Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elfogták a legveszélyesebb francia iszlamista nőt

2018. január 3. 13:08

KURDISZTÁN, 13:08

A kurd erők elkapták az egyik legveszélyesebb, francia származású dzsihadista nőt, Emilie Königet.

A 33 éves dzsihadista özvegy jelenleg egy kurd táborban van, fogságban tartják, megkínozták és kivallatták – mondta a nő anyja az Ouest-France című lapnak.

Ilyen volt.

König még Franciaországban tért át az iszlám vallásra, miután hozzáment egy algériai migránshoz, aki később börtönbe került drogcsempészetért. A nő elkezdett arabul tanulni, Samrára változtatta a nevét és elkezdett burkát hordani. Végül nem várta meg míg férje letöltötte börtönbüntetését, hanem 2014-ben Szíriába szökött. Itt hozzáment egy ISIS-harcoshoz, aki hamarosan meghalt, ám a nőnek így is született három gyermeke.

König számos propagandavideóban szerepelt, amelyben önként jelentkezett a dzsihádra.

A francia titkosszolgálat számos olyan telefonhívást kapott el, amikor König francia szélsőségeseket sürgetett, hogy támadjanak meg állami létesítményeket és katonák feleségeit.

Ilyen lett.

A francia dzsihadisták közül nemrégiben Thomas Barnouint kapták el, aki kiképzőként tevékenykedett az Iszlám Állam kötelékében.

Irakban és Szíriában többtucatnyi egykori dzsihadista francia állampolgárt tartanak fogva a kurdok és a szíriai, valamint az iraki kormányerők.

A francia állam számára a legnagyobb kihívást a nők és a gyerekek jelentik, Macron azt ígérte, hogy esetről esetre vizsgálják át ezeket az ügyeket, hogy eldönthessék, haza engedik-e a családot.

König anyja a médiának nyilatkozva elmondta, hogy lánya haza szeretne térni és bocsánatot akar kérni. A nagymama azóta Jean-Yves Le Drian belügyminiszternek is írt levelet, kérve, hogy engedje haza Königet és az unokáit.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

amerika, london, párizs

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére