Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Egy titokzatos objektum tett látogatást a Naprendszerünkben

Fox Mulder

2017. október 30. 13:28

Az A/2017 U1 névre keresztelt objektumot másfél hete figyelték meg először a hawaii PAN-STARRS 1 teleszkóp segítségével. Sokan évtizedek óta várták ezt a pillanatot.

Évtizedek óta vártunk erre a pillanatra"

– nyilatkozta Paul Chodas, a NASA földközeli objektumokat vizsgáló kutatója. „Nagyon régóta sejtettük, hogy léteznek ilyen objektumok – aszteroidák vagy üstökösök, amelyek a csillagok között mozognak, és időnként keresztülmennek a Naprendszeren –, de ez az első ilyen észlelésünk" – mondta Chodas. Hozzátette, a most detektált égitest nagy valószínűséggel a csillagközi térből származik, de ennek megerősítéséhez további vizsgálatok szükségesek.

A csillagászok szerint az objektum pályája hiperbola, ami azt jelenti, hogy az égitest elhagyja a Naprendszert. Már korábban is sikerült más, hiperbola pályán száguldó objektumokat megfigyelni, esetükben azonban a bolygók hatottak gravitációsan az égitestekre, kialakítva így a Naprendszert elhagyó útvonalukat. Az A/2017 U1 azonban nem közelíti meg a planétákat annyira, hogy azok befolyásolják a mozgását, húzták alá a szakértők.

Azt még nem tudni, hogy milyen objektum lehet

Egyelőre senki sem tudja, milyen objektumról van szó. A kutatók korábban azt feltételezték, hogy egy üstökös, ám nem detektáltak csóvát, ami miatt ezt az opciót végül többen kizárták. Egyes csillagászok mégis azt gondolják, hogy az A/2017 U1 inkább jég, mint űrszikla, mivel keletkezésének helye távol esett a csillagoktól, a csillagközi térben pedig a jég dominál. Ráadásul az üstökösöknek nem minden esetben van csóvája, csak akkor alakul ki a képződmény, ha a Nap közelébe kerülnek, és a napsugárzás hatására a víz, a megfagyott gázok és más illékony anyagok párologni kezdenek, majd kiáramlanak a magból.

Már megy is tovább

A szakértők rekonstruálták az objektum útját, eszerint egy legfeljebb 400 méter széles égitestről van szó, ami a Lant csillagkép irányából érkezett 92 000 kilométer per órás sebességgel. Október 14-én volt legközelebb a Földhöz, ekkor 24 millió kilométer távolságra járt tőlünk, ami a Föld-Hold távolság hatvanszorosa. Az A/2017 U1 jelenleg 156 ezer kilométer per órás sebességgel készül elhagyni a Naprendszert. A tudósok addig igyekeznek alaposabban is megvizsgálni az objektumot, hogy fény derüljön eredetére, valamint arra, hogy hány hozzá hasonló égitest száguldhat a csillagközi térben.

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére