Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Demeter Szilárd: "a nemzeti kultúrát meg kell erősíteni"

2019. február 25. 11:00

Ha kultúrharcról van szó, akkor az nem a magyar kultúrán belüli pozícióharcokról szól, hanem arról, hogy a magyar kultúrát, a nemzeti kultúrát meg kell erősíteni, meg kell védeni - jelentette ki A nyolcas című műsorban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Az Echo TV vasárnap este 7 óra 10 perctől sugárzott műsorának, A nyolcasnak a legutóbbi vendége ezúttal Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője volt.

Demeter Szilárd elmondta, hogy nagy ellenállást tapasztalt, miután a pályázatába beleírta, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeumnak bele kell állnia bizonyos dolgokba és politizálnia kell, az európai értékvitákban véleményt kell formálnia. 

Ha kultúrharcról van szó, akkor az nem a magyar kultúrán belüli pozícióharcokról szól, hanem arról, hogy a magyar kultúrát, a nemzeti kultúrát meg kell erősíteni, meg kell védeni"

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ennek egyik fontos színtere a keresztény kultúra.

A magyar kultúrával kapcsolatban Demeter kijelentette, hogy kevés irodalomnak van irodalmon túli feladata, de a magyar az ilyen. Elmondta, hogy a magyar irodalom egyfajta szekértáborként védi a magyar kultúrát. 

A műsorban szóba került a bevándorlás és annak következményei is. Az illegális migrációról Demeter úgy nyilatkozott, hogy eddig természetes volt, hogy Európa alatt mit értünk, az európai értékek alatt mit értünk vagy mit értünk azalatt, hogy mi európaiak vagyunk, azonban mára ez nem már nem természetes.

Nem nagyon tudunk egyértelmű választ adni arra, mi az, hogy európai"

– mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

G. Fodor Gábor szerint a tét az, hogy nemzeti keretek között, a nemzeti kultúrával, a nemzeti szokásaink megőrzésével éljük-e az életünket, vagy jönnek a globalisták, akik szerint nem kell a nemzeti keret és jön valamiféle egységes világbirodalom.  

Erre Demeter Szilárd azt mondta, hogy ezt tanulhattuk meg a XX. századból. Elmondása szerint sokan elfelejtik az ottani tapasztalatokat, pedig lenne mit átmenteni onnan. A múzeumigazgató példaként említette az emberi jogokat. Elmondása szerint 

azokat süthetjük, ha nincs egy olyan politikai közösség, amely szavatolja ezen jogoknak a betartását. A legtermészetesebb közösség számunkra évezredek óta a nemzet. A nemzet az, amely minket meg tud védeni!"

A műsorból megtudhattuk továbbá, hogy Bibó István korábban írt már arról, hogy a demokrácia és a nemzetállami forma, a nemzeti keret az egy összefüggő történet, tehát demokrácia csak nemzeti keretek között képzelhető el. 

Nemzetek fölötti rendszerben, amit most próbálnak ránk erőltetni, egyszerűen nem lehet demokráciáról beszélni"

– mondta Demeter Szilárd.

A műsorban szóba került a gendertéma is. G. Fodor Gábor felelevenítette, hogy pár évtizede még az emberek nem is tudták, hogy eszik-e vagy isszák a genderkérdést, azonban mostanra naponta találkozunk olyan hírekkel, amelyek a józan ész határait tesztelik. 

Ez az egyetlen esélyünk, a józan észben bízni. Vezethetnek be bármit, harmadik nemet vagy nyolcadik nemet és hasonló nemi kategóriákat, de a józan ész talaján álló ember azt mondja, hogy ez baromság"

– közölte a PIM vezetője, majd úgy folytatta, hogy amíg nem vezetnek be etikai vagy viselkedésdiktatúrát, addig a hétköznapi emberek normálisan fognak élni.

 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére