Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Döbbenet: a magyar kormány mellett az EU parlamentje is növelné a civil szervezetek átláthatóságát

2017. április 12. 19:28

Egyesek szerint a Soros egyetemére is érvényes felsőoktatási szabályozás megváltozása elleni tiltakozás semmi ahhoz képest, mint ami majd a Soros-hálózat szervezeteit is érintő átláthatósági törvény miatt várható. Vagy mégsem? Érdekes módon az EU parlamentjének több tagja is a magyar átláthatósági igényekhez hasonló célokat fogalmaz meg - írja a Politico.

Érdekes kettős mérce figyelhető meg az EU-ban abban, ahogy a magyar kormányt egyesek súlyosan elítélik azért, mert egy törvénymódosítással azt szeretné elérni, hogy a külföldről támogatott civil szervezetek tegyék átláthatóvá forrásaikat, gazdálkodásukat és így működésüket.

Azok akik Magyarországot a civilek elnyomójaként és a demokrácia ellenségeként mutatják be az átláthatósági törvénytervezet miatt, azok ugyanakkor mélyen hallgatnak arról, hogy az EU parlamentjében gyakorlatilag ugyanezt szorgalmazzák olyan képviselők akiket nem vádol senki antidemokratikusnak minősített illiberalizmussal.

A Politico európai kiadásának beszámolója szerint arról van szó, hogy egy Ayman Jallad nevű, dúsgazdag libanoni üzletember civil szervezete, az Isvara Alapítvány tevékenysége miatt, a hasonló módon külföldről finanszírozott civil szervezetek hamarosan szigorú ellenőrzésre számíthatnak. Ennek pedig az az oka, hogy Európai Parlament kritikus szemmel tekint az ilyen civil szervezetek külföldi pénzügyi forrásaira.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága március 27-én, vitatta meg azt a javaslatot, amelyet egy német jobbközép EP-képviselő, Markus Pieper terjesztett elő.

Az előterjesztés arról szól, hogy az EU csökkentse a finanszírozását az olyan civil szervezeteknek, amelyek bizonyíthatóan valótlanságokat terjesztenek, vagy amelyek olyan célok érdekében kampányolnak, amely célkitűzések ellentétesek az Európai Unió alapvető értékeivel.

Emellett az EP-képviselők az ilyen szervezetek esetében a jelenleginél nagyobb átláthatóság biztosítását is szükségesnek tartanák.

Fotó: AFP

Jogos, hogy a finanszírozó források között szerepelhessenek gazdag magánemberek is, de az is fontos, hogy az általuk nyújtott támogatások átláthatóak legyenek"

– mondta a lapnak az átláthatóságról szóló javaslatot támogató zöld párti Sven Giegold.

A baloldali és liberális támogatású európai parlamenti javaslat arra kötelezné a civil szervezeteket, agytrösztöket és a szakmai szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra az EU átláthatósági nyilvántartásában, hogy kik a pénzügyi támogatóik.

Az EU balliberális politikai erőit egyébként az késztette a magyar kormányéhoz kísértetiesen hasonló – csak éppen európai szintű szabályozás meghozatalára –, hogy Ayman Jallad, szíriai-libanoni üzletember a Soros Györgyéhez nagyon hasonló tevékenységet fejt ki az EU-ban, csak éppen más előjellel.

Az üzletember a Caterpillar traktoroknak a háború sújtotta piacokon (Gáza, Ciszjordánia és Szíria területén) való értékesítéséből származó vagyonának egy jelentős részéből a magánalapítványán, az Isvara Alapítványon keresztül számos civil szervezet működését finanszírozza ( Corporate Europe Observatory, Friends of the Earth Europe Transnational Institute, Spinwach ).

Az európai balliberális politikai erők szerint Ayman Jallad a Beirutban található üzletközpontjából szabályos hadjáratot folytat az Európai Bizottság ellen, amihez felhasználja a civil szervezetek támogatását is.

A 67 éves Jallad által támogatott civil témák és ügyek Brüsszellel szemben: a genetikailag módosított növények, a vállalati befolyás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának az EU-politikájára gyakorolt hatások.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

Így segítenek a civil szervezetek aktivistái a migránsoknak Franciaországban

Így segítenek a civil szervezetek aktivistái a migránsoknak Franciaországban

amerika, london, párizs

Négy évvel a migránshullám kirobbanását követően még mindig akadnak olyan lelkes civil szervezetek és aktivisták, akik továbbra is abban érdekeltek, hogy minél több illegális bevándorlót törvénytelenül segítsenek át egyes országhatárokon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére