Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
fehér férfi
 
 
 
 

Egy újabb lépést tett a "fekete apartheidhez" a Dél-afrikai Köztársaság

2018. december 5. 22:37

Fontos jelentés ment át a parlamenten.

A dél-afrikai törvényhozás képviselői a keddi napon elfogadták azt a jelentést, amely lehetővé teszi az alkotmány jövőbeli módosítását. Az alaptörvényt azért akarja megváltoztatni Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök és pártja, a balközép Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC), hogy

sor kerülhessen a fehér farmerek földjeinek kompenzáció nélküli elkobzására.

Az elnöki széket februárban elfoglaló Ramaphosa a választási kampányt az etnikai kérdésre fűzte fel, sikeresen hergelte a többségi fekete lakosságot az állam területén élő, főként gazdálkodással foglalkozó fehér kisebbség ellen.

Soros György, Cyril Ramaphosa és Alexander Soros

Ramaphosa szemét főként az szúrja, hogy míg a fehér lakosok a Dél-afrikai Köztársaság össznépességének mindösszesen 8,9 százalékát teszik ki, a megművelhető földterületek 72 százaléka összpontosul a kezükben.

Az elnök szerint ez a feketéket elnyomó rendszer, az 1994-ben véget ért apartheid öröksége, ezért a történelmi igazságtétel jegyében ezeket a területeket a feketéknek kell megkapniuk.

Igen ám, csakhogy a fehérek földjeinek a kommunista gyakorlatot idéző rekvirálása már eddig sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az apartheid vége óta a fehérek kezében lévő földek 10 százaléka került a feketékhez, de

ezeknek a birtokoknak a termelése visszaesett, sőt jelen pillanatban 70 százalékuk egyáltalán nincs megművelve.

Nem véletlen, hogy mezőgazdasági és élelmezési katasztrófával számol több szakértő is abban az esetben, ha az alkotmánymódosítás terve a gyakorlatban is megvalósul. Zimbabwe példája külön aggasztó lehet, az ezredfordulón történt hasonló földreformok következtében éhínség alakult ki Dél-Afrika északi szomszédjában.

Fotó: AFP

A mostani jelentés elfogadása után a következő jogi lépés az alkotmánymódosítást elrendelő törvény benyújtása lehet, melyet a dél-afrikai parlament mindkét házának el kell fogadnia, hogy az az elnök elé kerülhessen.

Az ország fő ellenzéki tömörülése, a centrista Demokratikus Szövetség (DA), valamint különféle jogvédő csoportok azonban ellenzik a tervet, szerintük a fehérek földjeinek kompenzáció nélküli elvétele elriasztaná a külföldi befektetőket, és válságba juttatná a dél-afrikai gazdaságot.

Fotó: AFP

A fehéreket tömörítő AfrForum nevű szervezet szerint ráadásul jogsértés történt, amikor a kedden elfogadott jelentés elkészítését egy külsős cégre bízták, továbbá

a parlamenti képviselők figyelmen kívül hagytak több mint 100 ezer, az alkotmánymódosítást elutasító beadványt.

A szervezet ezért bejelentette, hogy továbbra is mindent meg fog tenni (beleértve a jog eszközeinek felhasználását), hogy megakadályozza a fehér bőrű emberek ellen irányuló törvény bevezetését.

A hosszasnak ígérkező jogi procedúrák miatt kicsi az esélye annak, hogy a jövő májusban esedékes dél-afrikai parlamenti választások előtt pont kerüljön az ügy végére, de mondani sem kell, hogy az Afrikai Nemzeti Kongresszus – ahogyan azt Cyril Ramaphosa is tette elnökválasztási kampányában – mindent meg fog tenni, hogy napirenden tartsa a kérdést, és ezzel sok fekete választópolgár szavazatát nyerje el.

OLVASTAD MÁR?

fehér férfi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

kétharmad

A magyar kormányfő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjút, ahol a fő téma a Fidesz és az EPP közti vita, valamint az európai parlamenti választás volt.

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére