Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Egymillió gyereknek jár szeptembertől ingyen a tankönyv

2017. július 20. 06:28

A Magyar Idők csütörtöki száma arról ír, hogy a kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megszokotthoz hasonlóan az idei évben is zökkenőmentes lesz a tankönyvek kiszállítása. Mint ismertette, az oktatási intézmények a szeptemberi indulásra több mint 13 millió könyvet rendeltek meg, amelyből 12 millió a diákokhoz, a többi a könyvtárakba jut.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, hogy a tanárok több mint háromszázezer ingyen tankönyvet kapnak.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese elmondta, hogy augusztus elején kezdik el kiszállítani a kétszáz kamionnyi tankönyvet.

A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket"

– mondta Hajnal.

Fotó: AFP

Először a 2013-2014-es tanévben kaptak a nebulók térítésmentesen tankönyveket. Először az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára vezették be azt, majd onnantól fogva felmenő rendszerben biztosítja azt az állam az ingyenes könyveket.

Míg először csak 614,804 tanuló kapott térítésmentesen könyvet, addig ez a szám az előző tanévben már 733,420 volt. A Magyar Idők megjegyzi, hogy 2017 szeptemberétől a jogosultak körét kiszélesítik. Az eredetileg még négy éven át tartó, több­üteműre tervezett folyamat helyett 2017 szeptemberében ingyenes tankönyvellátásban részesül az 1–9. évfolyam valamennyi tanulója.

Fotó: AFP

Ősztől ez már több mint egymillió diák ellátását jelenti, továbbá a 9. évfolyam fölött is jár az ellátás a rászoruló – többek között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult – gyerekeknek.

Idén folytattuk a kísérleti tankönyvek véglegesítő átdolgozását. Az ütemterv szerint a következő három évben több mint 400 tankönyv, több mint 300 munkafüzet és több mint 100 digitális tananyag készül el"

– tájékoztatott Sipos Imre, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főigazgatója.

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Komédia: Mugabe nem mond le

A várakozásokkal ellentétben nem jelentette be lemondását vasárnap esti televíziós beszédében Robert Mugabe zimbabwei államfő, és közölte, hogy ő fog elnökölni pártja decemberi kongresszusán.

Ezúttal a német hadseregben robbant a szexbotrány

Ezúttal a német hadseregben robbant a szexbotrány

amerika, london, párizs

A szexuális zaklatások lelepleződése úgy tűnik az egész világon végigsöpör: most a Bundeswehr magyarázkodhat.

A migránsválságba törhet bele Merkel koalíciós-bicskája

A migránsválságba törhet bele Merkel koalíciós-bicskája

amerika, london, párizs

Annak ellenére, hogy a németországi koalíciós tárgyalásokon lassanként közelednek az álláspontok a legtöbb kérdésben, a migránsválság kezeléséről nem tudnak megállapodni a pártok.

Brüsszeli bürokraták szeszcsempészhálózatot működtettek Afganisztánban

Az Európai Unió afganisztáni képviseletének több alkalmazottját azzal vádolják, hogy saját fogyasztásra rendelt szeszesitalokat adtak el a kabuli feketepiacon. Az ügyben vizsgálat indult.

Bezár a bazár az illegális bevándorlóknak Izraelben

Bezár a bazár az illegális bevándorlóknak Izraelben

amerika, london, párizs

Izraelben a józan ész diktálja a politikai döntéseket: négy hónapon belül bezárják a Holot nevű, menedékkérőket és illegális bevándorlókat elszállásoló menekülttáborát.

Durva propagandával vennék fel a küzdelmet a britek az "iszlamofóbia" ellen

Durva propagandával vennék fel a küzdelmet a britek az "iszlamofóbia" ellen

amerika, london, párizs

Megdöbbentő javaslatok olvashatók egy sorosista agytröszt jelentésében.

Milos Zeman vezeti a népszerűségi versenyt - hosszabbíthat a cseh elnök

Milos Zeman vezeti a népszerűségi versenyt - hosszabbíthat a cseh elnök

amerika, london, párizs

Két hónappal a januári csehországi államfőválasztás előtt Milos Zeman jelenlegi köztársasági elnök örvend a legmagasabb támogatásnak - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét vasárnap hozta nyilvánosságra a közszolgálati cseh televízió.

Magyar tudósok fejtették meg egy ritka betegség titkát

Magyar tudósok fejtették meg egy ritka betegség titkát

century-on

Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye - mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére