Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
bulvár
 
 
 
 

Egy szál ciciben küzd a feminista egyetemi tanár a nők komolyan vételéért

2018. július 23. 12:13

A Cambridge-i Egyetem egyik professzora, Dr. Victoria Bateman valami oknál fogva úgy gondolja, szélsőséges feminista nézeteit és úgy általában a nőket akkor fogja a világ komolyabban venni, ha különböző mondvacsinált apropóból nőiességét bankjegyekkel eltakarva, meztelenül pózol nagy nyilvánosság előtt.

A szélsőbaloldali feminácik sohasem állnak a helyzet magaslatán akkor, amikor valami észszerűt és érdemlegeset kell megfogalmazniuk – és ez alól Bateman professzor asszony sem kivétel.

The Current Year

Just your average, everyday professor at Cambridge

Ugyanis a patinás Cambridge-i Egyetem szélsőségesen feminista munkatársa azt gondolta, ha meztelenre vetkőzik és bankjegyekkel takarja el nemiségét, akkor tulajdonképpen hatalmas lépést tesz az ügyben, hogy

felhívja a világ figyelmét arra, hogy a feminista életszemléletet haladéktalanul integrálni kell a modern közgazdaság-tudományba."

Bateman, aki a "feminomics" szólója – amely az angol feminizmus és gazdaság (feminism and economics) szavak összeolvasztásából eredt – ravasz módon úgy csinál, mintha a feminizmus is egy tudományág lenne. Ebből meríti azt a gondolatát, hogy akkor ez miért ne lenne integrálható a közgazdaság-tudományba.

Ötlete nem új keletű, a történelem során láttunk már olyat, hogy ordas eszmék mögé tudományos, elméleti alapokat próbáltak hazudni legitimációs indíttatásból: a nemzeti szocializmust összekötötték a szociáldarwinizmussal, a kommunizmust a tudományos szocializmussal, most pedig éppen feltörekvőben vannak a gendertudományok, hogy a feministák se maradjanak le ez ügyben.

A feminista professzor arra persze nem gondolt, hogy mi lenne, ha nem a közgazdaság-tudomány integrálná a feministák álláspontjait, hanem pont fordítva: a feministák mikrocsoportja próbálná jobban megérteni, hogyan is működik a világ, a gazdaság és miegymás a nemek elleni uszítás áltudománya nélkül.

Ugyanakkor Bateman kapcsán érdemes leszögezni, nem először vetkőzött le teljesen meztelenre azért, hogy kivívja a nőknek járó tiszteletet. Ugyanis legutóbb egy végzős egyetemi esemény díszvacsorájára érkezett majdnem anyaszült meztelenül. Az egyébként a burka szabad viselése mellett (!) is érvelő professzor asszony nyilvánvalóan reménytelen eset, azonban sajnos sokat elmond a Cambridge-i Egyetemről is a történet, hogy Bateman az efféle performanszok után is oszlopos tagja maradhatott a tanári karnak.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

kétharmad

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire, az ellenpólust mindössze a megkérdezettek 27 százaléka alkotja.

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

amerika, london, párizs

Az európaiak már megszokhatták: ha a népakarat tiszteletben tartása kerül szóba, akkor sem Soros Györgyre, sem pedig Brüsszelre nem számíthatnak.

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

kétharmad

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, ám az ellenzék jóvoltából tüntetés is lesz.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

kétharmad

Kisebb káosz az LMP háza táján. Nem sokkal az után, hogy Demeter Márta lett az LMP társelnöke, a párt egyetlen EP-képviselője közölte: kilép az LMP-ből. Véletlen? Aligha!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére