Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szatén
 
 
 
 

Egyre súlyosabb vitákhoz vezet a melegházasság az anglikán egyházban

2016. augusztus 24. 15:28

Egy meleg anglikán lelkész, aki nemrég házasodott össze partnerével, nyílt levelet írt és aláírásgyűjtésbe kezdett. A levélben a meleg lelkipásztor arra sürgette az anglikán egyház püspökeit, hogy helyezzék hatályon kívül a házasság kapcsán született elítélő nyilatkozatokat. Eddig egy tucatnyi meleg egyházfi jelezte, hogy szeretné aláírni a dokumentumot.

A levelet Andrew Foreshew-Cain, egy anglikán lelkész írta, aki az egyház kötelékéből elsőként házasodott össze partnerével Stephennel 2014 júniusában. A férfi bejelentette, hogy további 12 meleg pap szeretné aláírni a levelet, egy részük azonban névtelenül.

Andrew Foreshew-Cain, és párja Stephen. Forrás: Facebook

A melegkérdés lassan az anglikán egyház fejére kezd nőni. Nagy-Britanniában 2014-ben legalizálták a melegházasságot. A törvény bevezetése után az egyház vezetői úgy döntöttek, hogy azon tagjaik, akik melegházasságban élnek, nem jogosultak arra, hogy pappá szenteljék őket, és azoknak, akik lelkészi szolgálatot teljesítenek, nem hosszabbítják meg az engedélyét ilyen tevékenység folytatására.

Az egyház két év próbaidőt írt elő az új szabályok bevezetésére, hogy tagjaik így fel tudjanak készülni és meghozhassák a döntést, hogy inkább lelkészként szolgálnak, vagy melegházasságban éljenek.

A nyílt levélben arra sürgeti a püspöki kart Foreshew-Cain, hogy ugyanúgy szentesítsék a házasságot az egynemű párok esetében, mintha egy férfi és egy nő házasodnak össze. A meleg lelkész hosszútávú tervei szerint egy melegházasság teljesen azonos lenne a heterók közötti házassággal jogi- és vallási-szempontból egyaránt.

Az anglikán egyház egyik elöljárója, Peter Ould atya szerint a levél mindössze provokáció. Ha valóban a párbeszéd lenne a célja Foreshew-Cainnek, akkor észrevételeit előadhatná a püspöki karnak. A helyzet most az, hogy a püspökök válaszának konzisztensnek kell maradnia, amennyiben nem szeretnék, hogy az anglikán lelkészek egynemű házasságban éljenek – mondta Ould. Hozzátette: az aláírásgyűjtők maguk alatt vágják a fát. Az anglikán egyház vezetői amúgy is egy toleránsabb irányvonalat tartanak helyesnek a jövőre nézve, de azt nem fogják tűrni, hogy megkössék a kezeiket.

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

kétharmad

A Legfőbb Ügyészséget sem hatotta meg az ellenzéki képviselők színjátéka.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi európai parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére