Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy kis Fake News-t nyomott a Washington Post

2016. december 23. 10:58

WASHINGTON, 10:58

Most, hogy a demokraták elkötelezték magukat amellett, hogy felszámolják az álhíreket előállító sajtóorgánumokat, máris elkezdhetik a tisztogatást a saját házuk táján.

A november 8-i amerikai elnökválasztás eredményéből levont tanulságok között igencsak előkelő helyet foglal el - a demokrata szavazók és politikusok egyik legádázabb ellensége -, az álhíreket generáló hírportálok jelensége, amelyek

összezavarják és elrettentik a naiv, a tudatos médiafogyasztást hírből sem ismerő amerikai választópolgárokat.

Természetesen a demokrata pártiak kívülről tudják a szerintük Fake News-t, azaz álhíreket gyártó republikánus hírportálok neveit, azonban a saját házuk táján - a hírek szerint -, még nem igen kezdték el a tisztogatást. 

Például ott van az a fránya The Washington Post és természetesen a Huffington Post is, amelyek a bevándorláshullám kapcsán akkora Fake News gyártásba kezdtek, hogy a Pravda hozzájuk képest kutyafüle. Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai mintát tökéletesen magukévá tették a brit lapok is, történetesen a liberálisok által mértékadónak tekintett The Guardian is, és az Independent is. 

Ezek az internetes újságok ugyanis azt állították, hogy az Európába özönlő milliónyi - sok esetben írni-olvasni nem tudó - migráns nemcsak, hogy semleges, hanem kifejezetten pozitív hatással lesz a kontinentális és globális gazdaságra.

Kit érdekelnek az afféle pitiáner költségek, mint az ingyenes lakhatás, az egészségügyi ellátás, az adminisztrációs költségek, a különböző munkanélküli és felzárkóztatásra szánt segélyek fedezése?

The Washington Post

Nyilvánvalóan az imént említett médiumokat egyáltalán nem. A Washington Post szerint a bevándorlók egy "igazi aranybányának" számítanak, akik a "holnap Volkswagenjeit és Mercedeseit fogják összerakni". A Huffington Post szerint pedig az USA-ba igyekvő migránsok a "vásárlóerejüknél fogva pörgetik fel a gazdaságot".

Huffington Post

Az európai liberális médiumok azért ennél kissé óvatosabbak, ám ennek ellenére is remekül követik az elvárt kommunikációs mintát. A The Guardian az IMF-re hivatkozva legitimálja azt az állítását, hogy "gazdaságilag akár már rövid távon is kifizetődő lehet az unió számára" az, ha továbbra is a nyitott kapuk direktívája mellett áll ki. A teljesen félrevezető cím ellenére a cikk legalján mégiscsak elejtenek azért egy utalást arra, hogy nem lesz könnyű munkába állítani a tanulatlan migránsokat, de természetesen erről a célról nem mondanak le.

Guardian

A brit Independent pedig az EU-ra hivatkozva írja szalagcímében azt, hogy a menekültek olyan pozitív hatást fognak az unió gazdaságára gyakorolni, amilyet szinte el sem tudunk képzelni. Természetesen a politikailag motivált címadás alatt gyorsan ki is fejtik a véleményüket, miszerint ebből a hatalmas fejlődésből Nagy-Britannia egy jottányit sem fog látni, hiszen sokkal szigorúbb bevándorláspolitikát folytat, mint Németország.

Independent

De akkor ezzel szemben mi a valóság?

Az elképesztő Fake News propaganda ellenére, jelenleg is úgy tűnik, hogy semmilyen reális esély nincs arra, hogy például Németországban, a két éve beáramlott migránsok 2017-ben elérjék az öt százalékos foglalkoztatottsági rátát.

Ugyanis az eddigi tendenciák alapján mintegy 1.2 millió illegális bevándorló érkezett a németekhez, melyből mindössze 34 ezer állt munkába. 

A német munkaügyi hivatal statisztikái szerint ez egy 3 százalékos foglalkoztatottsági rátát jelent, amely ahhoz képest, hogy a nyugati lapok a gazdaság felpörgését vizionálták, igencsak csekély eredmény, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni.

Ráadásul az adatok alapján kiderül az is, hogy ez a gigantikus három százaléknyi migráns, aki munkát talált magának Németországban, csupán rövid távú munkaszerződéssel rendelkezik. Magyarán szó nincs hosszú távú elhelyezkedésről, amely valóban duzzasztaná a migránsok vásárlóerejét, ezáltal pedig áttételesen a német gazdaságot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére