Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Egymást cáfolja az MSZP, az LMP és a Simicska-média

2018. április 3. 21:08

Tragikomédiába fordult a választási kampány véghajrájára az ellenzéki pártok közötti választási együttműködés. Simicska Indexe szerint megállapodott egymással az MSZP és az LMP több fontos egyéni körzetben is a kölcsönös visszalépésekről. Karácsony Gergely szerint viszont nem volt ilyen megállapodás. Majd nem sokkal később maga Karácsony azt mondta, hogy mégis lehet megállapodás (azon a tárgyaláson ami nincs). Végül aztán Ungár Péter meg azt közölte, hogy nincs és nem is lesz megállapodás.

Nagyon úgy néz ki, hogy Simicska Lajos minden eddiginél jobban a kezébe vette az ellenzéki pártok közötti választási együttműködés kierőszakolását. A Jobbikot mintegy saját tulajdonaként kezelő milliárdos vállalkozó által birtokolt Index.hu portálon egy olyan cikk jelent meg, amely szerint MSZP-s és LMP-s vezetők állítólag megegyeztek több választókerületben is a visszalépésekről egymás javára.

Az Index szerint a két – az ellenzéki pártok számára – legproblémásabb körzetben úgy oldódna meg a helyzet, hogy az MSZP-Párbeszéd a Belvárosban, az LMP-s jelölt pedig Csepelen lép vissza a másik javára. 

Az Index hírét azonban Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje aztán délután egy szokatlanul erős hangvételű Facebook-posztban a leghatározottabban cáfolta, hamis hírnek nevezve azt.

Senki nem örülne jobban az ellenzéki megállapodásnak, mint én, ám az Indexen megjelent hír az LMP és az MSZP közötti megállapodásról sajnos kacsa. A két párt nem tárgyalt ma egymással, sőt eleve nincs is érdemi tárgyalás a pártok között. A mi ajtónk továbbra is nyitva áll, ám a sajtón keresztüli nyomásgyakorlás nem járható út”

– írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely a szocik miniszterelnök-jelöltje.

Estére aztán újabb fordulat következett be a nagy ellenzéki visszaléptetős ügyben. Karácsony Gergely, bejelentette,. hogy mégis megszülethet a megállapodás azokban a budapesti ellenzéki  visszalépésekben, amelyekről néhány órával korábban még ő maga állította azt, hogy ilyen tárgyalások nincsenek is.

Frissítés: A legfrissebb hírek szerint mégsincs megállapodás. Az LMP politikusa, Ungár Péter szerint az ajánlat elfogadhatatlan volt. Igazi komédia.

Hogy mi történt az egymásnak ellentmondó ellenzéki nyilatkozatok ideje alatt? Azt lehet, hogy maguk a nyilatkozó ellenzéki pártvezetők sem tudják. A gazdáik és megbízóik, tehát Soros György és Simicska Lajos viszont annál inkább, hiszen mivel ők adják a pénzt, ezért valójában ők döntenek ezeknek a szervezeteknek az ügyeiben. 

A Karácsony által közölt elfogadott majd nem elfogadott aztán mégis elfogadott de - egyelőre - még csak lehetséges MSZP-Párbeszéd és LMP közötti megállapodás szerint:

  1. Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára 
  2. Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó visszalép Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltjének javára és itt az LMP-s Tenk András sem indul
  3. Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilvia javára visszalép a szocialista Makrai Zoltán
  4. Szekszárdon pedig az LMP-s Hadházy Ákos lehet a közös ellenzéki jelölt

Ezen hírek szerint szerdára talán meg is állapodik az MSZP-P és az LMP a kölcsönös visszaléptetésekről, ami a négy név szerint említett körzetnél akár többre is kiterjedhet. 

A visszaléptetések feltételeiről nyilatkozva Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta hogy a szocialisták a visszalépésekért 25 körzetben várják el cserébe az LMP, az Együtt és a Momentum visszalépését. 

Megszólalt az ügyben az LMP miniszterelnök-jelöltje,  Szél Bernadett is, aki elismerte a tárgyalást az MSZP-vel és azt is elmondta, hogy ők emellett a Jobbikkal is tárgyalnának a visszalépésekről.

Ha mindez nem lett volna elég valakinek, akkor pedig a nap és a nagy ellenzéki összefogás megkoronázásaként végül Ungár Péter is posztolt egy üzenetet a Facebookra az LMP nevében. 

Ungár pedig nem kevesebbet üzent, mint, hogy nincs és már nem is lesz megállapodás a visszalépésekről az MSZP-P és az LMP között.

Az LMP-s Ungár Péter öt pontban reagált a történtekre a Facebookon.

1. Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz. 2. Az MSZP csak a DK részére lépett vissza, más javára nem. 3. Az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét. Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni. 4. Az MSZP és Karácsony Gergely ma újra bebizonyította, hogy nem a kormányt akarja leváltani, hanem minél több politikusuknak akar még négy évet a parlamentben. Mert ez a párt a túlélésre játszik, másra nem. 5. Az LMP tisztességes megállapodást szeretett volna, ez sokminden, de nem tisztességes.  Az LMP ezennel ezt a bohózatot lezártnak tekinti.

- írta Ungár Péter.

A nagy , minden egyéni választókörzetre kiterjedő ellenzéki választási összefogás összehozásának feltehetően csak az lehet az akadálya, hogy a feleknek a lelépési vételárakban még nem sikerült mindenhol megegyezniük egymással. Az LMP és az FKGP egyéni jelöltjeinek visszaléptetéséért a közelmúltban pénzt kínáló esetek alapján egyáltalán nem túlzás erre a következtetésre jutni. 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

amerika, london, párizs

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére