Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy migránssimogató szervezettel kevesebb lesz Líbia partjainál

2017. szeptember 5. 13:58

TRIPOLI, 13:58

Az egyik migránsmentő hajó elhagyja Líbia partjait.

A Migrant Offshore Aid Station (MOAS) nevű segélyszervezet továbbra is aggódik Líbiáért, de úgy döntöttek, hogy hajóikat átirányítják a Földközi-tengerről a Távol-Keletre. Szerintük ott most nagyobb szükség van rájuk – írja a DW.

A MOAS 2014 óta szállítja a migránsokat partra. Központjuk eddig Máltán volt, de zászlóshajójukat, a Phoenixet most a Bengál-öbölbe küldik.

Az elmúlt három évben több mint 40 ezer migránst szállítottak Európa partjaira.
Fotó: AFP

A migránssimogató szervezet megjegyezte, tartanak attól, hogy Európa nem fog több illegális bevándorlót beengedni. Szerintük a migránsoknak rossz a helyzete Líbiában, ezért jobb, ha Európába kerülnek, emiatt mentették őket a Fekete-tengeren.

Korábban már három, Soros Györgyhöz köthető migránssimogató szervezet – a Doctors Without Borders, a Save the Children és a Germany's Sea Eye – jelentette be, hogy nem mentenek több embert a tengeren.

A Proactiva Open Arms, a Sea Watch és az SOS Mediterrane továbbra is aktívan részt vesz a migránsok partra szállításában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére