Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Egymillió gyereknek jár szeptembertől ingyen a tankönyv

2017. július 20. 06:28

A Magyar Idők csütörtöki száma arról ír, hogy a kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megszokotthoz hasonlóan az idei évben is zökkenőmentes lesz a tankönyvek kiszállítása. Mint ismertette, az oktatási intézmények a szeptemberi indulásra több mint 13 millió könyvet rendeltek meg, amelyből 12 millió a diákokhoz, a többi a könyvtárakba jut.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, hogy a tanárok több mint háromszázezer ingyen tankönyvet kapnak.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese elmondta, hogy augusztus elején kezdik el kiszállítani a kétszáz kamionnyi tankönyvet.

A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket"

– mondta Hajnal.

Fotó: AFP

Először a 2013-2014-es tanévben kaptak a nebulók térítésmentesen tankönyveket. Először az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára vezették be azt, majd onnantól fogva felmenő rendszerben biztosítja azt az állam az ingyenes könyveket.

Míg először csak 614,804 tanuló kapott térítésmentesen könyvet, addig ez a szám az előző tanévben már 733,420 volt. A Magyar Idők megjegyzi, hogy 2017 szeptemberétől a jogosultak körét kiszélesítik. Az eredetileg még négy éven át tartó, több­üteműre tervezett folyamat helyett 2017 szeptemberében ingyenes tankönyvellátásban részesül az 1–9. évfolyam valamennyi tanulója.

Fotó: AFP

Ősztől ez már több mint egymillió diák ellátását jelenti, továbbá a 9. évfolyam fölött is jár az ellátás a rászoruló – többek között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult – gyerekeknek.

Idén folytattuk a kísérleti tankönyvek véglegesítő átdolgozását. Az ütemterv szerint a következő három évben több mint 400 tankönyv, több mint 300 munkafüzet és több mint 100 digitális tananyag készül el"

– tájékoztatott Sipos Imre, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főigazgatója.

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szélkakasok a politikában: Karácsony Gergely | VIDEÓ

Szélkakasok a politikában: Karácsony Gergely | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel a politikai szélkakasokról és Karácsony Gergelyről.

Döbbenetes: a szíriai lázadóknál negyven tonna vegyi fegyver volt

Döbbenetes: a szíriai lázadóknál negyven tonna vegyi fegyver volt

amerika, london, párizs

Az orosz védelmi minisztérium szerdán jelentette be, hogy a szíriai lázadók által visszafoglalt területeken rengeteg vegyi fegyvert találtak.

Szocialista hátszéllel működő kamupártok? Bangóné beismerő vallomást tehetett!

Szocialista hátszéllel működő kamupártok? Bangóné beismerő vallomást tehetett!

kinyílott a pitypang

Bangóné Borbély Ildikó kedden közölte: ezer halott nevét találták a csepeli, soroksári ajánlások között. A szocialista képviselőjelölt nyilatkozatával csupán annyi a gond, hogy a Bangóné által kifogásolt kamupártoknál nem számolták össze a halottakhoz kapcsolódó aláírásokat.

Lebukott a Facebook: eladták a felhasználóikat Obamáéknak

Lebukott a Facebook: eladták a felhasználóikat Obamáéknak

amerika, london, párizs

Bebizonyosodott, hogy a Facebook kiadta harmadik félnek is a felhasználók adatait. Obamáék csak azért kapták meg az adatokat mert a Facebookkal azonos politikai nézetet képviselnek.

Ronaldinho elkezdett politizálni

Az aranylabdás brazil klasszis belépett a Brazil Republikánus Pártba. Az, hogy indul-e az októberi választáson, egyelőre még nem tisztázott.

A Jobbik a keblére ölelte Alföldi Róbertet

A Jobbik a keblére ölelte Alföldi Róbertet

kinyílott a pitypang

Még a Jobbik baloldali párttá való átváltozásában is élesnek számít a legújabb fordulat: a hajdani radikális jobboldali párt szóvivője, Mirkóczki Ádám azt közölte a ballib médiának nyilatkozva, hogy a balliberális hecckampányokat folytató Alföldi Róbertnek és a legradikálisabb baloldali újságíróknak is van helye a Jobbik által elképzelt új Magyarországon.

Még nem tudni, mikor és hol lesz a Putyin-Trump-csúcstalálkozó

Noha telefonbeszélgetésük során mind Vlagyimir Putyin orosz, mind Donald Trump amerikai elnök egyetértett abban, hogy a problémás kérdések száma szükségessé tesz egy csúcstalálkozót, annak sem az időpontjáról, sem a helyszínéről nem született megállapodás.

Orbán: azok legyenek itthon többségben, akiknek Magyarország az első!

Orbán: azok legyenek itthon többségben, akiknek Magyarország az első!

spring is coming

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren a Híd Televíziónak nyilatkozott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére