Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

2018. november 14. 10:08

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

A dokumentum nem Európa érdekeit tükrözi, és egybemossa az illegális gazdasági bevándorlást a valódi menekültek és a legális migráció kérdésével"

– vélekedett Gál Kinga fideszes EP-képviselő.

Aláhúzta, hogy ezen csomag elfogadásának "a jogértelmezés és a szokásjog kialakulása miatt visszafordíthatatlan következményei lennének", amelyek ellentétesek az európaiak, de még a harmadik világ érdekeivel is – írja az MTI.

A jóváhagyás hamis, teljesíthetetlen ígéreteket sugallna a jobb boldogulásról, és ezek nyomán számos fejlődő ország munkaképes generációk sorát veszíthetné el, ráadásul ez az illúzió újabb és újabb egyéni tragédiákhoz vezetne"

– emelte ki.

Kijelentette, hogy a migrációs válság megoldásához külön kellene választani a megélhetési bevándorlókat a menekültektől, hatékonyabbá kellene tenni a visszatoloncolásokat, illetve a tömeges migráció valós kiváltó okait kellene orvosolni.

Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért felelős uniós biztos hangsúlyozta, hogy a migráció globális jelenség, ezért globális válaszokat igényel. Kiemelte, hogy a megállapodás az nem kötelező érvényű, és tiszteletben tartja az államok szuverenitását, és szerinte a paktum nem ösztönzi a bevándorlást, de nem is rettent el attól.

A szociáldemokrata Elena Valenciano bírálta és szégyenletesnek nevezte, hogy egyes tagállamok kormányai kiléptek a szerződés elfogadási folyamatából, szerinte ez "a kevésbé intelligens megoldás". 

Jussi Halla-Aho, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció politikusa viszont úgy vélekedett, hogy a megállapodás "veszélyes és félrevezető", nem ad megfelelő eszközöket a kontinenst érő migrációs nyomás kezeléséhez, ezért minden tagállamnak ki kellene lépnie belőle.

Bulgária a közelmúltban csatlakozott azon országokhoz, amelyek nem írják alá decemberben az ENSZ migrációs paktumát. Elsőként az Egyesült Államok, majd Magyarország, aztán pedig Ausztrália is kijelentette, hogy nem írja alá a paktumot. Ezt követően Sebastian Kurz osztrák kancellár is bejelentette, hogy Ausztria sem kívánja elfogadni a csomagot, majd pár nappal később csatlakozott az ellenállók táborához Andrej Babis cseh és Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök is. Csehország szerdán délelőtt jelentette be hivatalosan is, hogy nem írja alá a paktumot.

Szlovákia legnagyobb ellenzéki pártja és a kormánykoalíció második legerősebb pártja is kezdeményezte, hogy a parlament határozatban utasítsa el a paktumot, Németországban pedig komoly vitát generált a kérdés. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

kétharmad

A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

amerika, london, párizs

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére