Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Egy nap maga az EU is eltűnhet"

2018. május 23. 13:28

Tektonikus törésvonalaktól terhelt Brüsszel az új uniós költségvetés kapcsán, amelyek az egész Európai Unióra nézve veszélyt jelenthetnek. A közép-európai térség a mediterrán országokkal szemben azonban a saját lábán akar állni, az uniós források fellendülést hoztak számukra, mégis ezen országokkal húzna ujjat a bizottság - írja publicisztikájában Andreas Unterberger.

A Junge Freiheit című német nemzeti-konzervatív hetilapban megjelent írásában az osztrák publicista úgy véli, hogy nyugodtan bele is törődhetnénk az Európai Bizottság elképzelésébe a bőséges hétéves pénzügyi keretről, hiszen még két év van a következő döntésig. Ennek oka egyszerű: 2019-ben lesznek uniós választások, azelőtt pedig biztos, hogy nem lesz új határozat.

Fotó: AFP

Az úgynevezett „nettó haszonélvezők” és a „nettó befizetők”, valamint a mezőgazdaság és az ipar közötti érdekellentét ősrégi az Európai Unión belül – emlékeztet a viták természetére Unterberger, aki szerint az egésznek déjà vu hangulata van, a válság ugyanakkor most mélyebbre nyúlik.

Az EU alatt olyan tektonikus törésvonalak keletkeztek, melyeket már nem nagyon lehet összeforrasztani. Egy nap ebben maga az EU is eltűnhet”

– írja a szerző.

Andreas Unterberger úgy látja, hogy különösen mély szakadékot jelent a britek kilépése, hiszen ők a második legnagyobb nettó befizetők, így a hiányuk fájdalmas lesz a költségvetés szempontjából. A szerző szerint ezért is számít Brüsszel némelyik terve nyilvánvaló provokációnak. Elég csak megemlíteni az adminisztrációs költségek 20%-os megemelését, vagy az új populista propagandaprojekt egyikét, hogy a fiatalok egy hónapig ingyen utazhatnak vonattal keresztül-kasul Európában. Vagy ott van az az igény, hogy a maradó országoknak több képviselője legyen, ha a britek távoznak, ahelyett, hogy az Európai Parlament létszámát lecsökkentenék a brit képviselők teljes számával. Ami egyébként logikus lenne – teszi hozzá.

A visegrádi országok jobban gazdálkodtak

A publicista szerint az egész földközi-tengeri térségben pont az ellenkező hatást érték el a Kohéziós Alapból származó pénzek, mivel azt a katasztrofális üzenetet közvetítették, hogy tartósan lehet az idegen eltartásra hagyatkozni, a saját erőfeszítés felesleges.

Másképpen zajlott ez Kelet-Európa reformállamaiban: a nemzeti felelősségvállalás és az elmúlt négy évtized szocializmusából megtanult lecke, azaz hogy a jólétről szónoklás örök illúzió marad, az EU-s pénzekkel megtámogatva szép fellendülést hozott a balti államokban és a visegrádi országokban”

– írja Unterberger, majd hozzáteszi, hogy a források miatt már nemcsak a „haszonélvezők” és a „befizetők” között húzódik szakadék, hanem a nettó befizetők között is.

Németország ugyanis hajlandó lenne többet fizetni, ezzel szemben Ausztria, Hollandia, Svédország egyelőre semmi esetre sem szeretne többet. Persze ezeknek az országoknak van három problémája, melyek sokat levonnak a szavahihetőségükből – állítja a szerző.

„Magyarország és Lengyelország mellkasának pisztolyt szegeztek”

Andreas Unterberger szerint a bizottsági tervezet legbotrányosabb része az a nem is burkolt terv, hogy a jövőben Magyarország és Lengyelország csak akkor juthasson pénzhez, ha befogadnak „menekülteket“, és ha alávetik magukat az EU gyámkodásának, mivel ezek az országok állítólag felszámolják a demokráciát és a jogállamot, ami a publicista szerint teljességgel abszurd és kettős mérce is, mert

a jogállam sokkal nagyobb veszélyben van olyan szocialista vezetésű országokban, mint Málta, Szlovákia – ahol ráadásul kormánynak nem tetsző újságírókat gyilkoltak meg – vagy Románia. Erről azonban Brüsszelben senki sem beszél”

– zárja írását Unterberger.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

kétharmad

Orbán Viktor izraeli látogatása nemcsak diplomáciailag hatalmas előrelépés Magyarország számára, de elismerés is, hiszen Izrael nyíltan kifejezte bizalmát hazánk iránt, ezzel elismerve, hogy az európai zsidóság számára Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely.

Demográfiai válság - okok és lehetséges megoldások

A választási győzelmet követően a kormányfő az újonnan megalakuló kormány elsődleges céljának a demográfiai helyzet javítását, a népességcsökkenés megállítását jelölte meg.

889
A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

amerika, london, párizs

Nem Sebastian Kurz az egyetlen külföldi politikus, aki népszerűbb Németországban Angela Merkelnél.

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

hajrá, magyarok!

Miközben három magyar csapat még Európában vitézkedik, a világbajnokság pedig alig ért véget, az NB I. már el is rajtol.

Az osztrák alkancellár szerint abszurd a Magyarország elleni eljárás

Heinz-Christian Strache közösségi oldalán fejtette ki véleményét a Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárásról.

Újabb szög az LMP koporsójába: szövetséges nélkül maradt a párt

Újabb szög az LMP koporsójába: szövetséges nélkül maradt a párt

kétharmad

A Gémesi György-féle Új Kezdet párt bejelentette, hogy felbontja szövetségét a már így is szétesőben lévő LMP-vel.

Robbantani is akart a lübecki késelő migráns

Robbantani is akart a lübecki késelő migráns

amerika, london, párizs

A hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történ péntek délután.

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

amerika, london, párizs

A német Evangélikus Hírügynökség beszámolója szerint Németország vezető hús-termelő és húsfeldolgozó válallatai ma már jelentős részben az iszlám vallási törvényeknek megfelelő, úgynevezett halal termékeket állítanak elő.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére