Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Egy nap maga az EU is eltűnhet"

2018. május 23. 13:28

Tektonikus törésvonalaktól terhelt Brüsszel az új uniós költségvetés kapcsán, amelyek az egész Európai Unióra nézve veszélyt jelenthetnek. A közép-európai térség a mediterrán országokkal szemben azonban a saját lábán akar állni, az uniós források fellendülést hoztak számukra, mégis ezen országokkal húzna ujjat a bizottság - írja publicisztikájában Andreas Unterberger.

A Junge Freiheit című német nemzeti-konzervatív hetilapban megjelent írásában az osztrák publicista úgy véli, hogy nyugodtan bele is törődhetnénk az Európai Bizottság elképzelésébe a bőséges hétéves pénzügyi keretről, hiszen még két év van a következő döntésig. Ennek oka egyszerű: 2019-ben lesznek uniós választások, azelőtt pedig biztos, hogy nem lesz új határozat.

Fotó: AFP

Az úgynevezett „nettó haszonélvezők” és a „nettó befizetők”, valamint a mezőgazdaság és az ipar közötti érdekellentét ősrégi az Európai Unión belül – emlékeztet a viták természetére Unterberger, aki szerint az egésznek déjà vu hangulata van, a válság ugyanakkor most mélyebbre nyúlik.

Az EU alatt olyan tektonikus törésvonalak keletkeztek, melyeket már nem nagyon lehet összeforrasztani. Egy nap ebben maga az EU is eltűnhet”

– írja a szerző.

Andreas Unterberger úgy látja, hogy különösen mély szakadékot jelent a britek kilépése, hiszen ők a második legnagyobb nettó befizetők, így a hiányuk fájdalmas lesz a költségvetés szempontjából. A szerző szerint ezért is számít Brüsszel némelyik terve nyilvánvaló provokációnak. Elég csak megemlíteni az adminisztrációs költségek 20%-os megemelését, vagy az új populista propagandaprojekt egyikét, hogy a fiatalok egy hónapig ingyen utazhatnak vonattal keresztül-kasul Európában. Vagy ott van az az igény, hogy a maradó országoknak több képviselője legyen, ha a britek távoznak, ahelyett, hogy az Európai Parlament létszámát lecsökkentenék a brit képviselők teljes számával. Ami egyébként logikus lenne – teszi hozzá.

A visegrádi országok jobban gazdálkodtak

A publicista szerint az egész földközi-tengeri térségben pont az ellenkező hatást érték el a Kohéziós Alapból származó pénzek, mivel azt a katasztrofális üzenetet közvetítették, hogy tartósan lehet az idegen eltartásra hagyatkozni, a saját erőfeszítés felesleges.

Másképpen zajlott ez Kelet-Európa reformállamaiban: a nemzeti felelősségvállalás és az elmúlt négy évtized szocializmusából megtanult lecke, azaz hogy a jólétről szónoklás örök illúzió marad, az EU-s pénzekkel megtámogatva szép fellendülést hozott a balti államokban és a visegrádi országokban”

– írja Unterberger, majd hozzáteszi, hogy a források miatt már nemcsak a „haszonélvezők” és a „befizetők” között húzódik szakadék, hanem a nettó befizetők között is.

Németország ugyanis hajlandó lenne többet fizetni, ezzel szemben Ausztria, Hollandia, Svédország egyelőre semmi esetre sem szeretne többet. Persze ezeknek az országoknak van három problémája, melyek sokat levonnak a szavahihetőségükből – állítja a szerző.

„Magyarország és Lengyelország mellkasának pisztolyt szegeztek”

Andreas Unterberger szerint a bizottsági tervezet legbotrányosabb része az a nem is burkolt terv, hogy a jövőben Magyarország és Lengyelország csak akkor juthasson pénzhez, ha befogadnak „menekülteket“, és ha alávetik magukat az EU gyámkodásának, mivel ezek az országok állítólag felszámolják a demokráciát és a jogállamot, ami a publicista szerint teljességgel abszurd és kettős mérce is, mert

a jogállam sokkal nagyobb veszélyben van olyan szocialista vezetésű országokban, mint Málta, Szlovákia – ahol ráadásul kormánynak nem tetsző újságírókat gyilkoltak meg – vagy Románia. Erről azonban Brüsszelben senki sem beszél”

– zárja írását Unterberger.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére