Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

2018. március 17. 18:15

BERLIN, 18:15

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

A német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal jelentése szerint az Iszlám Állam egyre inkább a magányos elkövetőkre támaszkodik. Az ilyen terroristáknak általában több mentoruk, kiképzőjük van Európában. Bevándorlók, migránsok sokszor prédikátorként vagy imámként akár legálisan dolgoznak egyes nyugati városokban.

Fotó: AFP

Az utóbbi években több olyan terrortámadás is történt, amelyet ilyen magányos farkasok követtek el. A 2016-os berlini karácsonyi vásár elleni támadás vagy akár a stockholmi gázolásos merénylet is ilyen volt.

A jelentés szerint az iszlamista propagandaanyagokban egyre nagyobb szerep jut az ilyen elkövetők mozgósítását célzó felhívásoknak — írja a Kronen Zeitung.

Sokkal szörnyűbben hangzik, hogy a magányos emberek mellett olykor (egyre gyakrabban) gyerekeket céloznak a propagandával, közülük próbálnak meg terroristákat toborozni az iszlamisták.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy elkeseredett zsidó vezető: "nem tanácsos a kipaviselés a német nagyvárosokban"

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban - mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban.

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

amerika, london, párizs

Irán kiléphet az atomsorompó-egyezményből, ha Donald Trump amerikai elnök felmondja az iszlám köztársaság atomprogramjáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodást - jelentette ki kedden Ali Samháni tábornok, Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsának titkára.

Az osztrákok ugyanazt gondolják Európa biztonságáról és jövőjéről, mint mi

Kövér László Tallinnban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt mások mellett az osztrák Nemzeti Tanács elnökével.

Újabb bécsi kerület akar alkoholtilalmat bevezetni

A lokálisan bevezetett tiltást Florisdorf polgármestere is átvenné.

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

amerika, london, párizs

A hágai ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte Radovan Karadzicra.

A magyarok többsége optimista a következő négy évet illetően

A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére