Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy konzervatív politikus, aki észhez térítheti Franciaországot

2016. november 25. 15:28

A francia republikánusok előválasztásának első fordulóját magabiztosan nyerte Francois Fillon. Mindez nem is csoda, hiszen a francia konzervatívok ismét felfedeztek egy méltó jelöltet.

Francois Fillon

Fotó: AFP

Kersten Knipp kommentárjában megjegyzi, hogy Francois Fillon-t pártbeli ellenfelei – főképp Nicolas Sarkozy támogatói„Mr. Senkinek” nevezték. Sarkozy arroganciája azonban megbosszulta magát. A párt belső előválasztásának eredménye mutatja, hogy milyen sok konzervatív lett elutasító az egykori elnökkel szemben, aki mindemellett sokszor esetlenségéről is tanúbizonyosságot tett.

A francia konzervatívok rendkívül örültek, hogy láthattak egy más típusú politikust, aki képes lehet vezetni az országot. Fillon óvatos, udvarias katolikus, aki egyfajta harci szellemmel is rendelkezik. A volt miniszterelnök megcáfolt minden várakozást, hiszen a felmérések szerint neki volt a legkevesebb esélye a győzelemre. Az első előválasztás előtti napokban a közvélemény-kutatások már 30 százalékra mérték, végül pedig több mint 44 százalékos eredménnyel győzött.

Konzervatív, de nem reakciós

A L’Express francia politikai magazin „anti-Trumpnak” nevezte Francois Fillon-t, ami Knipp szerint kulcs lehet a sikerhez. Fillon népszerű, de nem egy „populista”. Egy konzervatív, de nem reakciós. Ez pedig annak a konzervatív katolikus miliőnek köszönhető, ahonnan a politikus érkezett. Az elnökjelölt-aspiráns nagyon jól tudta, hogy számíthat ezekre az emberekre. Ennek a közegnek az elmúlt hónapokban és években csak kevés esetben volt látványos megjelenése, de léteznek, méghozzá nagy számban.

Ellenzi a melegházasságot

Ez a csoport az úgynevezett „Le manif pour tous” mozgalom, azaz a „demonstráció mindenkinek”, mely egyfajta platformként szolgál az elképzeléseikhez. A mozgalom ellenzi a homoszexuálisok házasságát és ezeknek a pároknak az örökbefogadási jogát, akárcsak Fillon.

Az elnökjelölt-aspiráns más szempontból is határozottan konzervatív – írja a Deutsche Welle szerzője. Fillon néhány héttel ezelőtt tett közzé egy tanulmányt, mely a „Hódító iszlám totalitarizmusa” címet viseli. Az ő véleménye ugyanakkor árnyaltabb, mint Sarkozyé, aki keményen kritizálta az iszlám hit szimbólumait. Óvatos stílusa megkülönbözteti őt Trump durva hangjától és LePen kemény nyilatkozataitól.

Komoly veszélyt jelent a szocialistákra és a Nemzeti Frontra

Kersten Knipp szerint Fillon veszélyes ellenfele lehet Marine LePennek az elnökválasztáson, ha ő lesz a republikánusok elnökjelöltje. Francois Fillon sok francia konzervatívot képvisel, akiknek fenntartásaik vannak a bevándorlás és az integráció tekintetében, de még mindig nem akarják a Nemzeti Front retorikailag megosztó álláspontját képviselni.

A jelenlegi elnök, Francois Hollande elnöksége megkezdésekor azt ígérte, hogy leküzdi a munkanélküliséget, számára ez lesz a siker igazi mércéje. Jelenleg a munkanélküliség 10,5 százalék, azaz 1 százalékkal magasabb, mint ami Hollande hivatalba lépésekor volt. Fillon ebből a szempontból is változást hozhat Franciaországban. Támogatói abban bíznak, hogy az elnökjelölt-aspiráns végre képes lehet feltámasztani az ország gyengélkedő gazdaságát.

Fillon-ban érzik a veszélyt a szocialisták is, de nem tudták elrontani a győzelem pillanatát. A szocialisták elnöke, Jean-Christophe Cambadelis „ultrajobboldalinak” és „antiszociálisnak” címkézte fel Fillon-t. De túl sok franciát vélhetően nem hatottak meg ezek a megjegyzések. A konzervatív tábor ugyanis örül annak, hogy ismét találtak egy moderált hangot – írja Knipp.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére