Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egy NEM a józanabb Európáért

Deák Dániel

2016. szeptember 29. 08:18

Október 2-án NEMMEL szavazok, mégpedig azért, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unióban maradjon, avagy ahogy a balliberálisok mondják: Európában maradhassunk.

Bizonyára sokakat meglep ez az érvelés, hiszen Gyurcsány Ferenc vezetésével balliberális pártok sora azzal riogatja az embereket, hogy ha elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótákat október 2-án, akkor azzal Európára mondunk nemet és előkészítjük az unióból történő kilépésünket. Vagyis ahogy ők mondják: Maradj otthon, hogy Európában maradhassunk. Ugyanakkor, ahogy a legtöbb eddigi állításukról már bebizonyosodott, ez is valótlanságokon alapul.

2004-ben iskolásként éltem át azt az eufóriát, amit az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk jelentett. Akkoriban mindenki hatalmas reményeket táplált az uniós intézmények iránt, azt hittük, hogy Magyarország egyenrangú tagja lesz egy globálisan is meghatározó közösségnek. Ugyanakkor az MSZP-SZDSZ 8 éves regnálása alatt az ország elszalasztotta azt a kitörési lehetőséget, amelyet az uniós csatlakozásunk jelentett.

Míg más kelet-közép-európai országok nagymértékben prosperáltak a 2000-es években az unió jelentette gazdasági előnyökből, addig Magyarország jobb éveiben is csupán stagnálás közeli növekedést, rosszabb esetben pedig hatalmas gazdasági visszaesést produkált, így 2008-ban elsőként kuncsorogtunk IMF hitelért a tagállamok közül, hogy elkerüljük az államcsődöt.

2010-et követően tovább romlott a helyzet, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az uniós bürokraták és a föderális – tehát nemzetek nélküli – Európát vizionáló nyugati-európai vezetők nem nézik jó szemmel azokat a tagállamokat, melyek előtérbe helyezik nemzeti érdekeiket és kiállnak minden téren az igazukért. Ennek tudhatjuk be azt a sok-sok igaztalan támadást, amelyet Magyarország elszenvedett az elmúlt években, legyen szó gazdasági, morális vagy éppen diplomáciai nyomásgyakorlásról. Ugyanakkor az idő egyértelműen minket igazol, annyira, hogy egyes nyugati vezetők már az idő kerekét is vissza szeretnék forgatni.

Ezeknek az előzményeknek az ismeretében csoda, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége mind a mai napig töretlenül kitart uniós tagságunk mellett, a Nézőpont Intézet legutóbbi adatai szerint a lakosság közel kétharmada továbbra sem lépne ki az Európai Unióból, még a jobbikosok 49 százaléka is ezen a véleményen van.

A kötelező betelepítési kvóta ügyével ugyanakkor túl messzire mentek. Annak ellenére, hogy Magyarország és más tagállamok lakossága is egyértelműen elutasítja a migránsok kötelező szétosztását, még mindig ránk akarják kényszeríteni ezt a „megoldási” javaslatot. Az eddigi hangos tiltakozások ellenére – mindenféle balliberális állítással ellentétben – az Európai Bizottság javaslata, miszerint felső korlát nélkül, automatikus  elosztási mechanizmus keretében osztanák szét a migránsokat, még mindig napirenden van és be akarják vezetni.

Sőt, az Angela Merkel vezette föderalista tábor továbbra is többségben van. Így ha Magyarország nem lesz elég erős az erről szóló tárgyalások során, azaz nem tud megfelelő számú tagállamot maga mögé állítani, akkor a tavalyihoz hasonlóan az Európai Tanácsban a minősített többségi szavazás segítségével ismét ránk erőszakolhatják a kötelező kvótákat, hasonlóan a tavaly év végi helyzethez. Akik most kompromisszumokról és szolidaritásról papolnak, azok ismét erőből akarják majd átverni a kvótákat.

Ezért lesz sorsdöntő az október 2-i népszavazás, amelynél erősebb társadalmi felhatalmazást az uniós politika megváltoztatására aligha lehet elképzelni.

Jelenleg a népszavazás tűnik az egyetlen olyan eszköznek, amellyel fel lehet hívni a figyelmet a magyar javaslatokra és el lehet érni azt, hogy azok a tagállamok, amelyek még mindig a migránsok kötelező szétosztásában látják a rájuk nehezedő migránsválság megoldását, azokat is eltérítsük ettől a szándékuktól, magyarul: kisebbségbe kerüljenek.

Csak így lehet garantálni azt, hogy az unió visszatérjen ahhoz a formájához és működési elvéhez, amelyhez 2004-ben csatlakoztunk. Ha ez sikerül, akkor továbbra is töretlen lesz a magyarok bizalma az unió iránt és kitartanak a tagságunk mellett. Azonban ha ez nem sikerül, és újra olyan döntéseket kényszerítenek ránk, amelyet nagy többségben elutasítunk, akkor már nem lehet garantálni ezt a töretlen bizalmat. Összegezve: október 2-án csak a „NEM”-mel szavatolható az, hogy hosszútávon is az unióban képzeljük el Magyarország jövőjét, és olyan Európa irányába közeledjünk, amely számunkra is elfogadható.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére