Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Egymillió gyereknek jár szeptembertől ingyen a tankönyv

2017. július 20. 06:28

A Magyar Idők csütörtöki száma arról ír, hogy a kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megszokotthoz hasonlóan az idei évben is zökkenőmentes lesz a tankönyvek kiszállítása. Mint ismertette, az oktatási intézmények a szeptemberi indulásra több mint 13 millió könyvet rendeltek meg, amelyből 12 millió a diákokhoz, a többi a könyvtárakba jut.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, hogy a tanárok több mint háromszázezer ingyen tankönyvet kapnak.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese elmondta, hogy augusztus elején kezdik el kiszállítani a kétszáz kamionnyi tankönyvet.

A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket"

– mondta Hajnal.

Fotó: AFP

Először a 2013-2014-es tanévben kaptak a nebulók térítésmentesen tankönyveket. Először az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára vezették be azt, majd onnantól fogva felmenő rendszerben biztosítja azt az állam az ingyenes könyveket.

Míg először csak 614,804 tanuló kapott térítésmentesen könyvet, addig ez a szám az előző tanévben már 733,420 volt. A Magyar Idők megjegyzi, hogy 2017 szeptemberétől a jogosultak körét kiszélesítik. Az eredetileg még négy éven át tartó, több­üteműre tervezett folyamat helyett 2017 szeptemberében ingyenes tankönyvellátásban részesül az 1–9. évfolyam valamennyi tanulója.

Fotó: AFP

Ősztől ez már több mint egymillió diák ellátását jelenti, továbbá a 9. évfolyam fölött is jár az ellátás a rászoruló – többek között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult – gyerekeknek.

Idén folytattuk a kísérleti tankönyvek véglegesítő átdolgozását. Az ütemterv szerint a következő három évben több mint 400 tankönyv, több mint 300 munkafüzet és több mint 100 digitális tananyag készül el"

– tájékoztatott Sipos Imre, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főigazgatója.

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Mégsem a virtuális pénz jelenti a csodát?

Mégsem a virtuális pénz jelenti a csodát?

century-on

Meredeken csökkent a nagy kriptodevizák árfolyama kedden: a bitcoin, az ether és a ripple egyaránt kétszámjegyű veszteséget szenvedett el a piaci pánik által kiváltott masszív eladási hullámban.

Példaértékű barátság: érkezik a Lengyel-Magyar Együttműködés Intézete

Példaértékű barátság: érkezik a Lengyel-Magyar Együttműködés Intézete

amerika, london, párizs

A lengyel kormány jóváhagyta kedden a Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködés Intézetének létrehozásáról szóló törvénytervezetet - közölte Michal Dworczyk, a lengyel miniszterelnökségi hivatal vezetője.

Több mint százezren akartak átjutni Calais-nál

A hivatalos adatok szerint 117 ezren próbáltak meg átjutni Nagy-Britanniába a franciaországi Calais-n keresztül. Az illegális bevándorlók többsége botokkal és vascsövekkel felfegyverkezve támadta meg a furgonokat és kamionokat, hogy a csomagtérben elrejtőzve jussanak át a határon a szigetországba.

Soros civil szervezetei több millió dollárt kaptak a macedón választások befolyásolására

Soros civil szervezetei több millió dollárt kaptak a macedón választások befolyásolására

amerika, london, párizs

A Judicial Watch konzervatív jogvédő alapítvány az amerikai kormányzat beperlésével szerzett információt a Soros-szervezetekről, amelyek tevékenységükkel a macedón és az albán belpolitikát akarták befolyásolni - mondta a szervezet igazgatója kedden az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Kedden beindult a Soros-hálózat lejáratógépezete, Brüsszelről pedig kiderült, hogy még mindig az európai terrorizmus fővárosa. A nap legfontosabb hírei.

Három óriásplakát Ebbing határában - egy zseniális film a bosszú természetéről

Három óriásplakát Ebbing határában - egy zseniális film a bosszú természetéről

szabad vasárnap

A Három óriásplakát Ebbing határában című film egy vicces és érzelmes dráma egy igazságra, vagyis inkább bosszúra szomjazó anyáról. Ez a film mindenképpen az év legjobb alkotásai között lesz számon tartva, a pazar alakítások, a remekbe szabott rendezés és a fordulatos történet miatt is. Kritika minimális spoilerrel.

A német nők 58 százaléka szerint Németország nem biztonságos a számukra

Egy, a Bild számára készült friss felmérésből az derül ki, hogy a német nők 58%-a most kevésbé érzi magát biztonságban, mint néhány évvel korábban.

Soros Györgyöt szerette volna fényezni a Financial Times

Soros Györgyöt szerette volna fényezni a Financial Times

amerika, london, párizs

Soros Györgyről és tevékenységének megítéléséről közölt egy nagyobb írást keddi nyomtatott kiadásában a Financial Times. A londoni lap megszólaltatta Kovács Zoltán magyar kormányszóvivőt, valamint Eli Hazant, a Likud izraeli kormánypárt külkapcsolatokért felelős igazgatóját is, akik szerint Soros a választások megnyerése nélkül akarja az egyes országokban a politikai akaratát érvényesíteni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére