Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy kis Fake News-t nyomott a Washington Post

2016. december 23. 10:58

WASHINGTON, 10:58

Most, hogy a demokraták elkötelezték magukat amellett, hogy felszámolják az álhíreket előállító sajtóorgánumokat, máris elkezdhetik a tisztogatást a saját házuk táján.

A november 8-i amerikai elnökválasztás eredményéből levont tanulságok között igencsak előkelő helyet foglal el - a demokrata szavazók és politikusok egyik legádázabb ellensége -, az álhíreket generáló hírportálok jelensége, amelyek

összezavarják és elrettentik a naiv, a tudatos médiafogyasztást hírből sem ismerő amerikai választópolgárokat.

Természetesen a demokrata pártiak kívülről tudják a szerintük Fake News-t, azaz álhíreket gyártó republikánus hírportálok neveit, azonban a saját házuk táján - a hírek szerint -, még nem igen kezdték el a tisztogatást. 

Például ott van az a fránya The Washington Post és természetesen a Huffington Post is, amelyek a bevándorláshullám kapcsán akkora Fake News gyártásba kezdtek, hogy a Pravda hozzájuk képest kutyafüle. Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai mintát tökéletesen magukévá tették a brit lapok is, történetesen a liberálisok által mértékadónak tekintett The Guardian is, és az Independent is. 

Ezek az internetes újságok ugyanis azt állították, hogy az Európába özönlő milliónyi - sok esetben írni-olvasni nem tudó - migráns nemcsak, hogy semleges, hanem kifejezetten pozitív hatással lesz a kontinentális és globális gazdaságra.

Kit érdekelnek az afféle pitiáner költségek, mint az ingyenes lakhatás, az egészségügyi ellátás, az adminisztrációs költségek, a különböző munkanélküli és felzárkóztatásra szánt segélyek fedezése?

The Washington Post

Nyilvánvalóan az imént említett médiumokat egyáltalán nem. A Washington Post szerint a bevándorlók egy "igazi aranybányának" számítanak, akik a "holnap Volkswagenjeit és Mercedeseit fogják összerakni". A Huffington Post szerint pedig az USA-ba igyekvő migránsok a "vásárlóerejüknél fogva pörgetik fel a gazdaságot".

Huffington Post

Az európai liberális médiumok azért ennél kissé óvatosabbak, ám ennek ellenére is remekül követik az elvárt kommunikációs mintát. A The Guardian az IMF-re hivatkozva legitimálja azt az állítását, hogy "gazdaságilag akár már rövid távon is kifizetődő lehet az unió számára" az, ha továbbra is a nyitott kapuk direktívája mellett áll ki. A teljesen félrevezető cím ellenére a cikk legalján mégiscsak elejtenek azért egy utalást arra, hogy nem lesz könnyű munkába állítani a tanulatlan migránsokat, de természetesen erről a célról nem mondanak le.

Guardian

A brit Independent pedig az EU-ra hivatkozva írja szalagcímében azt, hogy a menekültek olyan pozitív hatást fognak az unió gazdaságára gyakorolni, amilyet szinte el sem tudunk képzelni. Természetesen a politikailag motivált címadás alatt gyorsan ki is fejtik a véleményüket, miszerint ebből a hatalmas fejlődésből Nagy-Britannia egy jottányit sem fog látni, hiszen sokkal szigorúbb bevándorláspolitikát folytat, mint Németország.

Independent

De akkor ezzel szemben mi a valóság?

Az elképesztő Fake News propaganda ellenére, jelenleg is úgy tűnik, hogy semmilyen reális esély nincs arra, hogy például Németországban, a két éve beáramlott migránsok 2017-ben elérjék az öt százalékos foglalkoztatottsági rátát.

Ugyanis az eddigi tendenciák alapján mintegy 1.2 millió illegális bevándorló érkezett a németekhez, melyből mindössze 34 ezer állt munkába. 

A német munkaügyi hivatal statisztikái szerint ez egy 3 százalékos foglalkoztatottsági rátát jelent, amely ahhoz képest, hogy a nyugati lapok a gazdaság felpörgését vizionálták, igencsak csekély eredmény, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni.

Ráadásul az adatok alapján kiderül az is, hogy ez a gigantikus három százaléknyi migráns, aki munkát talált magának Németországban, csupán rövid távú munkaszerződéssel rendelkezik. Magyarán szó nincs hosszú távú elhelyezkedésről, amely valóban duzzasztaná a migránsok vásárlóerejét, ezáltal pedig áttételesen a német gazdaságot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére