Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

2017. november 23. 15:58

Bonyai Péter 10 évig volt a szcientológus szekta tagja. Azonban idővel morálisan vállalhatatlanná vált számára a pénzéhes közösség.

Bonyai Péter a Híradónak mesélt a szcientológus "egyház" árnyoldaláról, mivel ő a saját bőrén tapasztalta a közösség hátulütőit.

Bonyai azért lépett be a közösségbe, hogy jobb emberré váljon és a világ jobbátételén dolgozzon, ezért elfogadta, hogy a jó cél érdekében áldozatokat kell hozni, azaz minimális pénzért rengeteget kell dolgozni. Sokszor 14-16 órákat dolgozott éhbérért. De aki a szekta munkatársa lesz, az nem kérdőjelez meg semmit, mindent megtesz. A közösség a legtöbb pénzt az üzleti menedzsement-tréningekből, a vitaminbizniszből, az életmód-tanácsadásból, valamint a HR-ből és a fejvadászatból szerzi.

A szcientológusokkal sok probléma akad, de a legfontosabbak között említette azt, hogy a kritikusokkal megszakítják a kapcsolatot (erre családok mehetnek rá), az "egyház" rendkívül kapzsi, a szolgáltatásaik eredményessége kétséges, valamint rendkívül kiterjedt adatgyűjtést végeznek, sokak a titkosszolgálatokhoz hasonlítják őket ezért.

A sztárjaik, például Oláh Tamás és Kasza Tamás sikeresen manipulálják az embereket. A szcientológia módszere rendkívül jól használható a nem tudatos vásárlók manipulálására, az érzelmi alapon történő vásárlás kiprovokálására, a túlárazott szolgáltatások és termékek eladására egy bizonyos vásárlói rétegnek.

Az "egyház" azt hirdeti, hogy nála van a világ egyetlen működőképes módszere az élet minden területének és problémájának kezelésére. Ha valakivel valami rossz történik, a szcientológia tanítása szerint azt kizárólag magának köszönheti, tehát az egyház vagy a szcientológia sosem hibás.

Az is veszélyes, hogy a szcientológusoktól elvárják, hogy az élet minden területén alkalmazzák a hubbardi módszereket, így például a gyermeknevelésben is.

Bonyai is az "egyház" elkötelezett munkatársa volt 10 éven keresztül, amíg lelkiismereti okok miatt végül a távozás mellett döntött. Mivel a vezetőség látta, hogy sokszor megkérdőjelezi a közösség elveit, és nem biztos abban, hogy amit csinál, az helyes, ezért ők sem voltak megelégedve vele. Az évek alatt Bonyai 10-12 millió forintot ölt bele a közösségbe, sokszor hitelből finanszírozva a befizetéseket.

Az exszcientológus szerint Magyarországon jelenleg 2500-3000 fő lehet a szervezet tagja, közül 700-800 ember igazán aktív.

Feleségével megalapították a Clarus Animus Alapítványt, ami a szcientológia által okozott társadalmi károk minimalizálására törekszik. Már többen fordultak hozzájuk a szcientológia miatt széthulló házasság vagy párkapcsolat, a gyerekekkel megszakadó kapcsolat, súlyos egészségügyi problémák, anyagi ellehetetlenülés miatt. Bonyai Péter szinte naponta frissülő hírblogot is vezet az objektivszcn.blog.hu címen, ahová folyamatosan gyűjti a szcientológia visszaéléseivel kapcsolatos információkat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére