Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
bulvár
 
 
 
 

"Drágám! Mit keres a lávafolyam a nappaliban?"

2018. május 9. 12:22

Döbbenetes képek és videók járják be a világhálót a Hawaiin bekövetkezett vulkánkitörésről. A vulkánból kifolyó láva utakat, autókat és házakat tarol le.

George Carlin, a 2008-ban elhunyt világhírű amerikai humorista imádott azon poénkodni, hogy milyen hülyék is tudnak lenni az emberek. Egyik előadásán azzal viccelt, hogy vannak olyanok, akik egy vulkán tövébe építik fel a házukat, aztán csodálkoznak, ha egy lávafolyam áthalad a nappalijukon. Most valami nagyon hasonló történik az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii szigetén.

Az egyik lávakifolyás a Kilauea vulkánból.

A Kilauea vulkánból kifolyó láva miatt már 1700-an voltak kénytelenek elhagyni otthonukat. Ők vasárnap és hétfőn visszatérhettek egy rövid időre – már akinek megmaradt még a háza – és elhozhatták legfontosabb értékeiket és háziállataikat.

A Lanipuna Gardens lakónegyed lakói azonban erre nem kaptak lehetőséget, mivel a környéken a vulkáni aktivitás miatt igen magas a kén-dioxid szintje és a hatóságok attól tartottak, hogy az otthonukba visszatérők akár meg is fulladhatnak a mérgező gáztól.

Ezen felvételen látszik, hogy a lassan mozgó láva betör egy kertbe és később pedig beterít egy, az út szélén hagyott autót:

A Kilauea csütörtöki kitörése óta mintegy tucatnyi kürtő jelent meg a szigeten, amelyeken keresztül elárasztotta a láva a környéket.

A láva eddig mintegy 36 000 négyzetmétert tarolt le és azt egyelőre megbecsülni sem tudják a szakemberek, hogy mekkora területen fog szétterülni. A láva lassú sebessége miatt eddig nem tudni halálos áldozatokról.

A Kilauea a világ egyik legaktívabb vulkánja, amelyből folyamatosan ömlik a bazaltláva az óceánba már 35 éve. Időnként azonban a szárazföld felé is nyílnak olyan kürtők, amelyből láva folyik ki.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Helyzetértékelés: Toroczkai pórázon vezeti most már a Jobbikot

Helyzetértékelés: Toroczkai pórázon vezeti most már a Jobbikot

kétharmad

Olyan sebességgel kezdte Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere tematizálni a Jobbik körül kialakult közbeszédet, hogy a Vona Gábor által kijelölt, színtelen, szagtalan Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes csak úgy pislognak. Minden jel arra mutat, hogy az áprilisi választási vereség óta Toroczkai olyannyira megerősödött, hogy immár pórázon képes rángatni az egész Jobbikot.

Olaszország is ringbe száll Brüsszel ellen

Olaszország is ringbe száll Brüsszel ellen

amerika, london, párizs

"Vigyázó szemetek Rómára vessétek!" - gondolhatják most Brüsszelben.

Foci, sör, lokálpatrióták - a tökéletes délután receptje

Foci, sör, lokálpatrióták - a tökéletes délután receptje

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, újabb remek hangulatú focidélutánon vagyunk túl!

Csak az unióban kilencvenmillió első- és másodgenerációs bevándorló él

Csak az unióban kilencvenmillió első- és másodgenerációs bevándorló él

amerika, london, párizs

A legfrissebb jelentések szerint az unió területén legálisan tartózkodók 18 százalékát teszik ki a bevándorlók.

Trump vs. Észak-Korea

Trump vs. Észak-Korea

8)8)8

Infovideón végigvettük, hogyan alakult Korea történelme, miért szakadt két részre a félsziget és miért van olyan nagy jelentősége annak, hogy Donald Trump amerikai elnök leülne tárgyalni Kim Dzsongunnal.

Nem lesz könnyű napja Zuckerbergnek

Nem lesz könnyű napja Zuckerbergnek

amerika, london, párizs

A Facebook alapítója bár nagyon nem akart Brüsszelbe utazni, mégis kénytelen az Európai Parlament képviselőinek kérdéseire válaszolni. Zuckerberg azonban elintézte, hogy zárt ajtók mögött legyen a kérdezz-felelek, ami hatalmas felháborodást keltett.

Toroczkai új platformot hoz létre

Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László végül meghátrált, így továbbra is belülről próbálja meg az általa helyesnek tartott irányba terelni az identitását vesztett Jobbikot.

Svédországban már háborúra készülnek

Kiadványt adtak ki, melyben részletesen elmagyarázzák a svédeknek, mit kell tenni akkor, ha támadás éri az országot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére