Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Drámai adatok Németországból: egyre több a megcsonkított nő

2018. augusztus 27. 14:50

A Terre des Femmes nevű nőjogi szervezet adatai szerint körülbelül 65 ezer nő él jelenleg Németországban, akinek korábban vallási okokból megcsonkították a nemi szervét.

Az elmúlt egy évben 12 százalékkal nőtt meg Németországban azoknak a száma, akiknek meg van csonkítva a nemi szerve. A szervezet szerint a 2015-ös migrációs válság által legjobban sújtott nyugat-európai országban már több mint 65 ezer olyan nő él, akinek eredeti otthonában már kiskorában elvégezték a brutális műveletet. 

Nagyjából tízéves lehettem, mikor lefogtak és egy asztalra fektettek. Még mindig emlékszem az egész borzalom pillanataira. Rettenetes fájdalmaim voltak, egy borotvapengével végezték el a műveletet, majd összevarrták a sebet"

– mesélte a Deutsche Wellének a 36 éves Ifrah, aki Szomáliából ment Németországba. 

Fotó: AFP

A muszlim többségű országok közül a kelet-afrikai államban követik el arányaiban a legtöbb hasonló csonkítást, melynek elsősorban vallási és törzsi okai vannak. Az FGM nevű női szervezet szerint a 15 és 49 éves kor közötti szomáliai nők 98 százaléka átesett már az ilyesfajta beavatkozáson. A gyakorlat elterjedése a nemi egyenlőtlenségekből fakad, célja a női szexualitás ellenőrzése és korlátozása. A hagyomány a "tisztaság", erkölcsösség és esztétika ideológiája mentén alakult ki. 

Azt sem tudják, mit csinálnak. Csak fognak egy borotvapengét, esetleg egy kést és összevissza szabdalnak lent"

– részletezte a procedúrát az áldozat.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint összesen kétszázmillió nő érintett világszerte.

Az ENSZ-szervezet megjegyzi, hogy a műveletek miatt szörnyű lelki és fizikai traumákon esnek át az érintett személyek, a fertőzéseken túl a gyermekáldás is többszörösen kockázatos náluk. Az DW-nek nyilatkozó Ifrah testvére kilencévesen elvérzett, mikor épp csonkították.  

Korlátozottak a lehetőségeink. Nekünk korábban az orvosi egyetemen nem tanítottak a női csonkításokról, ám változnak az idők"

– mondta az egyik, ilyen esetekre specializálódott dél-berlini klinika vezetője, Dr. Cornelia Strunz, aki öt éve nyitotta az intézményt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére