Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Dupla ön-tökönrúgással készül a Jobbik a pártszakadásra

2018. április 19. 10:58

Kétszer ül majd össze a Jobbik kongresszusa, hogy az eddigi egy helyett két társelnököt válasszon meg. Persze csak ha minden jól megy, mert ha mégsem, akkor bizony minden hír szerint jön a pártszakadás, mivel a radikálisok és a Vona Gábort követő baloldaliak már nem férnek meg egy pártban.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy a társelnöki rendszerre való áttérés elnökségi ajánlás, első körben az erről szóló alapszabály-módosításról kell majd állást foglalniuk az alapszervezetek által delegált tagoknak. Azt a tanácskozást április végén tartják, két héttel később pedig sor kerülhet a tisztújításra.

Ha a kongresszus nem támogatja a strukturális átalakítást, akkor marad a jelenlegi rendszer, amelyben egy elnök és hat alelnök dolgozik"

– mondta a Vona Gábor leghűségesebb hívei közé tartozó szóvivő.

Egy kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy több alkalmas embert is lát a párt vezetésére, de szerinte a Vona Gábor leköszönő elnök okozta űrt egyik napról a másikra senki nem tudja betölteni. Ugyanakkor a szóvivő egyértelműen kiállt az eddig csak a liberális pártoknál alkalmazott társelnöki rendszer alkalmazása mellett. Mirkóczki a társelnöki rendszerre való áttérés szükségességét a hatékony feladatmegosztással indokolta.

A Vona Gábor legszűkebb köréhez tartozó szóvivő egyáltalán nem beszélt Toroczkai László elnökké választásának esélyeiről, ugyanakkor viszont a Jobbik jelenlegi vezetése által kijelölt két társelnökaspiránst abszolút befutóesélyesként nevezte meg.

Sneider Tamás inkább az aprólékos szervezeti munkát végezné, Gyöngyösi Márton pedig ezt megfelelően tudná artikulálni a politikai kommunikációban"

– fejtette ki a jobbikos politikus, aki ugyanakkor visszautasította az esetleges pártszakadásról szóló felvetéseket, mondván, senki nem vinné ebbe az irányba a dolgokat. Az egység nem forog veszélyben – hangoztatta.

A szóvivő az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által korábban kiszabott 663 millió forintos bírságról és a párt kampányköltéseiről pedig azt mondta, hogy szerinte nincs ok az aggodalomra, mivel ők csak a Simicska Lajos tulajdonában álló reklámcégekkel voltak szerződésben, ezeket a szerződéseket meg fogják vizsgálni és látható lesz, mennyiért bérelték a felületeket.

Soha nem volt olyan, hogy tessék gyerekek, itt van nem tudom mennyi pénz és kampányoljatok"

– mondta Mirkóczki Ádám. 

Amiről viszont egyáltalán nem beszélt a szóvivő az az, hogy a Jobbik a baloldali fordulatának és a Simicskának való lefekvésének köszönhetően mind szervezetileg, mind anyagilag a csőd szélére jutott. A Jobbik hiába került be a parlamentbe, a baloldali átszavazók voksainak köszönhetően most abba a helyzetbe keveredett, hogy a még megmaradt vidéki pártszervezeteinek a fenntartására sem maradt semmilyen forrása, csak az adósságok. Nem véletlen tehát, hogy a szakértők szerint most minimum az LMP 2014-es pártszakadásához hasonló robbanás várható a hajdani radikális jobboldali pártban. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére