Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Egyre súlyosabb vitákhoz vezet a melegházasság az anglikán egyházban

2016. augusztus 24. 15:28

Egy meleg anglikán lelkész, aki nemrég házasodott össze partnerével, nyílt levelet írt és aláírásgyűjtésbe kezdett. A levélben a meleg lelkipásztor arra sürgette az anglikán egyház püspökeit, hogy helyezzék hatályon kívül a házasság kapcsán született elítélő nyilatkozatokat. Eddig egy tucatnyi meleg egyházfi jelezte, hogy szeretné aláírni a dokumentumot.

A levelet Andrew Foreshew-Cain, egy anglikán lelkész írta, aki az egyház kötelékéből elsőként házasodott össze partnerével Stephennel 2014 júniusában. A férfi bejelentette, hogy további 12 meleg pap szeretné aláírni a levelet, egy részük azonban névtelenül.

Andrew Foreshew-Cain, és párja Stephen. Forrás: Facebook

A melegkérdés lassan az anglikán egyház fejére kezd nőni. Nagy-Britanniában 2014-ben legalizálták a melegházasságot. A törvény bevezetése után az egyház vezetői úgy döntöttek, hogy azon tagjaik, akik melegházasságban élnek, nem jogosultak arra, hogy pappá szenteljék őket, és azoknak, akik lelkészi szolgálatot teljesítenek, nem hosszabbítják meg az engedélyét ilyen tevékenység folytatására.

Az egyház két év próbaidőt írt elő az új szabályok bevezetésére, hogy tagjaik így fel tudjanak készülni és meghozhassák a döntést, hogy inkább lelkészként szolgálnak, vagy melegházasságban éljenek.

A nyílt levélben arra sürgeti a püspöki kart Foreshew-Cain, hogy ugyanúgy szentesítsék a házasságot az egynemű párok esetében, mintha egy férfi és egy nő házasodnak össze. A meleg lelkész hosszútávú tervei szerint egy melegházasság teljesen azonos lenne a heterók közötti házassággal jogi- és vallási-szempontból egyaránt.

Az anglikán egyház egyik elöljárója, Peter Ould atya szerint a levél mindössze provokáció. Ha valóban a párbeszéd lenne a célja Foreshew-Cainnek, akkor észrevételeit előadhatná a püspöki karnak. A helyzet most az, hogy a püspökök válaszának konzisztensnek kell maradnia, amennyiben nem szeretnék, hogy az anglikán lelkészek egynemű házasságban éljenek – mondta Ould. Hozzátette: az aláírásgyűjtők maguk alatt vágják a fát. Az anglikán egyház vezetői amúgy is egy toleránsabb irányvonalat tartanak helyesnek a jövőre nézve, de azt nem fogják tűrni, hogy megkössék a kezeiket.

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére