Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Egyre több alapítvány foglakozik a Kárpát-medencei tehetségekkel

2018. január 20. 12:48

Budapest központtal, de egyre több az olyan alapítvány, amely a Kárpát-medencében élő tehetséges fiatalok felkutatásával és segítségével foglalkozik.

Korábban már a 888 is írt arról a srácról, aki  a gondolatával mozgat tárgyakat. Az akkor még 17 éves, csíkszeredai diák, agyhullámokkal irányítható készüléket gyártott. Magyarul: ha erősen koncentrál, le tudja kapcsolni a villanyt, vagy akár egy robotkart is tud működtetni.

Az Intel Corporation akkor figyelt fel Imets Tamásra, amikor két évvel ezelőtt biciklire rögzített ventilátorral telefon töltésére alkalmas áramot állított elő.

Sok más fiatallal együtt, kezdetben Imets Tamást is a KMTA (Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány) támogatta.

Folyamatosan pályázhatnak a tehetséges fiatalok

Az alapítvány célja Kárpát-medencében élő 16-30 éves tehetséges fiatalok felkutatása, támogatása, fejlődési lehetőségük biztosítása. Az alapítványt 2015 januárjában jegyezték be. A megalakulás óta eltelt 3 éveben összesen 44 főt támogattak. Az ösztöndíjasok fele középiskolás, másik fele pedig felsőoktatási intézményben tanul.Tudományterületet tekintve 28 fő a természettudományokhoz, 12 fő a bölcsészettudományokhoz és 4 fő a művészetekhez köthető.

Ahogy már írtuk, a támogatottak között van 2016. évi Ifjúsági Innovációs verseny egyik első helyezettje, a 2016. évi Robotika Világbajnokság világbajnoka is. A felkutatott tehetségek részére az üzleti és a tudományos élet megbecsült tagjait kérik fel mentor szerepre.

Az alapítvány vezetője, Petri László szerint:

Minden általunk támogatott fiatal tehetség egyedi fejlesztést kap, a mentorálláson túl rendszeresen vesznek rész képzéseken, sportfoglalkozásokon, művészeti előadásokon. Támogatjuk az utazásukat, a konferencián való részvételt is. A támogatottainkat ösztönözzük a publikálásra, többük részére biztosítunk erre lehetőséget is."

Az alapítvány folyamatosan keresi és kutatja a fiatal tehetségeket. A kiválasztásról a kuratórium tagjai döntenek. A tehetségek felkutatásában együttműködünk a családszervezetekkel, felekezetekkel, oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel Magyarországon és a Kárpát-medencében egyaránt.

Az alapítvány 2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően beindította az innovációs programját, melybe a támogatottak közül 11 főt vont be. Ezen programban szorosan együttműködünk a Magyar Innovációs Szövetséggel. A beválogatott diákok mindegyike természettudományos érdeklődésű. Három innovációs csoport alakult (matematika-biológia, matematika-fizika és egy technológiai), a csoportok feladata, hogy kitaláljanak egy innovációt, melyet az Innovációs Szövetségnek kell jóváhagynia, ezt követően pedig létre kell hozniuk az adott ötletet.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány 2018 januárjától beindít egy V4-es programot is, ezzel kiterjesztve tevékenységüket a V4-országokra. 

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére