Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Egy angol filozófus szerint a Fidesz fogja nyerni a 2018-as választásokat

2017. június 8. 22:50

Roger Scruton angol konzervatív filozófus a Figyelőnek nyilatkozva kijelentette, hogy alapvetően hibás az EU migrációs politikája és elismerően nyilatkozott az Orbán által képviselt "sajátos magyar útról".

Roger Scruton a Figyelőben kifejtette, teljesen másféle anti-establishment politikát lát Magyarországon, az Egyesült Államokban és Törökországban.

A filozófus szerint az unió arra használja a bevándorlási válságot, hogy hamis erényeit csillogtassa, mivel sosem a politikai elit az, aki a migráció árát közvetlenül megfizeti, hanem a helyi közösségek, amelyeket szétfeszít a bevándorlás.

Scruton szerint meglehetősen visszatetsző az a fajta altruizmus, amikor másokat áldoz fel az elit, hogy saját jóságát bizonygathassa.
Fotó: AFP
Konzervatívként, Scruton olyan politikai berendezkedésnek a híve, melyekben a politikusok és a nép között stabil intézmények közvetítenek, melyek megakadályozzák a nép kegyeinek keresése során a realitásokat már figyelembe sem vevő görög és spanyol típusú populizmusok kialakulását. Hozzátette, "nem egyszerű feladat kiszámítható rendben és a nép érdekében egyszerre kormányozni, de Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen a Fidesz lassan nyolc éve kormányon van."
A konzervatív filozófus valószínűsítette, hogy a Fidesz a következő választásokat is meg fogja nyerni.

A filozófus Donald Trump politikájával kapcsolatban meglehetősen sajátos megközelítést használt: szerinte az új elnök kapcsán az a legfontosabb, hogy elsősorban üzletember, s nem pedig politikus. Egy üzletember pedig üzleteket köt, nem pedig politikai alkukat, és ezek teljesen különböző műfajok.

Trump a társadalmi rend védelmében lép fel és ezt a maga nyers, üzletemberi stílusában jól képviseli. Sikere pedig azon alapul, hogy hajlandó konfrontációt is vállalni az embereket aggasztó kérdésekben, szemben az establishmenttel, amelyik a status quo őrzőjeként alkukat köt."

Scruton a Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy az EU-nak sokkal többet kellett volna tennie, a brit kilépés megakadályozása érdekében. Ő maga, jó hazafi lévén reméli, a kilépés hazája számára kedvezően fog végződni, de az uniót nézve messze nem ilyen optimista.

Az olaszok és a görögök véleményem szerint biztosan kilépnek az unióból"

– vázolta a jövőt az angol filozófus, aki úgy véli, hogy a mageurópától gazdaságilag és földrajzilag is távol eső tagországok sokkal jobban járnának, ha most kilépnének, ahelyett, hogy az EU átalakítására várnak.

(Figyelő, PestiSrácok)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

kétharmad

Továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében a külgazgadási és külügyminiszter szerint.

Beindult az ellenzéki riadólánc egy mosolygós fejtől

Példátlan pánik uralkodott el a függetlenobjektív Index szerkesztőségében, miután egy mosolygós fejjel fémjelzett sajtóközleményt kaptak a Századvégtől.

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament.

A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

kétharmad

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban - derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére