Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy konzervatív politikus, aki észhez térítheti Franciaországot

2016. november 25. 15:28

A francia republikánusok előválasztásának első fordulóját magabiztosan nyerte Francois Fillon. Mindez nem is csoda, hiszen a francia konzervatívok ismét felfedeztek egy méltó jelöltet.

Francois Fillon

Fotó: AFP

Kersten Knipp kommentárjában megjegyzi, hogy Francois Fillon-t pártbeli ellenfelei – főképp Nicolas Sarkozy támogatói„Mr. Senkinek” nevezték. Sarkozy arroganciája azonban megbosszulta magát. A párt belső előválasztásának eredménye mutatja, hogy milyen sok konzervatív lett elutasító az egykori elnökkel szemben, aki mindemellett sokszor esetlenségéről is tanúbizonyosságot tett.

A francia konzervatívok rendkívül örültek, hogy láthattak egy más típusú politikust, aki képes lehet vezetni az országot. Fillon óvatos, udvarias katolikus, aki egyfajta harci szellemmel is rendelkezik. A volt miniszterelnök megcáfolt minden várakozást, hiszen a felmérések szerint neki volt a legkevesebb esélye a győzelemre. Az első előválasztás előtti napokban a közvélemény-kutatások már 30 százalékra mérték, végül pedig több mint 44 százalékos eredménnyel győzött.

Konzervatív, de nem reakciós

A L’Express francia politikai magazin „anti-Trumpnak” nevezte Francois Fillon-t, ami Knipp szerint kulcs lehet a sikerhez. Fillon népszerű, de nem egy „populista”. Egy konzervatív, de nem reakciós. Ez pedig annak a konzervatív katolikus miliőnek köszönhető, ahonnan a politikus érkezett. Az elnökjelölt-aspiráns nagyon jól tudta, hogy számíthat ezekre az emberekre. Ennek a közegnek az elmúlt hónapokban és években csak kevés esetben volt látványos megjelenése, de léteznek, méghozzá nagy számban.

Ellenzi a melegházasságot

Ez a csoport az úgynevezett „Le manif pour tous” mozgalom, azaz a „demonstráció mindenkinek”, mely egyfajta platformként szolgál az elképzeléseikhez. A mozgalom ellenzi a homoszexuálisok házasságát és ezeknek a pároknak az örökbefogadási jogát, akárcsak Fillon.

Az elnökjelölt-aspiráns más szempontból is határozottan konzervatív – írja a Deutsche Welle szerzője. Fillon néhány héttel ezelőtt tett közzé egy tanulmányt, mely a „Hódító iszlám totalitarizmusa” címet viseli. Az ő véleménye ugyanakkor árnyaltabb, mint Sarkozyé, aki keményen kritizálta az iszlám hit szimbólumait. Óvatos stílusa megkülönbözteti őt Trump durva hangjától és LePen kemény nyilatkozataitól.

Komoly veszélyt jelent a szocialistákra és a Nemzeti Frontra

Kersten Knipp szerint Fillon veszélyes ellenfele lehet Marine LePennek az elnökválasztáson, ha ő lesz a republikánusok elnökjelöltje. Francois Fillon sok francia konzervatívot képvisel, akiknek fenntartásaik vannak a bevándorlás és az integráció tekintetében, de még mindig nem akarják a Nemzeti Front retorikailag megosztó álláspontját képviselni.

A jelenlegi elnök, Francois Hollande elnöksége megkezdésekor azt ígérte, hogy leküzdi a munkanélküliséget, számára ez lesz a siker igazi mércéje. Jelenleg a munkanélküliség 10,5 százalék, azaz 1 százalékkal magasabb, mint ami Hollande hivatalba lépésekor volt. Fillon ebből a szempontból is változást hozhat Franciaországban. Támogatói abban bíznak, hogy az elnökjelölt-aspiráns végre képes lehet feltámasztani az ország gyengélkedő gazdaságát.

Fillon-ban érzik a veszélyt a szocialisták is, de nem tudták elrontani a győzelem pillanatát. A szocialisták elnöke, Jean-Christophe Cambadelis „ultrajobboldalinak” és „antiszociálisnak” címkézte fel Fillon-t. De túl sok franciát vélhetően nem hatottak meg ezek a megjegyzések. A konzervatív tábor ugyanis örül annak, hogy ismét találtak egy moderált hangot – írja Knipp.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére