Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre több svéd van, de nem a svédek miatt

2018. július 28. 21:30

Hanem a bevándorlóktól, akik miatt egyes régiókban történelmi mértékű népességrobbanás történt.

A dél-svédországi Kronoberg megye összes városi önkormányzata korábban soha nem látott népességnövekedésről számolt be. Ez nem azért van, mert hirtelen bébibumm történt volna az országrészben, hanem mert a gazdaságilag fejlett régióba érkezett az elmúlt hónapokban a legtöbb bevándorló, korábban is ez a terület volt a legnépszerűbb a migránsok körében. 

A hivatalos adatok rámutattak, hogy demográfiai kihívás előtt áll a jövőben Kronoberg, és ezzel együtt egész Svédország is. 

A migránshelyzet miatt költözött haza Svédországból egy svéd-magyar nő

2018. március 9. 20:33 Az elmúlt néhány napban megint fellángolt a vita, hogy Budapest a biztonságosabb vagy a nyugatabbra lévő európai nagyvárosok, például Bécs. Miközben itthon a liberális média azt hangoztatja, hogy sokkal jobb a helyzet külföldön, sok magyar család éppen a biztonsági problémák miatt költözik haza.

A kronobergi régió fejlesztési igazgatója, Christel Gustafsson, a svéd közszolgálati adónak, az SVT-nek elmondta, hogy a környéken extrém mértékű a bevándorlás, ezt pedig hozzá kell igazítaniuk a munkaerőpiachoz. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen a munkanélküliségi ráta sokkal magasabb a bevándorlók és azok leszármazottjai körében, mint a svédek között. 

Míg a migránsoknál 21,8 százalékos a munkanélküliség, addig ez a svédeknél mindössze 3,9 százalék.
Fotó: AFP

Egyes politikusok szerint a bevándorlók miatt meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt, hogy fizetni tudják a megemelkedett kiadásokat. A svéd lakosság 2016-ban 1,5 százalékkal gyarapodott, ami a második legnagyobb az unióban. 

Egy tavalyi kutatás szerint a stockholmi bűnözők 94,5 százaléka migrációs hátterű személy. 

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a gambiai származású svéd kulturális miniszter, Alice Bah Kuhnke szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba.

A svéd hatóságok háromszáz olyan honfitársáról tudnak, akik elhagyták a skandináv országot azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak és a soraiban harcoljanak a dzsihád nevében. Körülbelül a felük azonban már vissza is tért az országba.

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2017. március 14. 16:28 Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba.
 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére