Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Dopeman: "Nem szeretném magam Donald Trumppal egy platformra helyezni"

2017. február 21. 13:28

Dopeman függetlenként indul az áprilisi, VIII. kerületi időközi választáson. A minden ízében megújult Népszava nagyinterjút közölt a baloldali rapperrel, amely helyenként gondolati ámokfutásba torkollt, és megjelent Yoda mester szelleme is.

Az erős kezdés mindig képes megalapozni egy interjú hangulatát. Dopeman arra a kérdésre, hogy kifizetődő-e ellenzéki politikusnak állni, így válaszolt:

Gondolkozni azon kell, amivel nem vagyok tisztában, és amivel kapcsolatban kétségeim vannak."

Dopeman Orbán rendszerének egyik legnagyobb kárvallottja a saját véleménye szerint. A rapper elmondta, hogy mióta a nagyközönség előtt kifejezte véleményét, azóta ki van tiltva mindenhonnan, minden kereskedelmi tévéből.

Számomra érdekes, hogy ha egy előadóművész nem kap lehetőséget a fellépésre, akkor az mindenkinek a hibája, csak épp az övé nem...

"Összeáll az MSZP-DK-Dopeman-tengely, ahogy a 888.hu írta?" – kérdezte a Népszava újságírója.

Hát ők biztosan tudnak valamit, amit én még nem. A szocialista pártban vannak haverjaim"

– mondta, de azért hozzátette, hogy elmondta nekik, hogy ő független, nem áll be semmilyen pártba.

A rapper nem szerénykedik, viszonylag hamar világpolitikai kontextusba helyezi magát. Habár nincs egy platformon Trumppal, de egyetért a hangnemmel, stílussal, vagy mégse? Vagy mégis? A fene tudja. Itt van alább néhány részlet:

De lássunk tisztán: ez egy önkormányzati képviselői hely, nyilván túl nagy hatásköröm nem lesz."

Be tudok hozni a magyar politikába egy teljesen új hangot. Erre egyébként már látjuk a példákat a nemzetközi körforgásban is! Nem szeretném magam Donald Trumppal egy platformra helyezni..."

Hasonlóan nyersen, karcosan szoktam én is beszélni, bár képes vagyok a legcizelláltabb körmondatokban is mondani a magamét órákon keresztül."

Lassan már egy miniszterelnöki kampányt adtam itt elő, de a nyolcadik kerület tényleg az ország kicsiben, egy olvasztótégely."

Kétségtelen, hogy Dopeman igazi liberális, ám még keresztényi elemeket is felfedezhetünk a gondolkodásában.

Tőlem senkinek nem kell félnie, bennem szerető kedvesség van."

Amit mondjuk per pillanat Orbán Viktor csinál, az néha kifejezetten sátáni, de ez nem jelenti, hogy a miniszterelnök rossz ember, benne is megvan a változtatás lehetősége."

Miután egy harcos baloldalitól szokatlanul nagylelkű gesztust tett a miniszterelnök felé, olyan filozofikus magasságokba emelkedett, amelyet Yoda mester is megirigyelhetne. De előbb szükség volt egy kis populista demagógiára, legalábbis azt hiszem, ezt hívják annak a baloldalon.

Nem véletlenül mondtam, hogy minden oldalt megszólítok. Ez megmutatná, hogy a politikai tényezőkben benne van a lehetőség az újításra, a régen várt fordulatra, és talán megnyílhatnak a kapuk a fiatal tehetségek előtt."

Azonban egy képzetlen társadalomban gyökeret fog verni a szegénység és a butaság. Ez kettő pedig kézen fogva jár a gonoszsággal, hiszen a beszűkült helyzetben az ember frusztrált lesz."

Dopeman azonban nem fogadta meg Yoda mester egy másik tanítását, amely szerint a jövőt érzékelni veszélyes dolog, hiszen a félelmünk a sötét oldal felé sodor. Erről a félelemről beszélt, amikor kormány leváltása utáni korszakról a következőket vizionálta:

Sajnos az ilyen helyzetekből általában egy még hülyébb korszak jön: amikor a Római Birodalom összeomlott, jött pár száz év sötét középkor. Az meg aztán marha jó váltás volt!"

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére