Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Egymillió gyereknek jár szeptembertől ingyen a tankönyv

2017. július 20. 06:28

A Magyar Idők csütörtöki száma arról ír, hogy a kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megszokotthoz hasonlóan az idei évben is zökkenőmentes lesz a tankönyvek kiszállítása. Mint ismertette, az oktatási intézmények a szeptemberi indulásra több mint 13 millió könyvet rendeltek meg, amelyből 12 millió a diákokhoz, a többi a könyvtárakba jut.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, hogy a tanárok több mint háromszázezer ingyen tankönyvet kapnak.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese elmondta, hogy augusztus elején kezdik el kiszállítani a kétszáz kamionnyi tankönyvet.

A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket"

– mondta Hajnal.

Fotó: AFP

Először a 2013-2014-es tanévben kaptak a nebulók térítésmentesen tankönyveket. Először az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára vezették be azt, majd onnantól fogva felmenő rendszerben biztosítja azt az állam az ingyenes könyveket.

Míg először csak 614,804 tanuló kapott térítésmentesen könyvet, addig ez a szám az előző tanévben már 733,420 volt. A Magyar Idők megjegyzi, hogy 2017 szeptemberétől a jogosultak körét kiszélesítik. Az eredetileg még négy éven át tartó, több­üteműre tervezett folyamat helyett 2017 szeptemberében ingyenes tankönyvellátásban részesül az 1–9. évfolyam valamennyi tanulója.

Fotó: AFP

Ősztől ez már több mint egymillió diák ellátását jelenti, továbbá a 9. évfolyam fölött is jár az ellátás a rászoruló – többek között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult – gyerekeknek.

Idén folytattuk a kísérleti tankönyvek véglegesítő átdolgozását. Az ütemterv szerint a következő három évben több mint 400 tankönyv, több mint 300 munkafüzet és több mint 100 digitális tananyag készül el"

– tájékoztatott Sipos Imre, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főigazgatója.

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

piszkostizenkettő

Ilyen ellenzéki összeomlást még sohasem láttunk. Rokker Zsoltti, két t-vel meg a nyolcvan százalék. Nem, nem ti jöttök.

Orbán Viktor Izraelbe utazik

Orbán Viktor Izraelbe utazik

kétharmad

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazik szerdán a miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Trump: álhírekkel próbáltak éket verni az Egyesült Államok és Oroszország közé

Trump: álhírekkel próbáltak éket verni az Egyesült Államok és Oroszország közé

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozó után adott interjút a Fox News-nak Helsinkiben, ahol kifejtette, hogy az éket a hétfői találkozóval valószínüleg sikerült kiütni.

Bámulatos: engedélyezték az iráni nőknek, hogy meccsekre járjanak

Haszan Róháni iráni elnök engedélyezte, hogy nők is látogathassák a labdarúgó mérkőzéseket - közölte a ISNA félhivatalos helyi hírügynökség hétfőn.

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

Geert Wilders bevándorlásellenes holland politikus óriáskivetítőn üzent a hétvégén a szólásszabadságért tüntető briteknek, ugyanis nem engedték be az országba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései!

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

amerika, london, párizs

Lezajlott a nagy találkozás Donald Trump és Vlagyimir Putyin között Helsinkiben. Több mint két órán át tartott a találkozó, ahol a két elnök rengeteg témát körbejárt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére