Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Életfogytiglani börtönt kapott a húgát megölő afgán bevándorló Ausztriában

2018. augusztus 22. 18:23

Életfogytiglani börtönre ítélte szerdán egy bécsi bíróság azt az afgán férfit, aki 2017. szeptember 18-án egy harci késsel megölte húgát az osztrák fővárosban, hogy tettével visszaállítsa a család általa vallott becsületét.
A becsületgyilkosságért kiszabott ítélet nem jogerős, az afgán férfi védője fellebbezést jelentett be.

Az APA osztrák hírügynökség szerint az esküdtszék rendkívül rövid idő alatt – egyhangúlag – döntött a vádlott bűnösségéről.

Ezzel a tettel a társadalmon kívülre helyezte magát, amiért csakis a legfőbb büntetés szabható ki ellene"

– jelentette ki ítélethirdetéskor Stefan Apostol elnöklő bíró. Mint mondta, a büntetési tétel megállapításánál figyelembe vették az aljas indokból, különös kegyetlenséggel történt végrehajtást.

A bíró szavai szerint az elkövető indoka egy "különösen torz becsületérzésből fakadt, amely összeegyeztethetetlen a közép-európai társadalmak értékrendjével". A bíró emellett utalt az orvostani szakértők megalapozott szakvéleményére is, miszerint az afgán férfi a bűncselekmény elkövetésének idején már betöltötte a 21 életévét, s ezért felnőttként kezelendő. A vádlott ugyanakkor a tárgyalás során azt állította, fiatalabb ennél, mert 1999. január 1-jén született.

Az afgán férfi szűkszavú nyilatkozatában ismerte el bűnösségét. Védője hangsúlyozta, hogy a történtekre nincs bocsánat, s a fiatal férfi, aki 2013-ban analfabéta menekültként érkezett Bécsbe "nem tudott levetkőzni magáról bizonyos szokásokat és rítusokat".

A jogász kiemelte: védence, illetve családja nem volt képes beilleszkedni abba az országba, ahol élnek.

Mario Bandarra ügyész vádbeszédében elmondta, hogy a legfeljebb 18 éves áldozat, az elkövető lánytestvére, egy új életet akart kezdeni szembeszegülve az afgán társadalmi korlátokkal. Hozzáfűzte: egyre erősebben lépett fel az olyan atyai utasításokkal szemben, hogy kíséret nélkül nem mehet ki az utcára, vagy fejkendőt kell viselnie. Bandarra szerint a lánynak ekkor már barátja is volt. Többször is elszökött hazulról nők számára létesített menedékotthonokban keresve oltalmat. Az ottani gondozóknak azt mondta, hogy fél családjától, mert apja azzal fenyegette, hogy visszaviszi Afganisztánba, ahol akarata ellenére férjhez kívánja adni.

2017. szeptember 18-án végül az idősebb testvére tartóztatta fel iskolába menet a lányt. A vádlott elmondása szerint rá akarta beszélni a húgát, hogy térjen haza a családjához. Amikor viszont erről az áldozat hallani sem akart, az elkövető kést rántott és összesen 28-szor szúrt késével. A boncolási jegyzőkönyv szerint a késszúrások közül több önmagában is elegendő lett volna a halál előidézéséhez.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Ismét az AfD a második erő Németországban

Ismét az AfD a második erő Németországban

amerika, london, párizs

Jót tett a párt népszerűségének, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére