Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre többen akarnak kormánykoalíciót a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal

2018. november 7. 18:28

Még mindig nem állt fel a svéd kormány. Egyre többen kezdeményeznének tárgyalásokat a Svéd Demokratákkal.

A szeptemberi választások óta még mindig nem állt fel a svéd kormány. A szociáldemokraták ugyan kísérleteztek, de végül kudarcot vallottak a kormányalakítással. Ennek eredményeképp egyre több szavazó sürgeti a politikusokat a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal való együttműködésre.

Ezt egy friss közvélemény-kutatás igazolja, amely a jobbközép Mérsékelt Párt és a Kereszténydemokraták szavazói körében készült. Mindkét politikai közösség szimpatizánsai úgy vélik: pártjaiknak tárgyalásokat kellene kezdeményezniük a bevándorlásellenesekkel. A Mérsékelt Párt szavazóinak 85 százaléka, míg a kereszténydemokrata szavazók 83 százaléka nyitna a Svéd Demokraták felé.

Jimmie Akesson

Fotó: AFP

Svéd szakértők szerint az utca embere egyértelműen azt vallja, hogy tárgyalni kellene a többieknek a bevándorlásellenes párttal, ám a pártok vezetői ezt ilyen-olyan megfontolásokból mégsem hajlandók meglépni.

A Svéd Demokraták vezetője, Jimmie Akesson egyébként már korábban is jelezte, hogy nyitott a párbeszédre mind a mérsékeltek, mind a kereszténydemokraták irányába. Fordítva ez már nem igaz, az összes párt következetesen kijelentette a szavazás előtt, hogy Akessonékkal nem hajlandóak együttműködni.

Kérdés, hogy ez az elhatározás meddig tart ki, hiszen a Svéd Demokraták kirekesztésével csak a kormányalakítást késleltetik a skandináv országban. Új választásokat pedig senki sem akar.

A választásokon a Szövetségként ismert jobbközép koalíció – amely a Mérsékelt Pártot, a Centrum Pártot, a Kereszténydemokratákat és Liberálisokat tömöríti – 142 képviselői mandátumot szerzett, míg a Svéd Demokraták 63 képviselői helyet nyertek.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére