszámolója szerint a Donald Trump által üldözött MS-13 nevű bűnbanda tagjai rettenetes bűntetteket hajtottak végre. Az egyik áldozatukat lefejezték, majd kivágták a szívét.

Na, melyik a legnépszerűbb párt a fővárosban?

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős, a biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért pedig szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

kinyílott a pitypang

Amióta létezik a HÖK-rendszer, azóta hallani egyetemi korrupcióról, csalásról, a diákok átveréséről és egyetemi pénzek lenyúlásáról. Az elmúlt években több egyetemi város nyögte a korrupt HÖK-vezetők rémuralmát. Az egész HÖK és EHÖK-rendszer rákfenéjének talán leglátványosabb tünete a szegedi egyetemet már több, mint 10 éve markában tartó Török Márk, akinek kétes ügyeitől folyamatosan hangos a média. A politika sokszor hálózza be a hallgatói önkormányzatokat, amelyek gyakran hátországot és kispadot biztosítanak a pártoknak. Így volt/van ezzel az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzata is, amely körül erős momentumos mozgolódás volt érezhető az elmúlt években.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Morvai csalódott Vonában, a németek visszafogadnák a kis dzsihadistákat és miközben Soros hazudozik, az általa támogatott szervezet 540 ezer migráns befogadását követeli. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére