Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egy angol filozófus szerint a Fidesz fogja nyerni a 2018-as választásokat

2017. június 8. 22:50

Roger Scruton angol konzervatív filozófus a Figyelőnek nyilatkozva kijelentette, hogy alapvetően hibás az EU migrációs politikája és elismerően nyilatkozott az Orbán által képviselt "sajátos magyar útról".

Roger Scruton a Figyelőben kifejtette, teljesen másféle anti-establishment politikát lát Magyarországon, az Egyesült Államokban és Törökországban.

A filozófus szerint az unió arra használja a bevándorlási válságot, hogy hamis erényeit csillogtassa, mivel sosem a politikai elit az, aki a migráció árát közvetlenül megfizeti, hanem a helyi közösségek, amelyeket szétfeszít a bevándorlás.

Scruton szerint meglehetősen visszatetsző az a fajta altruizmus, amikor másokat áldoz fel az elit, hogy saját jóságát bizonygathassa.
Fotó: AFP
Konzervatívként, Scruton olyan politikai berendezkedésnek a híve, melyekben a politikusok és a nép között stabil intézmények közvetítenek, melyek megakadályozzák a nép kegyeinek keresése során a realitásokat már figyelembe sem vevő görög és spanyol típusú populizmusok kialakulását. Hozzátette, "nem egyszerű feladat kiszámítható rendben és a nép érdekében egyszerre kormányozni, de Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen a Fidesz lassan nyolc éve kormányon van."
A konzervatív filozófus valószínűsítette, hogy a Fidesz a következő választásokat is meg fogja nyerni.

A filozófus Donald Trump politikájával kapcsolatban meglehetősen sajátos megközelítést használt: szerinte az új elnök kapcsán az a legfontosabb, hogy elsősorban üzletember, s nem pedig politikus. Egy üzletember pedig üzleteket köt, nem pedig politikai alkukat, és ezek teljesen különböző műfajok.

Trump a társadalmi rend védelmében lép fel és ezt a maga nyers, üzletemberi stílusában jól képviseli. Sikere pedig azon alapul, hogy hajlandó konfrontációt is vállalni az embereket aggasztó kérdésekben, szemben az establishmenttel, amelyik a status quo őrzőjeként alkukat köt."

Scruton a Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy az EU-nak sokkal többet kellett volna tennie, a brit kilépés megakadályozása érdekében. Ő maga, jó hazafi lévén reméli, a kilépés hazája számára kedvezően fog végződni, de az uniót nézve messze nem ilyen optimista.

Az olaszok és a görögök véleményem szerint biztosan kilépnek az unióból"

– vázolta a jövőt az angol filozófus, aki úgy véli, hogy a mageurópától gazdaságilag és földrajzilag is távol eső tagországok sokkal jobban járnának, ha most kilépnének, ahelyett, hogy az EU átalakítására várnak.

(Figyelő, PestiSrácok)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére