Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egykor még a zsidókat listázta volna, most a populizmus ellen és a menekültekért harcol

2018. április 3. 10:38

Vajon ki lehet az? Annyit segítünk, hogy nem Szegedi Csanád.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és külügyekkel foglalkozó politikusa terjedelmes interjút adott egy kisebb, az európai politikával foglalkozó angol nyelvű portálnak, a European Security Journalnak.

A szombaton megjelent interjúnak már a címe is megdöbbentő.

Segítenünk kell a menekülteket, harcolnunk kell a populizmus ellen és együtt kell működnünk az EU-val"

– mondta a Jobbik vezetőhelyettese.

Gyöngyösi Márton eddig nem éppen a szolidaritás és az EU-pártiság szimbóluma volt. Úgy látszik, hogy a néppártosodó Jobbikkal ő is megpróbált elindulni a damaszkuszi úton. A probléma az, hogy pártjához hasonlóan ő is eltévedt, legalábbis az ESJNewsnak adott interjúja szerint.

Listát a zsidókról!

Gyöngyösi azért nem volt mindig ilyen érzékeny, mint ebben a 2018-as interjúban. 2012 végén egy parlamenti felszólalás során azt követelte, hogy írják össze és hozzák nyilvánosságra, hogy mely képviselők izraeli-magyar kettős állampolgárok, ők ugyanis nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Az izraeli-palesztin békétlenség kapcsán itt lenne az ideje annak,

hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak".

Gyöngyösit még abban az évben, pár hónappal a listázásos beszéd előtt jelentették fel holokauszttagadásért, mivel a The Jewish Chronicle című lapnak adott nyilatkozatában megkérdőjelezte a holokauszt magyarországi áldozatainak számát, valamint azt a tényt, hogy több százezer magyar állampolgárt a zsidó származása miatt gyilkoltak meg és deportáltak a második világháború alatt.

Ehhez képest a szombaton lehozott interjúban az ESJNews már úgy mutatja be a Jobbikot és benne Gyöngyösit mint "középre pozicionált, antipopulista, érzékeny, Európa-párti és bizonyos értelemben liberális" pártot és politikust.

Bérek

A beszélgetés első, hosszabb részében a nemzetközi biztonságpolitika magyar vonatkozásait veszi számba Gyöngyösi, ebben a részben nem találunk semmi meglepőt. Hacsak azt nem, hogy a magát NATO-elkötelezettnek tartó Gyöngyösi 2015-ben még azt nyilatkozta a 444-nek, hogy el kell gondolkozni azon, "hogy NATO-tagnak lenni jelen pillanatban előny-e a számunkra vagy púp a hátunkon."

Most úgy fogalmazott,

nincs más választásunk, mint a NATO-tagság".

Később rátér a Jobbik európai kezdeményezésére, amelyről belföldön mostanság inkább hallgatnak a párt politikusai. Vélhetően azért, mert nem halad valami jól az aláírásgyűjtés. Ehhez kapcsolódva, általánosságban beszélve azt mondta, hogy

Kelet-Európában nem növekednek a bérek".

Ami természetesen ordas nagy kamu pont Magyarország tekintetében – még a tavalyi évre vonatkozóan is –, az előrejelzések szerint pedig 2018-ban Magyarországon lesz a legnagyobb bérnövekedés az EU tagállamai közül.

Migráció

A legdöbbenetesebb nyilatkozatokat a migráció kérdésében adta Gyöngyösi. Egyrészt azért, mert gyakorlatilag a saját és pártja elképzeléseiként adta elő a jelenlegi kormány álláspontját, másrészt pedig azért, mert bizonyos kérdésekről teljesen másként beszél, mint ahogy a pártja itthon szokott.

Újra kell gondolnunk a biztonságpolitikánkat – hogyan vihetünk stabilitást Afrikába és Ázsiába?[...] Segítő kezet akarunk nyújtani, mert ezt diktálja a keresztény szolidaritás és nemzetközi kötelezettségvállalásaink"

– mondja Gyöngyösi, ezzel gyakorlatilag megismételve a jelenlegi kormány állásfoglalását. 

Gyöngyösi érdekes gondolatokat oszt meg a Magyarország által befogadott 1300 oltalmazottról. Mint ismert, a Jobbik korábban őrjöngött, amikor "kiderült", hogy Magyarország befogadott 1300 valódi menekültet – mindez persze a nyilvánosan hozzáférhető adatokból végig világos volt. A Jobbik először követelte, hogy a kormányfő adjon számot az esetről, majd összefogott az MSZP-vel, hogy vizsgálóbizottság jöjjön létre az ügyben. Ez egyébként azért agyrém, mert ennek a vizsgálóbizottságnak az lett volna a feladata, hogy kivizsgálja: Magyarország miért tett eleget nemzetközi kötelezettségeinek.

[...] különbséget kell tennünk migránsok és menekültek között. A menekültek esetében nemzetközi kötelezettségeink vannak – a genfi konvenció és egyebek. És segítő kezet kell nyújtanunk"

– mondta Gyöngyösi. Sőt, tovább is ment, ugyanis a szavai alapján nem fogadunk be elég embert.

A kormány álláspontja, hogy nem számít honnan érkeztél, nem fogadhatunk be. Van egy kerítés, maradj távol, megvédjük az országot tőletek"

– mondja Gyöngyösi, aki szerint ez az álláspont kifejezetten káros.

Az oltalmazotti státuszt kapó emberekkel kapcsolatban háromszor is elhangzik, hogy "szolidárisaknak kell lennünk és teljesítenünk kell nemzetközi kötelezettségeinket". Ehhez képest belföldön a Jobbik mindent megtett, hogy ezzel a témával támadja a kormányt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére