Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Egy szakadár államban gyógykezelteti magát a jobbikos KGBéla

2017. július 4. 09:50

Abháziában gyógykezelik Kovács Bélát, a Jobbik EP-képviselőjét. Emiatt szinte biztos, hogy nem fogják tudni kihallgatni a magyar hatóságok a költségvetési csalás ügyébe keveredett politikust, ugyanis a szakadár országból még nemzetközi körözéssel sem lehet hazahozni.
Az abház tengerpart bizonyos titkosszolgálatok kedvenc pihentetőhelye

Abháziában, ott is vélhetően a fővárosban, Szuhumiban gyógykezelik Kovács Bélát, a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőjét – tudta meg a Magyar Idők. A lap szerint így szinte esély sincs arra, hogy a KGBélaként elhíresült politikust július 19-én kihallgassa a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A lapnak nyilatkozó Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője annyit mondott, hogy Kovács még nem vette át a lakcímére küldött idézést, legalábbis a tértivevény hétfőig nem érkezett vissza a főügyészségre. A jobbikos EP-képviselő eddig nem igazolta a június 23-ra tervezett kihallgatásáról való távolmaradását.

Kovács Béla jobbikos EP-képviselő.

Fotó: MTI Fotóbank
Miután Kovács Béla nem ment el előző kihallgatására, még saját pártja, a Jobbik sem tudott arról, hogy képviselőjük hol tartózkodik.

Abháziát északról Oroszország, nyugatról a Fekete-tenger, keletről, délkeletről Grúzia határolja. Oroszország kivételével csak hasonló státusú, szakadár országok ismerték el hivatalosan. A magyar külügyi tárca konzuli szolgálata Abháziát a nem javasolt, valamint fokozott biztonsági kockázatot rejtő utazási térségek kategóriájába sorolta. A szakadár tartomány 1992-ben vált ki Grúziából, amelynek hátterében az abházok és a grúzok közötti etnikai konfliktus áll.

A tartományba hivatalosan csak grúz engedéllyel lehet belépni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla milyen segítséget vett igénybe az Abháziába való eljutáshoz, ám a térséget ismerő forrásaink szerint önállóan szinte reménytelen egy ilyen vállalkozás. Ráadásul Abházia és Grúzia között húzódik egy néhány kilométeres senki földje, az adminisztratív határvonal (ABL), amelynek még a megközelítését sem ajánlják, mert ezekben a határzónákban továbbra is előfordulnak konfliktusok, letartóztatások. A külügy figyelmeztet arra is: ha valaki a kockázatok ellenére is vállalja az utazást, csak a hivatalosan kijelölt grúz átkelőn lépjen be Abháziába.

A Magyar Idők azt írja, hogy KGBéla valószínűleg Szuhumiban, Abházia fővárosában tartózkodik. A lap szerint az abház tengerpartot bizonyos titkosszolgálatok előszeretettel használják pihentetőhelyként munkatársaik számára. Amennyiben Kovács azért választotta a szakadár tartományt, hogy elbújjon a hatóságok elől, akkor jó döntést hozott, hiszen szinte lehetetlen érvényre juttatni egy nemzetközi elfogatóparancsot a térségben. Amennyiben a politikus a következő időpontban sem jelenik meg az ügyészségen és hivatalos irattal sem menti ki magát, akkor először elrendelik az elővezetését, majd ha ez nem vezet eredményre, akkor kiadják ellene a hazai és a nemzetközi elfogatóparancsot.
Csalás és hamisítás

Kovács Bélát költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség. Az eljárás miatt az EP már korábban felfüggesztette a politikus mentelmi jogát, miután Kovács három alkalommal sem jelent meg az Európai Parlament illetékes bizottsága előtt.

Kovács Béla jobbikos EP-képviselő.

Fotó: MTI Fotóbank

KGBéla a gyanú szerint 2012–2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel, ők azonban valójában nem is jártak Brüsszelben, és semmilyen munkát nem végeztek ott Kovács Bélának. Mindezzel a képviselő jogtalan anyagi előnyt biztosított az álgyakornokoknak, megtévesztve az Európai Parlament illetékes szolgálatát, amely teljesítette a kifizetéseket.

Kémügy

A kémügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a jobbikos politikus egy akkor is titkosszolgálati tevékenységet folytató egykori KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozás során a titkos­szolgálat látókörébe került, mert konspiratív módon kapcsolatot tartott orosz diplomatákkal. Erről a lengyel, az olasz és a francia társszolgálatoktól is kaptak információt a hazai hatóságok. Kovácsot végül csak másfél év múlva, 2015 novemberében gyanúsíthatták meg kémkedéssel, ugyanis az EP-ben addig húzódott a döntés, őrizetbe azonban akkor sem lehetett venni. Más a helyzet most, miután a kémkedéses ügyet és a csalási ügyet egyesítették a KNYF-en. Hiszen, ha a politikust mindkét tényállásban elmarasztalják, akkor a bíróság jóval súlyosabb halmazati büntetést szabhat ki Kovács Bélára, így akár kényszerintézkedés is indokolt lehet vele szemben.

Kovács Béla a felesége révén került kapcsolatba a KGB-vel, illetve jogutódjával – legalábbis az Index riportjának orosz és magyar szereplői erről beszéltek. Ezek szerint Szvetlana Isztosina úgy ment hozzá Kovács Bélához, hogy már két férje is volt, és az egyiktől el sem vált. Az egyik egy nukleáris ügyekkel foglalkozó, Moszkvában végzett japán férfi, a másik egy hírhedt osztrák betörő. Előbbi a nukleáris ipar titkainak kikémlelésében segíthetett, utóbbi névházasság volt; miután az asszony megkapta az osztrák állampolgárságot, el is váltak. Kovács Bélát az újságíró „szembesítette” a korábbi férjekkel, ami láthatóan meglepte a Jobbik politikusát, mint ahogy az is, hogy felesége a KGB futáraként dolgozott. Ugyanakkor a botrány kirobbanásakor a politikus sajtótájékoztatón tagadta, hogy kémkedett volna. Az ügyben egyébként háromszor hallgatták ki eddig, kérdéses, hogy sor kerülhet-e további kihallgatására.
KGBéla és a Jobbik

Kovács Béla a Jobbik egyik jelentős anyagi támogatója is. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője 2015-ben, a kémbotrány kirobbanásakor azt mondta, hogy

Kovács Béla a gyanú szerint információkat játszott át az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott”,

hozzátéve: Kovács Bélától, illetve az ő közreműködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz. A magát korábban radikális pártként meghatározó Jobbik folyamatosan kiáll gyanúba keveredett EP-képviselője mellett, és a kémügyet a Fidesz elterelő hadműveletének tartja.

UPDATE: Kovács Béla fényképekkel cáfolta a Magyar Idők értesülését, hogy Abháziában bujkálna — írja az MTI.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

amerika, london, párizs

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Egy svéd imám azt akarja, hogy a kormány segítse a visszatérő terroristák integrációját

Kashif Virk imám szerint az Iszlám Állam volt harcosainak csak a megfelelő iszlámra van szükségük az integrációhoz, szerinte ugyanis az egykori terroristák simán élhetnek újra normális életet akár Svédországban is.

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

ökojobb

Egy tanulmány részletesen foglalkozott azzal, hogy vajon az elektromos autók tényleg annyival zöldebbek-e, mint amennyire promózzák azokat. Arra jutottak, hogy nem biztos, és még az is lehet, hogy a sokat szidott dízelek kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére