Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elég pocsék napra ébredt a Facebook

2018. szeptember 5. 07:20

Szeptember ötödikére virradóra több oldalról is kemény kritikát kapott a Facebook.
Kezdjük az első vádponttal: rablás

Az MTI ír arról, hogy számos európai hírügynökség az anyagaik "lerablásával" vádolta meg kedden a Facebookot és a Google-t, rámutatva, hogy az internetes óriásvállalatoknak a jelenleginél sokkal többet kellene fizetniük a sajtócégeknek a tartalmak után.

A mintegy húsz hírügynökség, például a francia AFP, a német DPA és a brit Press Association vezérigazgatója által aláírt levélben arra szólították fel az Európai Parlamentet (EP), hogy új szerzői jogi szabályozási tervezetében segítsen orvosolni ezt a "groteszk egyensúlytalanságot".

Az olyan internetes óriások, mint a Google és a Facebook, rengeteg olyan anyagot használnak fel ingyen, amelyet a hírügynökségek hatalmas költségekkel állítanak elő"

– emelték ki.

A levél szerint a Facebook hivatalos nyeresége tavaly 16 milliárd dollár, a Google-é pedig 12,7 milliárd volt.

Hogyan lehetne mégis azzal érvelni, hogy nincsenek olyan helyzetben, hogy tisztességesen fizessenek az általuk használt tartalmakért?"

– tették fel a kérdést az aláírók, akik a megoldást az uniós jogalkotók lépéseitől várják.

A levelet többek között a belga, a finn, az osztrák és a svéd hírügynökség vezetője is aláírta.

Az Európai Parlament szeptember 12-én vitázik ismét a szerzői jogi szabályok reformjáról, miután a plenáris ülés júliusban leszavazta az EP jogi bizottságának sokak által bírált jelentését. Ennek értelmében automatikus szűrésre köteleznék az internetes tartalommegosztókat, s arra, hogy minden olyan tartalmat töröljenek, amely valamilyen formában szerzői jogi védelem alá esik. Ezen jogszabályok alkalmazása sokak szerint a világháló cenzúrázásához vezethetne. Amennyiben a plénum az újratárgyalás után elfogadja az új jelentést, akkor az lesz az Európai Parlament hivatalos tárgyalási mandátuma az Európai Bizottsággal és az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanáccsal folytatandó egyeztetéseken.
 Aztán: probléma a terrorizmusdefinícióval

Terrorizmusdefiníciójának szűkítésére sürgette a Facebookot egy ENSZ-jelentéstevő, aki szerint a közösségi oldal túl tág értelmű meghatározással rendelkezik a fogalmat illetően.

Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ-nek az emberi jogok védelméről a terrorellenes harccal összefüggésben beszámoló jelentéstevője levélben sürgette Mark Zuckerberget, a Facebook elnök-vezérigazgatóját, hogy változtassanak a szabályaikon, az ír jogász szerint ugyanis a Facebook olyan meghatározást használ, amely terroristának minősít "bármilyen olyan nem állami csoportot, amely erőszakhoz folyamodik céljai elérése érdekében."

Fotó: AFP

Az ENSZ-jelentéstevő szerint nem szabad, hogy a közösségi oldal indokolatlanul beavatkozzon felhasználói emberi jogainak körébe, és biztosítania kell a rossz döntések megtámadásának módját.

Végezetül pedig: a cenzúra

Ismeretes, hogy a Facebook igen durva baloldali véleménycenzúrával operál. Ezt már több amerikai és brit jobboldali politikus is számonkérte Zuckerbergen, de érdemi változás úgy tűnik, azóta sincs.

A probléma hazánkba is látható, ezért hát nem is véletlen, hogy elindítottuk a Censored rovatunkat. Ide várjuk mindazon írásaitokat, amelyekre már nem vonatkoznak a szólásszabadság jogai Zuckerberg szerint.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére