Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre több nőt vonz a jobboldal Európában

2018. augusztus 30. 10:48

Épp szemtanúi lehetünk egy újabb liberális mítosz megdőlésének: míg szerintük ugyanis a jobboldali szavazó a fehér, frusztrált férfi sztereotípiájával egyenlő, a valóság azt mutatja, hogy a nők is egyre nagyobb számban fordulnak a jobboldali politika felé.

A Deutsche Welle idézi a német szociáldemokrata párthoz köthető Friedrich Ebert Alapítvány (FES) kutatását, amely jobboldali szavazókat vizsgált Németországban, Franciaországban, Görögországban, Lengyelországban, Svédországban és Magyarországon is. Mindenhol ugyanaz a tendencia figyelhet meg: tömegével vándorolnak át a nők a jobboldali, nemzeti pártokhoz.

Németországban például a keletnémet nők 17 százaléka szavazott az Alternatíva Németországnak (AfD) pártra, de ennél sokkal nagyobb számokkal büszkélkedhet például a lengyel Jog és Igazságosság párt (PiS), amelyre 2015-ben több nő szavazott, mint férfi.

Hagyományos öltözetben vonuló lengyelek.

Fotó: AFP

Hogy ez a tendencia mivel magyarázható? Még az alapítványnak is el kellett ismernie, hogy a jobboldal egyszerűen átgondoltabb családpolitikát folytat Európa-szerte. Több anyagi juttatást biztosítanak a családoknak, nagyban segítve ezzel a gyermeknevelést és családalapítást. Példaként ismételten a lengyel PiS-t említi meg a kutatás, amely a kétgyermekes családoknak havonta 120 euró (39 150 forint) juttatást ad egészen addig, amíg a gyermekek be nem töltik tizennyolcadik életévüket.

Hasonló eszközökkel operál az AfD is, amely inkább a német gyermekeknek hirdet willkommenskulturt, nem pedig a migránsoknak. Logikus tehát, hogy a nők inkább rájuk szavaztak, hiszen egészen egyszerűen rettegnek attól, mi vár gyermekükre a jövőben, ahogy attól is, hogy a migránsok miatt a nyugdíjrendszer összeomlik majd Németországban.

A FES vizsgálta a jobboldali pártok és a nemi egyenlőség kérdését is. Kifogásolta azt, hogy ezekben a pártokban "igazi egyenlőség" nincs, de ezt egyedül azzal magyarázta, hogy nem található annyi nő a soraik közt. Ennek azonban picit ellentmond az – és ezt a kutatás is kénytelen elismerni –, hogy számos esetben nők vezetik, vezették ezeket a jobboldali csoportosulásokat. Elég csak Beata Szydlóra vagy Marine Le Penre gondolni.

Végezetül pedig a kutatás arra is rámutatott, hogy a nők egyre inkább elutasítóbbak az iszlámmal szemben. A kutatást jegyző Elise Gutschét ez lepte meg a legjobban, szerinte ez azzal magyarázható, hogy az állam inkább a migránsoknak nyújt segítő kezet, semmint a német nőknek. Arról azért nem esik szó a cikkben, hogy a muszlimok mekkora mértékű nőgyűlöletet hoztak magukkal Németországba.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére