Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egymást érik a tragédiák Londonban: a késelések után az öngyilkosságok száma is rekordokat dönt

2018. június 7. 18:08

Elképesztő arányban nőtt az öngyilkosságok száma a fiatalkorúak között Londonban. A legújabb, igen szomorú statisztikák újabb fejezetet jelentenek azon tragédiák sorában, amelyek a brit fővárost sújtják.

A liberális sajtó egyöntetűen éljenzett Sadiq Khan megválasztása kapcsán. A haladó lapok azért ünnepelték a 2016. május 9-én hivatalba lépett Khant, mert ő volt az első muszlim politikus a nyugati világban, aki elnyerte egy világváros vezetésének jogát.

Sadiq Khan londoni polgármester.

Fotó: AFP

Viszont a londoni muszlim polgármester ténykedését tragédiák sora árnyékolja be. A nagy ünneplés azóta alábbhagyott.

Terrorhullám

Sadiq Khan 2016-os hivatalba kerülése óta több terrortámadás történt Londonban, mint 2002 és 2015 között.

  • 2016. október 20-án a North Greenwich metróállomáson a rendőrök megsemmisítettek egy robbanószerkezetet még azelőtt, hogy az működésbe lépett volna. A tettes az iszlámhoz vonzódó Damon Smith volt;
  • 2017. március 22-én történt a Westminster hídon elkövetett terrortámadás, amelyben Khalid Masooda gyalogosok közé hajtott. Az autóból kiszállva megkéselt egy rendőrt, mielőtt lelőtték. Hatan meghaltak és negyvenen megsérültek (a merénylővel együtt);
  • 2017. június 3-án három merénylő hajtott kisbusszal a London Brigde-re a gyalogosok közé. A gázolás után kiszálltak a kisbuszból, kést rántottak és mintegy negyed órán keresztül őrjöngtek, mielőtt lelőtték őket a rendőrök. A támadókat is beleértve 11-en haltak meg, és 48-an megsebesültek;
  • 2017. június 19-én egy londoni mecset közelében hajtott muszlimok közé egy kisbusz, egy ember meghalt, 11-en megsérültek. Ebben az esetben vélhetően idegengyűlölet vezetett a terrorcselekményhez;
  • 2017. augusztus 25-én két rendőr elfogott egy muzulmán férfit a Buckingham-palota előtt, akinél egy kard volt. A letartóztatás közben két rendőr megsérült;
  • 2017. szeptember 15-én egy bomba robbant Parsons Greennél a metróállomáson. 22-en megsérültek, 18-an kórházba kerültek a sérüléseik miatt.
Bűnözési hullám, késelések

A nyugati sajtóban előszeretettel hasonlítják össze Londont és New Yorkot. 2018-ban robbant a hír, hogy a statisztikák történetében először Londonban több gyilkosság történt, mint New Yorkban. Az egyes esetek természetesen teljesen eltérőek lehetnek, de a statisztikákban megnőtt a késes és a maró anyaggal vagy savval elkövetett – sokszor halálos kimenetelű – támadások száma, és ezeket többnyire a londoni bandák számlájára írták, amelyeket leginkább alacsony státuszú, bevándorló hátterű fiatalok alkotnak.

Idén a lőfegyverrel elkövetett támadások 23 százalékkal és a késelések száma 21 százalékkal nőtt a tavalyi adatokhoz képest.

A rendőrség nem hatékony az ügyek felderítésében: a késsel elkövetett rablások esetén 10-ből egy esetben kapják el az elkövetőket – adta hírül a Breitbart. A brit főváros egyébként alaposan be van kamerázva, így különösen visszatetsző, hogy a rendőrség képtelen elvégezni a munkát.

Jelentős növekedés az öngyilkosságok számában

A tinédzserek körében Londonban négyszer annyival nőtt az öngyilkosságok száma, mint országosan – adta hírül az Independent.

A 10-19 éves korosztályban a legrosszabb a helyzet. 2013-2016 között 107 százalékkal nőtt az életüknek önkezükkel véget vető fiatalok száma (14-ről 29-re nőtt az esetek száma évente). Az átlagos növekedés országosan 24 százalék.

Egy szélesebb csoportot vizsgálva, a 10-24 évesek között 85 százalékos a növekedés Londonban. 2013-ban 47 esetet regisztráltak, míg 2016-ban már 87-et. (Országosan 518 öngyilkosság történt).

Fotó: AFP

A fiatalok között a különböző mentális betegségekkel küzdők száma is élesen emelkedett – kivéve a depresszióval küzdők számát (13 százalék). Az önmagukban kárt tevők aránya 30 százalékkal, a pánikbetegséggel, szorongással küzdők száma 52 százalékkal és az evési zavarokkal küzdők száma 142 százalékkal nőtt meg az elmúlt három évben.

A brit lap számos fiatalokkal foglalkozó szervezetet szólaltat meg, akik egyöntetűen aggasztónak nevezik az eredményeket.

Ki a felelős?

Természetesen nem lehet mindezt Sadiq Khan nyakába varrni, ám a polgármester reakciói igen beszédesek.

Jelenleg a politikai játszma lényege az, hogy Khan minden problémát – a bevándorlás kérdésétől a bűnözésig – igyekszik a konzervatív kormány nyakába varrni. A kormány pedig inkább Khanra hárítaná a felelősséget. Míg a kormány azzal érvel például, hogy a rendőrség nem elég hatékony, addig Khan azt hangsúlyozza, hogy ez azért van, mert a kormány csökkentette a rendőrségnek szánt pénzügyi forrásokat.

Khan alkalmatlansága éppúgy hozzájárult a helyzethez, mint a jelenlegi és a korábbi brit kormányok impotens hozzáállása a bevándorlás kérdéséhez. A terrorizmus és a bűnözés növekedéséhez ugyanis alapvetően a bevándorlás járul hozzá nagymértékben.

Mivel az öngyilkosságok egyik leggyakoribb oka a kilátástalanság, ezért ez is leginkább a szegényebb rétegekre jellemző, vagyis a bevándorlókra.

A lényeg, hogy míg a döntéshozók igyekeznek elkenni és szétteríteni a felelősséget, addig a londoniak szívják meg a felelőtlen elit politikai impotenciája miatt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére