Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Demeter Mártát visszahívhatják a NATO-ból

2018. november 22. 14:30

Kósa Lajos, a bizottság elnöke szerint nem maradhat következmények nélkül az, hogy az LMP-s politikus titkos katonai adatot hozott nyilvánosságra.

Határozati javaslatban kéri Kövér László házelnöktől az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, hogy hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság LMP-s alelnökét a NATO parlamenti közgyűléséből – írja az MTI.

A javaslatot 4 kormánypárti képviselő igen, és Demeter Márta nem szavazatával fogadta el a testület. Az ülés szünetében Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta:

nem nyilvános katonai adatot nyilvánosságra hozni egy olyan vörös vonal, amelynek átlépése nem maradhat következmények nélkül."

Magyarország a NATO Parlamenti Közgyűlésébe 7 képviselőt delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit. Kósa Lajos szerint ezt az arányt tartani szeretnék, de amennyiben az ellenzék megállapodik, akár az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Miért szükséges visszahívni Demeter Mártát?
  • Az LMP-s politikus egy katonai dokumentumra hivatkozva arról kérdezte a belügyminisztert, hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktor egyik lányát a honvédség egyik repülőjén hozták haza Ciprusról. Természetesen kiderült, óriási fake newsról van szó, nem a kormányfő lánya, hanem egy Cipruson szolgáló katona egyik gyermeke volt a Magyar Honvédség gépén. Demeter Márta tehát egy hároméves kislány személyes adataival élt vissza.
  • Még aznap kiadott a Honvédelmi Minisztérium (HM) egy közleményt, amelyben azt írták, Demeter Márta valótlanságokat állított, és kijelentései sértőek a katonákra nézve is.
  • Mivel egy ciprusi ENSZ-misszióról adott ki adatokat, feltehetően bizalmas és érzékeny információkat hamisított meg és szivárogtatott ki. 
  • A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint polgári jogi és a büntetőjogi felelősség egyaránt felmerül az ügyben, ezért felszólították az LMP társelnökét, hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből, és az ügyészséghez fordultak az ügyben.  
  • Később az Országgyűlésben az LMP-s politikus újra beleszaladt a pofonerdőbe. Egy kiképzési repülésen részt vevő gépről azt állította, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították Maróth Gáspárt, aki viszont a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója. A HM arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy ha Maróth utazott is volna a repülőn, pozíciójából adódóan azzal sem lett volna probléma, de még csak nem is utazott.
  • A  történteket követően a HM nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderült, a politikus tisztában volt ezekkel az információkkal, mégis politikai haszonszerzésből, nem vette figyelembe a tényeket.
  • Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága Demeter nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezte.

Demeter Márta egyébként a mai napig nem kért bocsánatot az ügyben, ehelyett az ülés után sivalkodott egy jóízűt, szerinte "kicsinyes bosszúkísérlet" zajlik ellene, s jogi lépéseket kíván tenni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: és feltámadott harmadnapon

Orbán Viktor: és feltámadott harmadnapon

kétharmad

Húsvétvasárnapot ünnepli ma a keresztény világ, az eseményről a magyar kormányfő is megemlékezett hivatalos Facebook oldalán.

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére