Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Élesedik az ENSZ migránspaktumáról szóló vita Németországban

2018. november 8. 15:06

Miközben a közelmúltban a német kereszténydemokraták körében is egyre több kétely merült fel az ENSZ migrációs csomagját illetően, addig a szövetségi parlamentben Merkel pártja leszavazta az AfD javaslatát, amellyel a bevándorláspárti csomagot utasították volna el.

Recseg-ropog Angela Merkel hatalma. A kancellár nemrég bejelentette, hogy nem vezeti tovább a CDU-t, amelynek 2000 óta az elnöke. A pártban emellett egy lázadás ütötte fel a fejét: a párt konzervatívabb szárnyának politikusai nem szeretnék, hogy Németország aláírja az ENSZ migrációs paktumát – írja a Kronen Zeitung. A napokban mind több hír jelent meg arról, hogy prominens CDU-s politikusok egymás után utasítják el az ENSZ migránspaktumát. Azonban egészen a mai napig nem lehetett tudni, hogy ez az álláspont a párton belüli többség vagy a kisebbség álláspontja.

Jens Spahn.

Fotó: AFP

A dokumentum aláírásának legnagyobb ellenzője Jens Spahn, aki jelenleg egészségügyi miniszter és Merkel utódja a CDU élén.

A paktumról folyó vita jelenleg is tart a parlamenti frakcióban"

– nyilatkozta Spahn.

Fontos, hogy Németország meg tudja őrizni szuverenitását, hogy ellenőrzése alatt tarthassa a migrációt"

– vázolta fel vita legfontosabb szempontját.

Alexander Mitsch, a CDU-n belüli egyik konzervatív csoport vezetője élesen kritizálta Merkelt. A kancellár alatt oly sok évig tartott balra és "szociáldemokratásodott el" a párt, a CDU-nak vissza kell szereznie konzervatív vonásait – mondta a politikus.

Szászország CDU-s miniszterelnöke, Michael Kretschmer amiatt kritizálta a Merkel-kormányt, hogy a paktumot társadalmi vita nélkül akarta az országra kényszeríteni. A politikus 2015-öt említette, amikor egyszer már elkövették azt a hibát, hogy a szövetségi kormány átláthatatlanul engedte be a migránsokat az országba.

Michael Kretschmer

Fotó: AFP

Kretschmer viszonya amúgy is megromlott Merkellel, ugyanis Szászországban szövetkezni szeretett volna a kancellár leghangosabb kritikusaival, az AfD-vel. A szászországi tartományi választásokat követően ugyanis Kretschmernek szüksége lett volna az AfD-s képviselőkre a stabil kormányzáshoz.

Sem együttműködés, sem koalíció nem lesz az AfD-vel. Ez az elnökség és a CDU szövetségi végrehajtó bizottságának a döntése"

– emelte ki az eset kapcsán Annegret Kramp-Karrenbauer, Merkel közeli szövetségese.

Fölényben a migránspártiak

Éles vita után elvetette a német szövetségi parlament (Bundestag) csütörtökön az Alternatíva Németországnak (AfD) határozati javaslatát, amellyel a jobboldali ellenzéki párt el akarta érni, hogy a törvényhozás szólítsa fel a kormányt az ENSZ globális migrációs csomagjának elutasítására.

Alexander Gauland, az AfD társfrakcióvezetője kiemelte, hogy a csomag a nemzeti szuverenitás feladására kényszeríti a csatlakozó államokat, és milliós tömegeket ösztönöz migrációra. A csomag "baloldali álmodozók és a globális elitek" azon tervét szolgálja, hogy

titokban betelepítési területté változtassák nemzetállamunkat."

A többi frakció nem osztotta az AfD álláspontját.

Frank Steffel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik szónoka elmondta: szerinte az AfD azért utasítja el az illegális migráció visszaszorítását célzó megállapodást, mert "pártpolitikai érdeke" éppen az illegális migráció fenntartását követeli, hiszen annál inkább tudja terjeszteni "otromba előítéleteit", minél többen érkeznek illegálisan Európába és Németországba – mondta fel a baloldali összeesküvés-elméletet a képviselő.

Úgy tűnik tehát, hogy a migránspaktumot elutasítók egyelőre nincsenek többségben.

"Nem adjuk fel a szuverenitásunkat"

A migránspaktumból egyre több ország igyekszik menekülni. Először az USA és Magyarország lépett ki abból, majd Ausztria és Csehország, illetve mások is nemet mondtak rá.

Az ENSZ migrációs csomagjáról korábban többször is írtunk. A világszervezet úgy szeretné felvenni a harcot az embercsempészekkel szemben, hogy tulajdonképpen átvenné a szerepüket és a migránsok biztosított útvonalakon juthatnának el abba az országba, ahova menni szeretnének.

A magyar kormány elutasítja a migrációs csomagot, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a csomagot nem tekinti Magyarországra nézve kötelezőnek – mondta korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A segítséget kell odavinni, ahol a baj van, a rászorulóknak abban kell támogatást nyújtani, hogy a hazájukhoz minél közelebb maradhassanak, és minél előbb hazatérhessenek"

– fejtette ki egy levélben az álláspontját.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország nem támogatja a kontinensek közötti lakosságcserét, mert ez párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet és növeli a terrorveszélyt.

A külügyminiszter azt is megerősítette, hogy a kilépéssel Magyarország semmilyen szinten nem tekinti magára nézve kötelezőnek az ENSZ globális migrációs csomagjának alkalmazását.

A migrációs csomagról az ausztrál kormány is elmondta a véleményét.

Nem adjuk fel a szuverenitásunkat. Nem engedem, hogy senki által meg nem választott szervezetek diktáljanak nekünk, ausztrál embereknek"

– mondta Peter Dutton ausztrál belügyi, bevándorlásügyi és határőrizetért felelős miniszter egy rádióinterjúban. A miniszter álláspontja, hogy tárgyalni lehet a kérdésről, ám az kizárt, hogy a paktumot a jelenlegi formájában elfogadják.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

A németek háromnegyede azt sem tudja, hogy kicsoda Manfred Weber

A németek háromnegyede azt sem tudja, hogy kicsoda Manfred Weber

amerika, london, párizs

A legfrissebb adatok szerint a német választópolgárok csupán negyede hallott a Néppárt csúcsjelöltjéről.

Ne hallgassunk X úrra!

Ne hallgassunk X úrra!

piszkostizenkettő

X úr amióta megszületett, egyszerűen nem érzi jól magát. És ha már így esett, igyekszik másokat is sűrűn részeltetni a rosszkedvéből.

Orbán Viktor: Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal

Orbán Viktor: Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal

kétharmad

Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket, amelyeket a keleti országokhoz fűződő egyre erősebb kapcsolatok építésével akar kihasználni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kazahsztánban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére