Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre felkapottabb a hidzsáb a brit iskolákban

2017. szeptember 4. 19:08

LONDON, 19:08

Egy új szabály szerint Nagy-Britanniában a muszlim lányoknak megengedik, hogy már ötéves kortól viselhessenek hidzsábot, azaz hajat takaró kendőt. Sokan ellenzik ezt a lépést, ugyanis attól tartanak, hogy a muzulmánok által használt fejkendő viselése már kiskorukban hozzájárul a nők elnyomásához, erőteljes megkülönböztetéséhez.

A The Sunday Times összesen 800 állami fenntartású általános iskolát kérdezett meg arról, hogy a hivatalos uniformisnak részét képezi-e a muzulmán női fejkendő, a hidzsáb.

A ruhadarabot azért kényszerítik a nők fejére, hogy ezzel védjék "tisztességüket". A hagyományok szerint a hidzsábot nem kell viselni a kamaszkor eléréséig.

Mivel egyre több tanári és szülői szervezet fejezi ki aggodalmát a fejkendők terjedése miatt, ezért a brit tanfelügyelet (Ofsted) vizsgálja, hogy vallásos csoportok vagy szervezetek nyomást gyakorolnak-e az iskolákra.

Fotó: AFP

A Times által vizsgált 800 intézmény közül nagyjából minden ötödikben engedélyezték a kislányok számára a hidzsáb használatát a kötelező iskolai uniformis mellett. Nagy-Britanniában körülbelül 17 000 iskola van, ami azt jelenti, hogy akár több ezer iskolában is engedélyezett a muszlim női fejkendő viselete.

Területenként persze lehetnek eltérések. A lap tüzetesen megvizsgálta például Birmingham iskoláit, ahol azt találta, hogy a 72 tanintézmény felében engedélyezett a hidzsáb viselése. Nem meglepő, hogy a városban jelentős számú muszlim kisebbség él.

A hidzsáb terjedése ellen leginkább a muszlim nőjogi aktivisták és az anglikán egyház emelte fel a szavát.

Személy szerint én a hidzsáb viselése ellen vagyok. Azt hiszem, hogy mi egy szekuláris nyugati ország vagyunk, amely keresztény alapokon nyugszik"

– mondta a kérdés kapcsán Lord Carey, Canterbury érseke.

Gina Khan nőjogi aktivista szerint az iskolák azért vezetik be a hidzsáb viselésének lehetőségét, hogy ne tűnjenek iszlamofóbnak.

A Times a kérdésben megszólaltatta a liberális Nicky Morgant is, aki korábban oktatásért felelős államtitkárként tevékenykedett. A hölgy "komoly" eredményeket tudhat magáénak: ő felelős egy keresztény iskola bezáratásáért, és egy másik esetben "különleges módszereket" kényszerített rá egy keresztény iskolára, mivel ezek a tanintézmények folyamatosan képtelennek bizonyultak arra, hogy pozitív üzeneteket fogalmazzanak meg a muszlimokról és a homoszexuálisokról.

Fotó: AFP

Morgan szerint nem szabad túlságosan fennakadni ezen a témán, és jobb, ha csak a muszlim közösségekben vitatják meg ezt a kérdést.

Amennyiben egy iskola megengedi a diákjainak, hogy mondjuk burkát viseljenek, akkor ez az iskola belügye"

– mondta Morgan.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

fehér férfi

Az utóbbi egy évben mind több férfi érzi úgy, hogy célpontokká váltak - nyilatkozta az elbocsátott férfiak védőügyvédje, akik perelnek a diszkrimináció miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére