Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy németországi becsületgyilkosság bűnrészeseit mentette fel a török bíróság

2017. május 30. 21:58

ISZTAMBUL, 21:58

Egy török bíróság szabadon engedett két németországi török állampolgárt, miután ártatlannak találta őket gyilkosság vádjában. A két török férfi még 2005-ben ölte meg nőrokonát. A bíróság ítélete felháborította a német közvéleményt.

A török bíróság keddi ítéletében felmentette a két fivért húguk, Hatun Sürücü 12 évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében. Az úgynevezett becsületgyilkosság Berlinben történt – írja a DW.

Az isztambuli törvényszék ítélete szerint "a bizonyítékok nem voltak elég egyértelműek és emiatt elfogadhatóak", valamint nem volt kétséget kizáróan megállapítható a meg nem nevezett 36 és 38 éves férfiak bűnrészessége. A gyilkosság elkövetője, a két férfi öccse Németországban már leülte büntetését, így az ő ügyét nem vizsgálta a török bíróság.

Fotó: dpa, S.Strache

A bűntény 2005. február 7-én történt. Az akkor 23 éves Hatun Sürücüt a legfiatalabb testvére, az akkor 19 éves Ayhan lőtte le egy buszmegállóban, Berlin Tempelhof negyedében.

A nőt 16 évesen házasságra kényszerítette a családja: az unokatestvérével való kényszerházasságból egy fiú is született, aki a gyilkosság idején 5 éves volt. A nőnek azért kellett meghalnia, mert elvált gyermeke apjától, vagyis saját unokabátyjától. A válás miatt a nő családja szerint Sürücü szégyent hozott rájuk, emiatt megölték.

Beismerés

Ayhant a gyilkosság után nem sokkal elfogták és bíróság elé állították, ahol az ítélet szerint 9 évet és három hónapot kellett leülnie egy német börtönben, majd kitoloncolták Törökországba.

Az akkor 19 éves muszlim fiú a bíróságon elmondta, hogy azért ölte meg nővérét, mert megvetette amiatt, hogy "nyugatias" életet él és helyre szerette volna állítani családja becsületét.

A nő halála előtt rengeteg fenyegetést kapott, amelyet jelentett a rendőrségen is. A "nyugatias" életforma egyébként azt jelentette, hogy Sürücü elektroműszerész szakmát tanult, nem hordott többé fejkendőt és egy német férfival találkozgatott.

Perújrafelvétel

Ayhan tettestársai, két idősebb fivére szintén bíróság elé került Németországban, ám bizonyítékok hiányában felmentették őket. Azonban 2007 augusztusában a Német Szövetségi Bíróság – a magyarországi Kúria, azaz a legfelsőbb bíróság német megfelelője – azt a döntést hozta, hogy folytatják az eljárást a két férfi ellen.

Ez akadályokba ütközött, ugyanis a fivérek ekkorra már Törökországban folytatták életüket. A két ország közötti nemzetközi egyezmények azonban lehetővé tették, hogy a Németországban elkövetett bűntényért a török hatóságok vonják felelősségre a gyanúsítottakat. A német hatóságok emiatt kérték az eljárás lefolytatását a fivérekkel szemben, és átadták a törököknek a birtokukban levő összes bizonyítékot.

A tárgyalás végül 2016. január 26-án indult meg. Ayhan, akit még Németországban ítéltek el a gyilkosság miatt, a törökországi tárgyaláson is részt vett tanúként. A bíróság előtt azt vallotta, hogy egyedül követte el az emberölést, ám az indokán változtatott: nem a családi "becsület" megóvása miatt ölte meg nővérét, hanem állítása szerint egyszerűen elvesztette az önuralmát.

A török ügyészség azzal gyanúsította az idősebb testvérpárt, hogy 2005-ben ők bízták meg öccsüket Sürücü meggyilkolásával,  mert a család úgy vélte: a lány nem igazi muzulmánként viselkedett.  Az idősebb testvérek célja - az ügyészség szerint -  úgynevezett becsületbeli gyilkosság lehetett, amikor egy egész család érzi úgy, hogy valamelyik nőtagja radikálisan szakított a hagyományos erkölcsi renddel, s ezért életével kell fizetnie.

Az egyik vádlottat a török ügyészség emellett azzal gyanúsította, hogy ő szerezte meg a gyilkosságnál használt fegyvert. A testvérek ellen életfogytiglani szabadságvesztést követelt a vádképviselet.

A bíróság végül nem találta elegendőnek a bizonyítékokat, így minden vádpontban felmentette a fivéreket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

Videó: Birminghamben macsétával, kalapáccsal verték egymást a migránsok

Megdöbbentő videó látott napvilágot. Az eset Birminghamben, a migráció által egyik leginkább sújtott brit nagyvárosban történt. A migránsok macsétával, kalapáccsal estek egymásnak.

Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére