Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Egyre súlyosabb vitákhoz vezet a melegházasság az anglikán egyházban

2016. augusztus 24. 15:28

Egy meleg anglikán lelkész, aki nemrég házasodott össze partnerével, nyílt levelet írt és aláírásgyűjtésbe kezdett. A levélben a meleg lelkipásztor arra sürgette az anglikán egyház püspökeit, hogy helyezzék hatályon kívül a házasság kapcsán született elítélő nyilatkozatokat. Eddig egy tucatnyi meleg egyházfi jelezte, hogy szeretné aláírni a dokumentumot.

A levelet Andrew Foreshew-Cain, egy anglikán lelkész írta, aki az egyház kötelékéből elsőként házasodott össze partnerével Stephennel 2014 júniusában. A férfi bejelentette, hogy további 12 meleg pap szeretné aláírni a levelet, egy részük azonban névtelenül.

Andrew Foreshew-Cain, és párja Stephen. Forrás: Facebook

A melegkérdés lassan az anglikán egyház fejére kezd nőni. Nagy-Britanniában 2014-ben legalizálták a melegházasságot. A törvény bevezetése után az egyház vezetői úgy döntöttek, hogy azon tagjaik, akik melegházasságban élnek, nem jogosultak arra, hogy pappá szenteljék őket, és azoknak, akik lelkészi szolgálatot teljesítenek, nem hosszabbítják meg az engedélyét ilyen tevékenység folytatására.

Az egyház két év próbaidőt írt elő az új szabályok bevezetésére, hogy tagjaik így fel tudjanak készülni és meghozhassák a döntést, hogy inkább lelkészként szolgálnak, vagy melegházasságban éljenek.

A nyílt levélben arra sürgeti a püspöki kart Foreshew-Cain, hogy ugyanúgy szentesítsék a házasságot az egynemű párok esetében, mintha egy férfi és egy nő házasodnak össze. A meleg lelkész hosszútávú tervei szerint egy melegházasság teljesen azonos lenne a heterók közötti házassággal jogi- és vallási-szempontból egyaránt.

Az anglikán egyház egyik elöljárója, Peter Ould atya szerint a levél mindössze provokáció. Ha valóban a párbeszéd lenne a célja Foreshew-Cainnek, akkor észrevételeit előadhatná a püspöki karnak. A helyzet most az, hogy a püspökök válaszának konzisztensnek kell maradnia, amennyiben nem szeretnék, hogy az anglikán lelkészek egynemű házasságban éljenek – mondta Ould. Hozzátette: az aláírásgyűjtők maguk alatt vágják a fát. Az anglikán egyház vezetői amúgy is egy toleránsabb irányvonalat tartanak helyesnek a jövőre nézve, de azt nem fogják tűrni, hogy megkössék a kezeiket.

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére