Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Donald Trump igazságügyminiszter-jelöltje le fog számolni a radikális iszlám terrorizmussal

2017. január 10. 20:28

WASHINGTON, 20:28

Donald Trump igazságügyminiszter-jelöltje, Jeff Sessions azt ígérte, hogy meg fogja állítani az illegális bevándorlást, erősebben fog küzdeni a "radikális iszlám terrorizmus" ellen, meg fogja állítani a fegyveres erőszakot, garantálni fogja a szavazati jog védelmét és javítani fog a rendőrség és a lakosság kapcsolatán.

A politikust – akit a szenátus egyik legkeményvonalasabb republikánusaként tartanak számon – tüntetők várták a washingtoni Capitolium előtt. A Ku Klux Klan-ruhába bújt tüntetők az alabamai szenátort néhány – évtizedekkel korábban tett – kijelentése miatt rasszizmussal vádolták meg – írja az MTI.

Nyitóbeszédében Sessions figyelmeztetett, hogy az ország a nyitott határokon beáramló illegális kábítószer-kereskedelem áldozata, az amerikai városokban növekszik az erőszakos bűncselekmények aránya és a rendőrség önbizalma a mélyponton van.

Ez nem folytatható tovább. Alapvető polgári jog, hogy az ember biztonságban érezhesse magát az otthonában és a közösségben, ahol él"

– szögezte le. A leendő miniszter változások ígért e tekintetben.

A leendő igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy csodálja az alkotmányt és elkötelezett a jogállam iránt.

Fotó: AFP

A miniszterjelölt meghallgatását a teremben két tüntető is megzavarta. Egyikük azt kiáltozta, hogy Sessions "visszahozza a fehérek uralmát Délen". A rendzavarókat a capitoliumi rendőrség jelenlévő tagjai kivezették a teremből.

A republikánus politikusok erőteljes támogatásukról biztosították a jelöltet, aki így szinte bizonyosan a kinevezéséhez szükséges voksnál jóval többet kap majd.

Condoleezza Rice, volt külügyminiszter – az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere – levelet is írt a szenátus igazságügyi bizottsága vezetőjének, Chuck Grassley, iowai republikánus politikusnak, s a levélben hangsúlyozta, hogy Sessions "sokat dolgozott azon, hogy megszüntesse a rabszolgák leszármazottai elleni előítéletességet és igazságtalanságot" Alabamában. Rice megjegyezte azt is, hogy Jeff Sessions volt a fő szorgalmazója Rosa Parks polgárjogi aktivista kongresszusi kitüntetésének. A volt külügyminiszter barátjának nevezte az alabamai szenátort és leszögezte, hogy "nagyon csodálja" őt.

Sessions ugyanakkor kemény kérdésekre számíthat a demokrata párti politikusok részéről. Elsősorban azért, mert meg kell győznie a demokratákat arról, hogy korrekt és a polgári jogokat tiszteletben tartó miniszter lesz, és várhatóan részletesebben ki kell fejtenie az illegális bevándorlásra vonatkozó elképzeléseit.

Cory Booker, New Jersey szenátora – egyike a szenátus három afroamerikai tagjának – máris azt nyilatkozta, hogy ő szerdán nem szavazza meg Sessions miniszteri kinevezését. Közleményében Booker Sessions polgári jogokra vonatkozó szerinte aggasztó megjegyzéseire, valamint tervezett büntetőjogi reformjára hivatkozott, és döntését "lelkiismereti kérdésnek" nevezte.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére