Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Durvult a helyzet az ukrán háborúban

2017. március 20. 21:28

MARIUPOL,

Újra komolyan kiújultak a harcok Donyeck megyében, több ukrán katona is életét vesztette.

Heves támadást indítottak hétfőn a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok Donyeck megye déli részén, a stratégiai fontosságú Azovi-tenger parti kikötőváros, Mariupol térségében — írja az MTI.

Fotó: AFP

A kijevi hadműveleti parancsnokság közlése alapján két katona esett el és hét sebesült meg a támadások következtében. A közlemény szerint a szakadárok Grad rakéta-sorozatvetőkkel és 100 milliméteresnél nagyobb tüzérségi fegyverekkel nyitottak tüzet az ukrán katonák állásaira.

A térségben működő önkéntesek egyik központja arról számolt be, hogy a szakadár erők harckocsikat is bevetettek. Közben állításuk szerint az ukrán katonák előrenyomultak, és megsemmisítették a szakadárok egyik állását, az ott lévő fegyveresek közül többen életüket vesztették.

Andrij Liszenko, a védelmi minisztérium szóvivője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 2014 tavaszán Kelet-Ukrajnában indított terrorellenesnek nevezett művelet kezdete óta mostanáig 2629 katona esett el és 9453 sebesült meg.

A fegyveres konfliktusban összesen már több mint kilencezren vesztették életüket.

Vasárnap egy idős nő megsérült a Donyeck melletti Avgyijivka településen, amikor a szakadárok egy lövedéke becsapódott egy házba, amiben emiatt tűz ütött ki. A megye ukrán ellenőrzésű részének rendőrkapitánya, Vjacseszlav Abroszkin közölte, hogy több lakóházat is találat ért a településen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Pánik Washingtonban: lövöldözés történt a Capitoliumnál

Az amerikai fővárosban lövések dördültek el, a Capitol Hillt lezárta a rendőrség.

Maurer: "A német emberek lélekben egyetértenek Orbán Viktor politikájával"

Maurer: "A német emberek lélekben egyetértenek Orbán Viktor politikájával"

Big pikcsör

Rendhagyó beszélgetés Maurer Szemerével a Századvég választási szakértőjével a német választásokról, a Schulz-effektről és a Merkel-effektről, a 45 feletti nőkről és a fiatal dühös férfiakról, az integrációról és a tabutémákról és arról, hogy "a német emberek lélekben egyetértenek Orbán Viktor politikájával."

Szíriában már egy mini III. világháború zajlik?

Szíriában már egy mini III. világháború zajlik?

amerika, london, párizs

Az utóbbi hetekben egyre több nemzetközi biztonságpolitikai és katonai szaklap is arra következtetésre jutott, hogy bár egyelőre csak kis léptékben, de gyakorlatilag már egy új világháború kezdeti lépései figyelhetőek meg Szíriában. Az elemzők szerint nem túlzás egy új világháború kitörésének a veszélyéről beszélni, mert Szíriában a II. világháború óta eddig soha nem látott számban van egyszerre jelen egy harctéren több nagyhatalom és számos egyéb ország fegyveres ereje is.

Felfüggesztetek egy keresztény diákot, mert ellentmondott muszlim professzorának

Felfüggesztetek egy keresztény diákot, mert ellentmondott muszlim professzorának

amerika, london, párizs

A floridai egyetemista azután került összetűzésbe muszlim professzorával, miután a tanár azt állította: Jézus keresztre feszítése a Golgotán csak egy átverés.

Az EU nagyban függ a kapitalistáktól és a kommunistáktól

Az Európai Unió kereskedelmének egyharmadát az Egyesült Államokkal és Kínával bonyolította 2016-ban. Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere továbbra is Németország - közölte az Eurostat szerdán közreadott elemzésében.

Botka László kezdhetné magával az elszámoltatást

A pofátlanság netovábbja: a Rákosi szövegével kampányoló emeszpés miniszterelnök-jelölt igencsak szereti a luxust, mégis bőszen azt hangoztatja, hogy "fizessenek a gazdagok".

Michael Moore: Trump miatt kihal az emberiség

Michael Moore szerint március 28-a lesz az első nap az emberiség teljes kihalása felé vezető úton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére