Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Életfogytiglani börtönt kapott a húgát megölő afgán bevándorló Ausztriában

2018. augusztus 22. 18:23

Életfogytiglani börtönre ítélte szerdán egy bécsi bíróság azt az afgán férfit, aki 2017. szeptember 18-án egy harci késsel megölte húgát az osztrák fővárosban, hogy tettével visszaállítsa a család általa vallott becsületét.
A becsületgyilkosságért kiszabott ítélet nem jogerős, az afgán férfi védője fellebbezést jelentett be.

Az APA osztrák hírügynökség szerint az esküdtszék rendkívül rövid idő alatt – egyhangúlag – döntött a vádlott bűnösségéről.

Ezzel a tettel a társadalmon kívülre helyezte magát, amiért csakis a legfőbb büntetés szabható ki ellene"

– jelentette ki ítélethirdetéskor Stefan Apostol elnöklő bíró. Mint mondta, a büntetési tétel megállapításánál figyelembe vették az aljas indokból, különös kegyetlenséggel történt végrehajtást.

A bíró szavai szerint az elkövető indoka egy "különösen torz becsületérzésből fakadt, amely összeegyeztethetetlen a közép-európai társadalmak értékrendjével". A bíró emellett utalt az orvostani szakértők megalapozott szakvéleményére is, miszerint az afgán férfi a bűncselekmény elkövetésének idején már betöltötte a 21 életévét, s ezért felnőttként kezelendő. A vádlott ugyanakkor a tárgyalás során azt állította, fiatalabb ennél, mert 1999. január 1-jén született.

Az afgán férfi szűkszavú nyilatkozatában ismerte el bűnösségét. Védője hangsúlyozta, hogy a történtekre nincs bocsánat, s a fiatal férfi, aki 2013-ban analfabéta menekültként érkezett Bécsbe "nem tudott levetkőzni magáról bizonyos szokásokat és rítusokat".

A jogász kiemelte: védence, illetve családja nem volt képes beilleszkedni abba az országba, ahol élnek.

Mario Bandarra ügyész vádbeszédében elmondta, hogy a legfeljebb 18 éves áldozat, az elkövető lánytestvére, egy új életet akart kezdeni szembeszegülve az afgán társadalmi korlátokkal. Hozzáfűzte: egyre erősebben lépett fel az olyan atyai utasításokkal szemben, hogy kíséret nélkül nem mehet ki az utcára, vagy fejkendőt kell viselnie. Bandarra szerint a lánynak ekkor már barátja is volt. Többször is elszökött hazulról nők számára létesített menedékotthonokban keresve oltalmat. Az ottani gondozóknak azt mondta, hogy fél családjától, mert apja azzal fenyegette, hogy visszaviszi Afganisztánba, ahol akarata ellenére férjhez kívánja adni.

2017. szeptember 18-án végül az idősebb testvére tartóztatta fel iskolába menet a lányt. A vádlott elmondása szerint rá akarta beszélni a húgát, hogy térjen haza a családjához. Amikor viszont erről az áldozat hallani sem akart, az elkövető kést rántott és összesen 28-szor szúrt késével. A boncolási jegyzőkönyv szerint a késszúrások közül több önmagában is elegendő lett volna a halál előidézéséhez.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

Újabb kulcsfontosságú pozíciót betöltő párttag hátrál ki az LMP-ből. Most a párt kommunikációs igazgatója mondott le posztjáról.

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére