Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egy jó hír hétvégére: toronymagasan vezetnek a kormánypártok

2017. augusztus 26. 12:58

A legfrissebb kutatás eredményeit szombaton közölte az MTI.

A Nézőpont Intézet által végzett kutatás megállapításai szerint nem történt változás a pártversenyben a nyár alatt, a Fidesz-KDNP augusztusban is megtartotta előnyét, a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja.

Az ellenzék támogatottsága azonban stagnál: a Jobbik szimpatizánsok tábora mindössze 11 százalékos, az MSZP pedig a teljes felnőtt népesség 7 százalékát tudja maga mögött. Gyurcsány pártja 4 százalékon áll, a nemrég egymás hajába kapott LMP és Momentum pedig 2-2 százalékon áll.

Az Együtt, a Liberális Párt és a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon állnak, a Párbeszéd viszont augusztusban is mérhetetlen volt.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket tekintve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP szintén messze megelőzi a többi pártot a maga 43 százalékával.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az MSZP 12 százalékot érne el, a DK hetet, az LMP és a Momentum 5-5, a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt 2-2, a Liberálisok pedig 1 százalékon állnak.

A kormánypártok mögött a Jobbik áll 22 százalékkal, ugyanakkor az intézet közleménye szerint az őszi politikai szezonkezdet veszélyes lehet a Jobbik számára. Alapvetően a „néppártosodás” is óriási bukásként könyvelhető el, Vona Gábor nyugdíjasokra tett kijelentése azonban tovább ronthatja a párt esélyeit, a nyugdíjasok mellett ugyanis pártja szimpatizánsait is megosztotta a pártelnök.

A kutatás alapján a teljes felnőtt népesség körében tízből hatan (60 százalék), a nyugdíjasok körében tízből heten (72 százalék), de még a Jobbik szimpatizánsai körében is tízből közel négyen (38 százalék) úgy vélik, sértő a nyugdíjasokra nézve Vona Gábor nyilatkozata.


A pártok támogatottságát vizsgáló felmérést augusztus 1. és 18. között készítették 2000 fő megkérdezésével, míg a Jobbikra vonatkozó kérdéseket augusztus 22. és 24. között tették fel 1000 főnek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére