Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Egyre több alapítvány foglakozik a Kárpát-medencei tehetségekkel

2018. január 20. 12:48

Budapest központtal, de egyre több az olyan alapítvány, amely a Kárpát-medencében élő tehetséges fiatalok felkutatásával és segítségével foglalkozik.

Korábban már a 888 is írt arról a srácról, aki  a gondolatával mozgat tárgyakat. Az akkor még 17 éves, csíkszeredai diák, agyhullámokkal irányítható készüléket gyártott. Magyarul: ha erősen koncentrál, le tudja kapcsolni a villanyt, vagy akár egy robotkart is tud működtetni.

Az Intel Corporation akkor figyelt fel Imets Tamásra, amikor két évvel ezelőtt biciklire rögzített ventilátorral telefon töltésére alkalmas áramot állított elő.

Sok más fiatallal együtt, kezdetben Imets Tamást is a KMTA (Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány) támogatta.

Folyamatosan pályázhatnak a tehetséges fiatalok

Az alapítvány célja Kárpát-medencében élő 16-30 éves tehetséges fiatalok felkutatása, támogatása, fejlődési lehetőségük biztosítása. Az alapítványt 2015 januárjában jegyezték be. A megalakulás óta eltelt 3 éveben összesen 44 főt támogattak. Az ösztöndíjasok fele középiskolás, másik fele pedig felsőoktatási intézményben tanul.Tudományterületet tekintve 28 fő a természettudományokhoz, 12 fő a bölcsészettudományokhoz és 4 fő a művészetekhez köthető.

Ahogy már írtuk, a támogatottak között van 2016. évi Ifjúsági Innovációs verseny egyik első helyezettje, a 2016. évi Robotika Világbajnokság világbajnoka is. A felkutatott tehetségek részére az üzleti és a tudományos élet megbecsült tagjait kérik fel mentor szerepre.

Az alapítvány vezetője, Petri László szerint:

Minden általunk támogatott fiatal tehetség egyedi fejlesztést kap, a mentorálláson túl rendszeresen vesznek rész képzéseken, sportfoglalkozásokon, művészeti előadásokon. Támogatjuk az utazásukat, a konferencián való részvételt is. A támogatottainkat ösztönözzük a publikálásra, többük részére biztosítunk erre lehetőséget is."

Az alapítvány folyamatosan keresi és kutatja a fiatal tehetségeket. A kiválasztásról a kuratórium tagjai döntenek. A tehetségek felkutatásában együttműködünk a családszervezetekkel, felekezetekkel, oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel Magyarországon és a Kárpát-medencében egyaránt.

Az alapítvány 2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően beindította az innovációs programját, melybe a támogatottak közül 11 főt vont be. Ezen programban szorosan együttműködünk a Magyar Innovációs Szövetséggel. A beválogatott diákok mindegyike természettudományos érdeklődésű. Három innovációs csoport alakult (matematika-biológia, matematika-fizika és egy technológiai), a csoportok feladata, hogy kitaláljanak egy innovációt, melyet az Innovációs Szövetségnek kell jóváhagynia, ezt követően pedig létre kell hozniuk az adott ötletet.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány 2018 januárjától beindít egy V4-es programot is, ezzel kiterjesztve tevékenységüket a V4-országokra. 

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére