Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy Clinton-támogató titkosszolgálati cég bérelhette fel eleve Trump bemártására az orosz ügyvédnőt

2017. július 12. 21:28

NEW YORK, 20:58

A Demokrata párt legújabb vádja, miszerint Donald Trump meg nem engedhető titkos orosz kapcsolatot tartott volna fel az arra épül, hogy az elnökjelölt stábja egyszer találkozott egy orosz ügyvédnővel aki Hillary Clintonra vonatkozó terhelő információkat ígért, amelyeket aztán nem tudott bemutatni. Most viszont kiderült, hogy Natalia Veszelnitszkaja annak a Clinton családhoz közelálló Fusion GPS nevű londoni és washingtoni működésű magán hírszerző cégnek dolgozott, amely összeállította azt a Trumpot moszkvai szexorgiákkal vádoló dossziét, amire hivatkozva aztán a demokraták Donald Trumpot a Kreml által való megzsarolhatósággal vádolták meg.

A brit sajtó írt elsőként arról, hogy a Demokrata párt legújabb Trump ellenes bizonyítéka a Clinton családnak dolgozó Fusion GPS nevű, washingtoni és londoni irodákkal egyaránt rendelkező hírszerző és faknews, azaz hamis hírgyártó magáncégtől származik.

Ez a magánhírszerző cég készítette el - a Clinton család megrendelésére - a Trump állítólagos moszkvai szexorgiáiról szóló hamisított titkosszolgálati dossziét, amelynek állításairól később az derült ki, hogy mindegyik csak kitaláció volt, mivel egyik sem bizonyítható, sem szemtanúkkal sem pedig kép vagy hangfelvételekkel. 

Natalia Veselnitszkaja már egy ideje a Fusion GPS-nek dolgozik bizonyíthatóan. Amit már eddig sikerült vele kapcsoltban a sajtónak kideríteni az alapján is, legalább 2015-óta.

Akkor a cég megbízásából egy olyan alvilági ügyekkel is összefüggésbe hozott orosz milliárdos üzletember érdekében járt el Amerikában, akin az Egyesült Államok kormánya 230 millió dollár be nem fizetett adót kívánt behajtani.

Denisz Katsziv orosz milliárdos vitatott adózási ügye végül  6 millió dollár befizetésével zárult.

Az ügyintézés költségei is meglehetősen magasak voltak. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi pénzébe is került mindennel együtt az ügy rendezése az orosz milliárdosnak. Mindenesetre az biztos, hogy a furcsa ügy az amerikai adófizetőknek sokba került.

A számlák alapján az Egyesült Államok 50 ezer dollárt fizetett csak a járulékos költségeire annak, hogy az orosz ügyvédnő és két orosz üzletember New York-ban amerikai ügyészekkel találkozhasson 2015-ben.

Csak Natalia Veselnitszkaja Plaza Hotelbeli szálláshelye éjszakánként közel 1000 dollárba került. Ráadásul az orosz ügyvédnő állítólag személyesen nem is vett részt egyik hivatalos találkozón sem az amerikaiak által fizetett tartózkodása során.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

amerika, london, párizs

Spanyolországban történt a döbbenetes eset, az Algériából származó migránsokat a héten tartóztatták le.

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

amerika, london, párizs

Mintegy 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok - mondta Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán az előző napi túszdrámával kapcsolatban.

Budapest az e-sport fővárosa

Életünk jelentős, és egyre nagyobb részét töltjük online: hálózatfüggő a munkánk, neten tartunk kapcsolatot, intézzük ügyeinket. Így
természetes, hogy a kikapcsolódást is ezen a platformon keressük. Ez felértékeli az e-sport jelentőségét, amely a legnagyobb ütemben fejlődő sporttevékenység. Drasztikusan nő a piacban lehetőséget látó vállalatok száma, ezáltal a szektor jelentős gazdasági hatással is bír. Talán ennek köszönhető, hogy idén márciusban Magyarország megrendezi első nemzetközi e-sport tornáját. A V4 FutureSportsFestivalt az Egymillióan a magyar esportért Egyesület szervezésében követhetjük nyomon.

Juncker kiborult, belengette a távozását

Juncker kiborult, belengette a távozását

amerika, london, párizs

Nagyon komolyan elkezdett rezegni a léc az Európai Bizottság elnöke alatt, brüsszeli források szerint Juncker dühöng a kabinetfőnöke körül kirobbant botrány miatt.

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök erősen korlátozta a transzneműek szolgálatát a hadseregben.

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

spring is coming

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerdai beismerő interjúja, miszerint a 2010 előtti retorikájukban hazudtak szavazóiknak arról, hogy valójában mit képviselnek, igencsak nagy felháborodást keltett még a saját köreikben is.

Varga Mihály: nem kell sietni az euróval

Amíg nem közelítünk az eurót használó országok gazdasági teljesítményének átlagához, vagy a német gazdaság teljesítményéhez, addig nem kell erőltetni az euró bevezetését - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szombati Magyar Hírlapban megjelent interjúban.

Részeg pilótát tartóztattak fel a stuttgarti repülőtéren

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére