Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre nagyobb divat Franciaországban a templomgyújtogatás

2018. március 7. 16:30

AURAY, 16:30

A bretagne-i Morbihan megyében vandalizmus vádjával letartóztattak két fiatal lányt, miután több templomot is megrongáltak, az egyiket még fel is gyújtották.

Fotó: AFP

A két lány a letartóztatás előtt már hónapok óta kisebb-nagyobb rongálásokat követtek el különböző templomokban. Legutoljára az auray-i templomot próbálták meg lángokba borítani. Az Auray városában található templom szerencsére megmenekült, nem vált a lángok martalékává. A guerande-i község egyik lakója épp időben tévedt a templomba egy kósza imádságra és így észlelte a füstöt, és egyből segítséget hívott.

Épp a templomba tartottam imádkozni, mikor beléptem az ajtón már sűrű füst gomolygott, és két fiatal szaladt el mellettem. Egyből hívtam a tűzoltókat, mert a lángok már kezdtek elterjedni"

– mondta a nő.

A tűzoltók kiérkezésük után eloltották a tüzet. A vizsgálat során kiderült, hogy a két lány papírfecniket gyújtott meg, majd szétdobálták azokat, valamint a függönyöket is meggyújtották. A gyújtogatásban a templom tulajdonát képező gobelingyűjtemény is megrongálódott.

A vallási örökség elleni vandalizmus nem más, mint nemtelen ostobaság. Az elmúlt napokban több Morbihan megyei templomot megrongáltak. A vandalizmus mindenütt jelen van. A lopások, rongálások mindennaposak"

– mondta a Le Telegramme-nak az auray-i templom plébánosa, Lucas atya.

Fotó: AFP

A francia rendőrség közlése szerint a két gyújtogató lányt vandalizmus miatt letartóztatták, de a nyomozás szerint más rongálásokhoz is köthetőek. Bár a francia rendőrség nem adott ki semmilyen információt a lányok vallási irányultsága vagy származása kapcsán, a Breitbart szerint minden bizonnyal migrációs hátterű, iszlamista fiatalokról van szó.

Franciaország-szerte egyre gyakoribbak a támadások keresztények és a keresztény templomok, imahelyek ellen. A legvéresebb eset 2016-ban történt, mikor két iszlamista fiatal szertartás közben brutális módon meggyilkolt egy idős papot, Jacques Hamel atyát, akit azóta sokan a kereszténység mártírjaként emlegetnek. A francia rendőrség közlése szerint már több tervezett támadást hiúsítottak meg templomok ellen, mikor iszlamisták fegyverrel akartak a hívőkre támadni a mise közben.

A keresztények elleni támadások 2008 óta 245%-kal emelkedtek világszerte.

(La Telegramme; Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére