Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy kis Fake News-t nyomott a Washington Post

2016. december 23. 10:58

WASHINGTON, 10:58

Most, hogy a demokraták elkötelezték magukat amellett, hogy felszámolják az álhíreket előállító sajtóorgánumokat, máris elkezdhetik a tisztogatást a saját házuk táján.

A november 8-i amerikai elnökválasztás eredményéből levont tanulságok között igencsak előkelő helyet foglal el - a demokrata szavazók és politikusok egyik legádázabb ellensége -, az álhíreket generáló hírportálok jelensége, amelyek

összezavarják és elrettentik a naiv, a tudatos médiafogyasztást hírből sem ismerő amerikai választópolgárokat.

Természetesen a demokrata pártiak kívülről tudják a szerintük Fake News-t, azaz álhíreket gyártó republikánus hírportálok neveit, azonban a saját házuk táján - a hírek szerint -, még nem igen kezdték el a tisztogatást. 

Például ott van az a fránya The Washington Post és természetesen a Huffington Post is, amelyek a bevándorláshullám kapcsán akkora Fake News gyártásba kezdtek, hogy a Pravda hozzájuk képest kutyafüle. Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai mintát tökéletesen magukévá tették a brit lapok is, történetesen a liberálisok által mértékadónak tekintett The Guardian is, és az Independent is. 

Ezek az internetes újságok ugyanis azt állították, hogy az Európába özönlő milliónyi - sok esetben írni-olvasni nem tudó - migráns nemcsak, hogy semleges, hanem kifejezetten pozitív hatással lesz a kontinentális és globális gazdaságra.

Kit érdekelnek az afféle pitiáner költségek, mint az ingyenes lakhatás, az egészségügyi ellátás, az adminisztrációs költségek, a különböző munkanélküli és felzárkóztatásra szánt segélyek fedezése?

The Washington Post

Nyilvánvalóan az imént említett médiumokat egyáltalán nem. A Washington Post szerint a bevándorlók egy "igazi aranybányának" számítanak, akik a "holnap Volkswagenjeit és Mercedeseit fogják összerakni". A Huffington Post szerint pedig az USA-ba igyekvő migránsok a "vásárlóerejüknél fogva pörgetik fel a gazdaságot".

Huffington Post

Az európai liberális médiumok azért ennél kissé óvatosabbak, ám ennek ellenére is remekül követik az elvárt kommunikációs mintát. A The Guardian az IMF-re hivatkozva legitimálja azt az állítását, hogy "gazdaságilag akár már rövid távon is kifizetődő lehet az unió számára" az, ha továbbra is a nyitott kapuk direktívája mellett áll ki. A teljesen félrevezető cím ellenére a cikk legalján mégiscsak elejtenek azért egy utalást arra, hogy nem lesz könnyű munkába állítani a tanulatlan migránsokat, de természetesen erről a célról nem mondanak le.

Guardian

A brit Independent pedig az EU-ra hivatkozva írja szalagcímében azt, hogy a menekültek olyan pozitív hatást fognak az unió gazdaságára gyakorolni, amilyet szinte el sem tudunk képzelni. Természetesen a politikailag motivált címadás alatt gyorsan ki is fejtik a véleményüket, miszerint ebből a hatalmas fejlődésből Nagy-Britannia egy jottányit sem fog látni, hiszen sokkal szigorúbb bevándorláspolitikát folytat, mint Németország.

Independent

De akkor ezzel szemben mi a valóság?

Az elképesztő Fake News propaganda ellenére, jelenleg is úgy tűnik, hogy semmilyen reális esély nincs arra, hogy például Németországban, a két éve beáramlott migránsok 2017-ben elérjék az öt százalékos foglalkoztatottsági rátát.

Ugyanis az eddigi tendenciák alapján mintegy 1.2 millió illegális bevándorló érkezett a németekhez, melyből mindössze 34 ezer állt munkába. 

A német munkaügyi hivatal statisztikái szerint ez egy 3 százalékos foglalkoztatottsági rátát jelent, amely ahhoz képest, hogy a nyugati lapok a gazdaság felpörgését vizionálták, igencsak csekély eredmény, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni.

Ráadásul az adatok alapján kiderül az is, hogy ez a gigantikus három százaléknyi migráns, aki munkát talált magának Németországban, csupán rövid távú munkaszerződéssel rendelkezik. Magyarán szó nincs hosszú távú elhelyezkedésről, amely valóban duzzasztaná a migránsok vásárlóerejét, ezáltal pedig áttételesen a német gazdaságot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére