Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szatén
 
 
 
 

Egy párkapcsolatban a kevesebb szex is boldogít?

2016. június 15. 17:58

Az évek óta tartó párkapcsolatokban is elérkezhet az az idő, amikor kevésbé kívánják meg egymást a felek. De vajon igaz-e a bölcselet, miszerint a vágy hanyatlása leginkább női oldalról várható?

Egy bimbódzó szerelem elején szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy vége szakadhat a nyulakkal is versenyképes, szexi korszaknak. Amikor pedig a szerelem évek óta tartó párkapcsolatba nyúlik át, akkor válik igazán komoly kihívássá, hogy a felek fenntartsák az egymás iránti szexuális vágyat. Az együttlétek száma érezhetően kevesebb lesz, mint az elején, és csak találgatások vannak arra, hogy először a nőben vagy a férfiban kezd el apadni az együttlétek utáni vágy.

Aférfiak szinte bármikor, bárhol „csak mennének a csúcs felé”.  A gyengébbik nemről pedig úgy tartják, hogy nem elég nyitottak az újításokra, és számukra kevésbé fontos a szex.

Fotó: AFP

Az igazság az, hogy a két fél kölcsönösen passzolgatja egymás közt az úgynevezett szex labdát, és legtöbbször ezt észre sem veszik – legalábbis a legújabb tanulmány szerint. A kutatáshoz olyan párokat kerestek, akik már hosszú évek óta együtt vannak. A kutatók 21 napon át kísérték végig mindennapjaikat, a közös ébredéstől kezdve a lefekvésig. A legfőbb tanulság az, hogy egy évek óta tartó párkapcsolatban is fenn maradhat a felekben a vadász és prédájának tánca.

A kutatásban résztvevő párok egyikével meg tudták cáfolni a nőkről szóló sztereotípiákat. Ebben az esetben a férfi volt szexuálisan passzívabb, vagyis kevésbé kívánta a szexet. Ebből az következhetett volna, hogy a nő nem bírta volna ki félrelépés vagy megcsalás nélkül, de épp ellenkezőleg történt! Párja inaktivitása miatt kiegyensúlyozottabb és boldogabb volt, nem pedig csalódott.

Jogos a kérdés: miért? Az ember azt gondolná, hogy az inaktivitás lehangolja a nőt és piszkálja a hiúságát. Keveseknek jutna eszébe a boldog, "never ending story".

Dr. Amy Musise kutató szerint márpedig ésszerű magyarázata van a jelenségnek. Véleménye szerint a nők azért nyugodhatnak bele könnyebben párjuk inaktivitásába, mert sokkal jobban élvezik azt, ahogy felébred a férfiakban alvó oroszlán. Ha ritkább az együttlétek száma, akkor várhatóan keményebb ostromra is számíthatnak.

A kutatás szerint a férfiak hasonlóképp vannak ezzel: jobban felkorbácsolja szexuális vágyukat az, ha partnerüknek nincs különösebb elvárása szexualitásuk terén. Nagyobb kihívást jelent nekik levadászni választottjukat, mint ha megejtenék a napi rutinként berögzült, esti szexet.

A kutatás szerint mind a nők, mind a férfiak hajlamosak ellustulni az ágyban, ha partnerük gyakrabban válik a kezdeményező féllé, ez pedig javarészt a kapcsolat ellaposodásához vezethet.

A kapcsolat kiüresedésére a legegyszerűbb magyarázat a visszautasítástól való félelem. A férfiak legtöbbször azért nem kezdeményeznek, mert ha tudják, hogy partnerük nem kívánja őket annyira, akkor inkább visszavonulót fújva nem tesznek semmit az ügy érdekében.

A kutatócsoport szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy egy hosszú, kiegyensúlyozott párkapcsolat titka az egymás vágyai iránti nyitottság. De a kivárás és a vadászatra hívás is akcióra ösztökélhet, a lényeg az, hogy minden párkapcsolatnak saját, íratlan szabályai legyenek, és közös cél legyen a külvilág kizárása. 

(Science of Relationships)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

hajrá, magyarok!

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére